Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ (ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ
(ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ)

Όλοι οι πολιτικοί έχουν την ανάγκη να νοιώθουν αποδεκτοί. Εκτός από τον λόγο της επαγγελματικής επιβίωσης (χωρίς ψήφο δεν έχει βουλευτική ή υπουργική θέση) είναι στη μέση και η ανάγκη της αυτό-επιβεβαίωσης (ματαιοδοξία). Προκειμένου να το επιτύχουν αυτό πολλοί από τους πολιτικούς σκαρφίζονται μύρια κόλπα τα οποία αν και εφ’ όσον θεωρηθούν επιτυχημένα τα καθιερώνουν ως το προσωπικό τους στυλ. Το κυρίαρχο μοντέλο είναι αυτό του τύπου που «δεν μασάει», είναι «απλός, προσιτός και καθημερινός» και που «τα λέει καλά» (ξέρει ή φαίνεται να «ξέρει τι του γίνεται»).

Μέχρι τις πρόσφατες εκλογές το μοντέλο αυτό (το οποίο ήταν και το μοναδικό) υπηρετήθηκε από τον Βουλευτή/Νομάρχη/Περιφερειάρχη Ψωμιάδη καθώς και άλλους εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς όπως π.χ. τους Καμμένο, Καρατζαφέρη και Γιακουμάτο. Μετά τις τελευταίες εκλογές όμως είχαμε την καθιέρωση και ενός νέου «αριστερού» τούτη τη φορά στυλ του επονομαζόμενου «χωρίς γραβάτες» με πιο ακραία και εκκεντρική στυλιστική έκφραση αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο σηκωμένος γιακάς και η κόκκινη λωρίδα από κάτω σε «κυριλέ» σακάκι συνοδευόμενη και από το ανάλογο υφάκι στις συνομιλίες είναι η νέα τάση που εισήγαγε ο Υπουργός(;) Οικονομικών.    

Βέβαια στις συζητήσεις με τους τραπεζίτες και εν γένει με τους τοκογλύφους αυτά δεν μετράνε και πολύ. Μετράνε περισσότερο οι αριθμοί. Και σχετικά με αυτούς ο Γιάνης δεν έχει να τους πεί τίποτα ουσιαστικό. Ίσα-ίσα που τους προσφέρει ανεκτίμητες στιγμές χαλάρωσης με τα καμώματα του. Έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο περίγελος των Βρυξελλών όπως ο Αντώνης Σαμαράς την περίοδο 1990-1993 (μέχρι που ίδρυσε την ΠΟΛιτική ΆΝοιξη). Τότε γέλαγαν με τον Αντώνη, τώρα με τον Γιάνη. Ενδεικτικό της πλάκας που κάνουν σε βάρος μας είναι πως στην τελευταία τους συνεδρίαση στην Λευκωσία οι Κεντρικοί Τραπεζίτες όταν αναφέρονταν στην Τρόϊκα ζητούσαν «συγγνώμη» από τους συνομιλητές τους και διόρθωναν σε «θεσμοί» (instituitionsστ’ Αγγλικά). Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο έχουμε γίνει «περίγελος» γιατί δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά το σχόλιο τους ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιδιώκει την εξόφληση του Δ.Ν.Τ. αφού η Ε.Κ.Τ. μας έχει δανείσει περισσότερα.

Συνεπώς ο Γιάνης Βαρουφάκης ως Υπουργός είναι πλέον άχρηστος για την Χώρα μας και αυτό φαίνεται πως το έχει κατανοήσει και ο Πρωθυπουργός ο οποίος όλο και περισσότερο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προσπαθώντας -χωρίς να παρακάμψει εμφανώς τον Υπουργό του- να προωθήσει κάποια λύση. Δυστυχώς όμως δεν είναι ο Βαρουφάκης η μόνη περίπτωση Υπουργού-διασκεδαστή, όχι τουλάχιστον όσο ο Στ. Κοντονής λέει και κάνει όσα καταγράφονται και γίνονται.

Στην περίπτωση του Υφυπουργού Αθλητισμού «βοηθά» και η εμφάνιση του. Ειδικά το μουστάκι του παραπέμπει (χωρίς αμφιβολία) στον Δον Κιχώτη. Και αυτός από το πρώτο μέτρο που έλαβε έγινε περίγελος κυρίως των ποδοσφαιριστών και των δημοσιογράφων κυρίως αφού οι ιδιοκτήτες/ποδοσφαιρικοί παράγοντες και κάποιοι «σοβαροί» δημοσιογράφοι έπρεπε να μην εκφραστούν αναλόγως και να δείξουν πως συμμερίζονται (ή και στηρίζουν) την λήψη των έκτακτων μέτρων αρκεί αυτά να ακολουθηθούν από τ’ απαραίτητα για την περίσταση.

Συμπέρασμα; Ο πολίτης (αλλά και ο Πρωθυπουργός της Χώρας) δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλό και από τους δυό τους. Και αν μεν για τον Γιάνη υπάρχει ικανό δείγμα γραφής για να ειπωθεί αυτό, για τον Στ. Κοντονή μένει να το αποδείξει (και εμείς είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα το αποδείξει) το κοντινό μέλλον. Το θέμα είναι πότε θα το «πάρει χαμπάρι» αυτό ο Πρωθυπουργός (εκτός αν τον εμποδίζουν λόγοι εσωκομματικών ισορροπιών) και απαλλαχθεί από αυτούς (απαλλάσσοντας ταυτόχρονα και εμάς από την παρουσία τους). Τέλος απευθυνόμενοι στους «ήρωες της καθημερινότητας», δηλαδή σε όλους εμάς σας ζητάμε να μην περιμένετε τίποτα θετικό και από τους δύο και να «κάνετε τα κουμάντα σας» όσο προλαβαίνετε και όσο μπορείτε, γιατί όπως λέει και η παροιμία «σαν δεν έχεις νύχια να ξυστείς…».

 

09 Μάρτη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5044 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ (ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ)