Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΝ ΣΩΘΕΙ Ο Π.Α.Ο. (ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΑΓΕΤΑΙ & ΦΕΡΕΤΑΙ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΝ ΣΩΘΕΙ Ο Π.Α.Ο.
(ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΑΓΕΤΑΙ & ΦΕΡΕΤΑΙ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ)

Το τελευταίο διάστημα λόγω επικαιρότητας έχουμε κατ’ επανάληψη σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο. Η περίπτωση του Π.Α.Ο. είναι από κάθε άποψη ενδιαφέρουσα, ειδικά η προσπάθεια να σωθεί από την οικονομική καταστροφή από τους οπαδούς. Είναι όπως πρόσφατα γράψαμε ένα ενδιαφέρον «κοινωνικό πείραμα». Μέχρι προχθές θεωρούσαμε ότι μέχρι ν’ αρχίσει να υλοποιείται μια συγκεκριμένη «πρόταση σωτηρίας» πως ΔΕΝ υπήρχε κάτι άλλο να γραφτεί. Πόσο έξω πέσαμε. Μέσα στο ίδιο 24ωρο συνέβησαν δύο συνταρακτικές εξελίξεις οι οποίες πιστώνονται (για όποιους τις θεωρούν σωστές) ή χρεώνονται (για όποιους τις θεωρούν λανθασμένες) στην Διοίκηση (ή ότι έχει απομείνει στον ακέφαλο μετοχικά Π.Α.Ο.) της Π.Α.Ε. Κατά την γνώμη των «πουθενάδων» και στις δύο περιπτώσεις η Διοίκηση του Π.Α.Ο. «έχασε την μπάλα» και λειτούργησε λανθασμένα.

Η πλέον σημαντική από άποψη «διοικητικής ανεπάρκειας» είναι η είδηση ότι η Διοίκηση θα δώσει τα οικονομικά στοιχεία της Π.Α.Ε. στους «οργανωμένους».

ΔΕΝ είναι λανθασμένη γιατί το Δ.Σ. «βγάζει στα μανταλάκια» οικονομικά δεδομένα που σε άλλους καιρούς θα θεωρούνταν εμπιστευτικά ή/και απόρρητα. Στο κάτω-κάτω ο οπαδός μαθαίνει μέσες-άκρες τα ποσά των αμοιβών των παικτών από τους ρεπόρτερ της ομάδας. Άλλωστε οι αμοιβές αυτές είναι κατατεθειμένες τόσο στην Λίγκα όσο και οπουδήποτε αλλού προβλέπει η Νομοθεσία. Συνεπώς ΔΕΝ είναι εκεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι σε ποιους και για ποιόν λόγο δίνει αυτά τα στοιχεία. Περισσότερο, όμως, και από αυτό το πρόβλημα είναι ποιος αναλαμβάνει και τι είδους ευθύνη για την ενδεχομένως λανθασμένη χρήση αυτών των στοιχείων. Προσέξτε! Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ότι οι «οργανωμένοι» δεν έχουν τις γνώσεις για να επεξεργαστούν και να τα συσχετίσουν μεταξύ τους για να βγάλουν συμπέρασμα. Στο κάτω-κάτω όλο και κάποιον θα γνωρίζουν τον οποίον και να εμπιστεύονται να τους βοηθήσει να βγάλουν άκρη.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι η Διοίκηση ΔΕΝ είχε δικαίωμα να τους τα δώσει, καθώς αυτοί ΔΕΝ έχουν καμία θεσμική σχέση με την Π.Α.Ε. Πιθανόν ανάμεσα τους να βρίσκονται κάποια μέλη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» η οποία στις 30 Ιούνη του 2016 κατείχε κάτι παραπάνω από το 15% των μετοχών της Π.Α.Ε. Η ιδιότητα μέλους της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ΔΕΝ τους καθιστά μετόχους και μέχρι να λειτουργήσουν οι Π.Α.Ε. & οι Κ.Α.Ε. όπως προτείνουμε ΔΕΝ έχουν καμία οργανική σχέση με την Π.Α.Ε. εκτός απ’ αυτή του «πελάτη» της (η οποία όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να λαμβάνουν στοιχεία τέτοιου είδους).

Άρα γιατί τους τα έδωσε η Διοίκηση; Προφανώς αφενός γιατί φοβάται μη πέσουν τίποτα «φάπες» και αφετέρου για όσα θ’ ακούγονταν αν δεν τα έδινε. Κάποιοι ίσως σκεφτείτε πως δεδομένου της πάγιας θέσης των «πουθενάδων» για «οικονομική διαφάνεια» των Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) τα προηγούμενα είναι μάλλον αντιφατικά. Η «οικονομική διαφάνεια» πρέπει να εφαρμόζεται παγίως και όχι κατά περίπτωση αναλόγως της συγκυρίας. Η τέτοιου είδους πληροφόρηση πρέπει να είναι προσβάσιμη απ’ όλους. Δίνοντας τα οικονομικά στοιχεία της ετα ιρείας μόνο στους «οργανωμένους» η Διοίκηση του Π.Α.Ο. έχει την απόλυτη ευθύνη για την ενδεχομένως επιλεκτική παρουσίαση (διαρροή) τους στο κοινό.

Ανεξάρτητα αν η απόφαση της δημοσιοποίησης των οικονομικών δεδομένων είναι από την άποψη της Διοίκησης «σωστή» ή «λάθος» από την στιγμή που έτσι αποφάσισαν θα έπρεπε τα στοιχεία ν’ αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. για να είναι προσβάσιμα σε όλους.

Αν τώρα τίθεται ζήτημα εμπιστευτικότητας θα μπορούσε να γίνει ενημέρωση των «οργανωμένων» στα γραφεία της εταιρείας χωρίς να βγεί απ’ αυτά κανένα δεδομένο. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ελέγχει κάποιος «τα βιβλία της Π.Α.Ε.» πάντα πηγαίνει αυτός στα γραφεία της και κάνει επιτόπου τον έλεγχο.

Η κίνηση αυτή της Διοίκησης της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός οφείλεται είτε στην διοικητική της ανεπάρκεια είτε σε σκοπιμότητες κάποιου είδους. Ενδεχομένως κάποιους να τους συμφέρει να εμπλακούν μ’ αυτό τον τρόπο οι οργανωμένοι στο γαϊτανάκι που οι μετά τους Βαρδινογιάννηδες μεγαλομέτοχοι έχουν στήσει. Το ποιες είναι αυτές οι σκοπιμότητες ε(σχετικά) εύκολα μπορεί κάποιος να το καταλάβει. Σε κάθε περίπτωση περισσότερη συζήτηση γι’ αυτές δεν είναι του παρόντος.

Η δεύτερη είδηση είναι η απόσυρση της καταγγελίας του Ταυλαρίδη με τον οποίο τελικά η Διοίκηση του Π.Α.Ο. ήρθε σε κάποια συμφωνία για την εξόφληση του.

Παρακάμπτουμε τον σχολιασμό της επίθεσης που δέχτηκε ο Ταυλαρίδης επειδή διεκδίκησε τα οφειλόμενα σ’ αυτόν. Δυστυχώς ΔΕΝ είναι ούτε η πρώτη ούτε και θα είναι η τελευταία φορά που κάποιοι νομίζουν πως οι ομάδες είναι τα χρώματα και το έμβλημα και όχι οι άνθρωποι (καλοί ή κακοί) που τις διοικούν. Αυτοί που επιτέθηκαν στον Ταυλαρίδη ΔΕΝ θέλουν (αν και μπορούν) να καταλάβουν πώς όσο αντιδρούν μ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο ΔΕΝ βοηθούν την ομάδα τους, αλλά ταυτόχρονα δίνουν χρόνο σ’ αυτούς που παίζουν τα παιχνίδια τους και που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία αυτή έχει περιέλθει.

Θα παραμείνουμε μόνο στον σχολιασμό της είδησης από διοικητικής άποψης. Από διοικητικής άποψης, λοιπόν, η Διοίκηση απέδειξε πως για να κάνει τ’ αυτονόητα (να επικοινωνήσει, δηλαδή, μ’ όσους τους χρωστά η Π.Α.Ε.) έπρεπε πρώτα ο παίκτης να διεκδικήσει τα λεφτά του. Αν δεν το έκανε θα συνέχιζαν να τον έχουν «γραμμένο» ποντάροντας στο γεγονός πως ο Ταυλαρίδης καθότι είναι «χαμηλών τόνων» ΔΕΝ θα τους δημιουργούσε προβλήματα. Ακόμη, όμως, και να τους δημιουργούσε η Διοίκηση θα μπορούσε να υπολογίζει στο «πέσιμο» των οπαδών μέσω του διαδικτύου στον παίκτη◦ οπότε και αυτός θα «συνετιζόταν».

Εκτός από την (σκόπιμη;) «διοικητική ανεπάρκεια» στην περίπτωση αυτή προκύπτει και άλλο ένα ενδιαφέρον (ειδικά για τους μεροκαματιάρηδες) συμπέρασμα. Το συμπέρασμα αυτό θα έπρεπε να είναι προφανές και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά καλό είναι να το επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία:

Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων αν δεν διεκδικήσετε όσα σας οφείλουν κανείς ΔΕΝ πρόκειται να σας τα δώσει, ακόμη και αν αναγνωρίζει ότι σας τα χρωστάει.

Όσο δεν διεκδικείτε είτε τα οφειλόμενα είτε κάτι καλύτερο για εσάς, την ομάδα σας ή την Χώρα σας τόσο θα κινδυνεύετε να βρεθείτε στην θέση των «οργανωμένων» του Π.Α.Ο. (τώρα) ή της Α.Ε.Κ. παλαιότερα, οι οποίοι μπορεί να πήραν τα στοιχεία που ζητούσαν αλλά ΔΕΝ ξέρουν (και δεν ήξεραν) τι να τα κάνουν.

Οι επόμενες μέρες είτε θα μας επιβεβαιώσουν είτε θα μας διαψεύσουν. Κρίνοντας από το παρελθόν οι πιθανότητες είναι μάλλον με το μέρος μας.

 

12 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2367 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΝ ΣΩΘΕΙ Ο Π.Α.Ο. (ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΑΓΕΤΑΙ & ΦΕΡΕΤΑΙ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ)