Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ; (EMPIRE ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ;
(
EMPIRE ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ)

Μπορεί ν’ αργούν να πάρουν μπροστά στην Π.Α.Ε., αλλά έτσι και πάρουν ποιος τους πιάνει. Διαβάσατε όλοι την διασταυρωμένη προφανώς (αφού προέρχεται από την Π.Α.Ε. και όχι από εμάς) είδηση ότι η Π.Α.Ε. έστειλε εξώδικα σε πολυκαταστήματα που πωλούν προϊόντα με το σήμα της χωρίς την άδεια της (βλέπε εδώ). Όχι, δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι η είδηση δημοσιεύτηκε την Μ. Δευτέρα και άρα τα εξώδικα δεν επιδόθηκαν πριν την Μ. Εβδομάδα. Ωστόσο η φετινή αντίδραση της Π.Α.Ε. έρχεται με τουλάχιστον έναν χρόνο καθυστέρηση (βλέπε εδώ).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εν αρχή ην η «EMPIRE 1924 A.E.», η οποία είχε κατοχυρώσει και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό της πρώην Π.Α.Ε. το σήμα της Α.Ε.Κ. Το Καλοκαίρι του 2012 έληγε η σύμβαση με την πρώην Π.Α.Ε. και η τότε τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Α. Δημητρέλλου ήταν ότι αφού μετά την λήξη της δεν ανανεωνόταν θα έπαυε αυτομάτως να ισχύει και για τον λόγο αυτό δεν χρειαζόταν να καταγγελθεί. Προφανώς αυτό δεν το γνώριζαν τα καταστήματα τα οποία είχαν ήδη αποθέματα (stock) εμπορευμάτων τα οποία καλύπτονταν από το σήμα που είχε κατοχυρώσει η EMPIRE.

Προκειμένου η νέα Π.Α.Ε. να διαφυλάξει τα συμφέροντα της προχώρησε τον Αύγουστο του 2014 στην κατοχύρωση ως σήματος ενός διαφορετικού από πριν Δικέφαλου Αετού (βλέπε εδώ). Στη συνέχεια με αίτηση της στις 11 Νοέμβρη 2014 κατοχύρωσε το νέο σήμα για μια σειρά από χρήσεις (βλέπε εδώ).

Συνεπώς το κατοχυρωμένο σήμα είναι το τελευταίο και όχι το προηγούμενο (του οποίου τα δικαιώματα είχε η EMPIRE) εμπορεύματα του οποίου βρίσκονται σε stock σε καταστήματα όλων των ειδών σ’ όλη τη Χώρα. Άρα τι κυνηγάει η νέα Π.Α.Ε.;

Η μόνη περίπτωση θα ήταν να έχει έρθει σε κάποιου είδους συνεννόηση με την «EMPIRE 1924 A.E.» για την οποία δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τίποτα. Υπενθυμίζουμε ότι μέτοχοι της EMPIRE ήταν οι Νοτιάς & Παππάς, οι οποίοι στην αρχή της «επανεκκίνησης» είχαν ταχθεί «παρά τω πλευρώ» του Μελισσανίδη. Και για τον μεν πρώτο εξαιτίας του προπονητικού κέντρου θα μπορούσε ίσως κάποιος να υποστηρίξει ότι συνεχίζει να «συμπαρίσταται» για τον δε δεύτερο μπορούμε με σιγουριά να υποστηρίξουμε πως από καιρό «είναι αλλού» τόσο εξαιτίας προσωπικής πικρίας όσο και της οικονομικής συγκυρίας στον τομέα δραστηριότητας του.  

Δεν γνωρίζουμε τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η περιπέτεια για την νέα Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Γνωρίζουμε όμως πως εμείς από πολύ νωρίς είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό. Το αναφέρουμε όχι για «να ευλογήσουμε τα γένια μας», αλλά για να δείξουμε τον καθυστερημένο τρόπο αντίδρασης μιας Α.Ε. η οποία διαθέτει και νομικούς και τμήμα marketing. Έλα όμως που η εκμετάλλευση του σήματος έχει εκχωρηθεί στην (ουσιαστικά) θυγατρική της Π.Α.Ε. την «A.E.K. FC DEVELOPMENT NETWORK ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» με Μ.Κ. 24.000 το οποίο σχεδόν ολοσχερώς (ποσοστό 98,3%) έχει καταβάλει στέλεχος θυγατρικής της AEGEAN!!! (βλέπε εδώ).

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι η Ερασιτεχνική παρ’ ότι εισέφερε το σήμα σε Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. δεν καρπούται τίποτα από την εμπορική του εκμετάλλευση. Παρά το γεγονός ότι «δεν έχει μαντήλι να κλάψει» και ο ψευτο-Πρόεδρος της κλαίγεται ότι δεν έχει έσοδα να λειτουργήσει, ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπογράψει επιστολή προς την Επιτροπή Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία παραχωρούσε χωρίς αντάλλαγμα το σήμα στην Π.Α.Ε.

 

12 Απρίλη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 2473 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ; (EMPIRE ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ)