Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ Π.Α.Ο.: ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ (‘Η ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ Π.Α.Ο.: ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ
(‘Η ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ)

Το θέμα της αλλαγής διοίκησης στον ερασιτέχνη Π.Α.Ο. είναι ένα με τα οποία ασχοληθήκαμε με δύο κείμενα μας (βλέπε εδώ & εδώ). Με όσα γράφαμε και στα δύο κείμενα αποδείχτηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων ότι ΔΕΝ θα μπορούσαμε να έχουμε πέσει περισσότερο «μέσα». Σήμερα, με αφορμή αυτό το δημοσίευμα επανερχόμαστε στο ζήτημα της νέας διοίκησης του ερασιτέχνη Π.Α.Ο. Μετά το «ναυάγιο» της περίπτωσης ν’ αναλάβει τις τύχες του ερασιτέχνη ο Δ. Γιαννακόπουλος ο νυν πρόεδρος Δ. Μπαλτάκος οδήγησε το σωματείο σε εκλογική Γ.Σ. για ν’ αναδειχθεί από αυτή το νέο Δ.Σ.

Η πρώτη Γ.Σ. ΔΕΝ έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας και η δεύτερη μετά από συζήτηση με τα μέλη του σωματείου διεκόπη (όπως δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία) για να επαναληφθεί την Κυριακή (18 Ιούνη 2017) που μας πέρασε. Ωστόσο, η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου απέβη άκαρπη. Και οι δυό Δημήτρηδες (Γιαννακόπουλος και Μπαλτάκος) φαίνεται πως μέχρι τώρα κρατούν τον λόγο τους. Ο μεν πρώτος φαίνεται να δείχνει πως από τη στιγμή που απέσυρε το ενδιαφέρον του εννοεί να μην ασχοληθεί με τον ερασιτέχνη. Ο δε δεύτερος φαίνεται ότι σοβαρολογούσε όταν δήλωνε πως ΔΕΝ θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο.

Πλέον ο ερασιτέχνης Π.Α.Ο. οδηγείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τον διορισμό της αποκαλούμενης «Διοίκησης Πρωτοδικείου». Μιας διοίκησης της οποίας τα μέλη ΔΕΝ θα έχουν την νομική ευθύνη για τα προϋπάρχοντα της διοίκησης τους χρέη. Έχοντας πλέον μπει σ’ αυτή την διαδικασία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Γι’ αυτό και στην προηγούμενη παράγραφο ΔΕΝ υπάρχει σιγουριά για την στάση των δύο Δημήτρηδων. Γιατί μπορεί ο Δ. Μπαλτάκος να μην κατέβασε ψηφοδέλτιο, αλλά να μετάσχει στην διοίκηση του ερασιτέχνη «υπό καθεστώς Πρωτοδικείου». Το ίδιο, φυσικά, μπορεί να κάνει και ο συνονόματος του Γιαννακόπουλος. Άλλωστε η διαδικασία της «Διοίκησης Πρωτοδικείου» για τα σωματεία είναι κάτι ανάλογο με αυτή του Πτωχευτικού Κώδικα, δίνει καμιά φορά την ευκαιρία σε κάποιους ν' «αγοράσουν φθηνά» (με την έννοια ότι ΔΕΝ χρειάζεται να υποσχεθούν τίποτα) τον έλεγχο του σωματείου εμφανιζόμενοι ταυτόχρονα και ως οι ήρωες της τελευταίας κυριολεκτικά ώρας.

Το κέρδος και για τους δύο από μια τέτοια κίνηση είναι προφανές. Θα φανεί ότι «πονάνε» τον ερασιτέχνη Π.Α.Ο. γι’ αυτό και την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή μετέχουν μέσω Πρωτοδικείου στο Δ.Σ. του. ΔΕΝ μπορεί υπό τις συνθήκες αυτές ν’ αποκλειστεί η συμμετοχή και των δύο στο ίδιο Δ.Σ. Ούτε, πολύ περισσότερο, μπορεί ν’ αποκλειστεί και η εμφάνιση κάποιου τρίτου «σωτήρα» του ερασιτέχνη, ο οποίος θα κατέβει με την δική του πρόταση στο Πρωτοδικείο γνωρίζοντας ότι αυτός ΔΕΝ θα έχει ευθύνη για τα μέχρι σήμερα χρέη του ερασιτέχνη.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η τύχη του ερασιτέχνη Π.Α.Ο. έχει γενικότερο ενδιαφέρον είναι το γηπεδικό. Καθώς με το Κράτος ΔΕΝ υπάρχει καμία δεσμευτική συμφωνία για το γήπεδο ΟΛΑ είναι ανοικτά. Το «Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας στο Πλαίσιο του Σχεδίου Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας» ΔΕΝ είναι τίποτα παραπάνω από ένα ευχολόγιο και ΔΕΝ δεσμεύει (όπως το παραδέχτηκε και ο Μπαλτάκος) οριστικά τον ερασιτέχνη. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από το παρακάτω απόσπασμα:

«Το Υπουργείο δηλώνει ότι, κατά την εκπόνηση του σχεδίου ανάπλασης θα ληφθούν υπόψη τα παραπάνω και θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση χωροθέτησης αυτών των εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει την πρόταση του Σωματείου να γίνει η ανέγερση των ανωτέρω εγκαταστάσεων στην περιοχή Γουδή.»

Η διατύπωση είναι τέτοια έτσι ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί το Υπουργείο (δηλαδή η Κυβέρνηση, δηλαδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) αν τελικά η περίπτωση του Γουδή ΔΕΝ ευοδωθεί. Τα προβλήματα, άλλωστε, σχετικά με την χωροθέτηση του γηπέδου στο Γουδή τα έχουμε επιγραμματικά αναφέρει αλλού δεν είναι και λίγα:

«Είναι προφανές ότι το ερώτημα αν ένα γήπεδο μπορεί (και πρέπει) να βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό είναι ψευδές. Περισσότερο έχει να κάνει με την συμπεριφορά όσων το επισκέπτονται, αφού τα όποια προβλήματα εντοπίζονται έχουν να κάνουν με την λειτουργία του γηπέδου συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ένα γήπεδο να χωροθετείται οπουδήποτε.

Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τελευταία πρόταση για το νέο γήπεδο του Π.Α.Ο. στου Γουδή, το οποίο θα γειτνιάζει με τέσσερα νοσοκομεία (τα δύο στρατιωτικά). Ακόμη και αν δεν ήταν αυτά η εν λόγω περιοχή έχει δεσμευτεί ως Μητροπολιτικό Πάρκο ενώ βρίσκεται στην ζώνη του Υμηττού. Μόνο και μόνο από την άποψη αυτή η δημιουργία του νέου γηπέδου του Π.Α.Ο. αν δεν είναι αδύνατη (εξαιτίας των σχετικών διαδικασιών και των κάθε λογής προσφυγών) θα τραβήξει σε μάκρος.»

Αυτά λοιπόν για τον ερασιτέχνη Π.Α.Ο. Εν αναμονή των τελικών εξελίξεων, τους ευχόμαστε να βρούν τον δρόμο τους∙ έτσι ώστε ως ερασιτεχνικό σωματείο που είναι να προσφέρουν στους νέους τους επιλογές άθλησης που θα τους κρατήσουν μακρυά από τις κακοτοπιές.

 

20 Ιούνη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 1618 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ Π.Α.Ο.: ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ (‘Η ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ)