Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟ; (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟ;
(ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΙ)

Ήταν δεδομένο από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι με τον τρόπο που έγινε η διαχείριση της κόντρας Κοντονή-Ε.Π.Ο. ο αποκλειστικός σκοπός ήταν η διαμόρφωση του προφίλ του Υφυπουργού και όχι η επίλυση των προβλημάτων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου (Επαγγελματικού και ερασιτεχνικού). Αν ο κος Κοντονής ήθελε να επιλύσει τα προβλήματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου θα επέλεγε έναν από τους δύο δρόμους που του υπέδειξε ο Κ. Θωμαΐδης (βλέπε εδώ).

Η πρώτη κίνηση του Υφυπουργού ήταν η εισαγωγή ενός νομοθετήματος το οποίο εκτός του ότι ήταν αποτέλεσμα προχειρότητας εισήγαγε και επικίνδυνες ρυθμίσεις του τύπου «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Οι ρυθμίσεις αυτές ανήγαγαν τον εκάστοτε Υφυπουργό σε Δικτάτορα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Κάποιοι θεώρησαν ότι οι ρυθμίσεις αυτές (με τις οποίες ο Υφυπουργός αποφάσιζε για τα πάντα) μπήκαν προκειμένου ν’ αφαιρεθούν στην πορεία ως αντάλλαγμα σε παραχωρήσεις της UEFA & της FIFA. Βέβαια κανείς δεν μπήκε στον κόπο ν’ αναρωτηθεί για ποιο λόγο θα έκαναν παραχωρήσεις στον υφυπουργό η UEFA & η FIFA ειδικά αφού έχουν όλη τη δύναμη στα χέρια τους και όταν εξαιτίας ενός ποδοσφαιρικού GREXIT δεν θα έχανε η Βενετιά βελόνι. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να υποθέσει κάποιος ότι ότι αυτές οι ρυθμίσεις μπήκαν για να παζαρευτούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο (σκασίλα των κουτόφραγκων) και οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά της Ε.Π.Ο., καθώς άλλο ενδεχόμενο δεν πρόεκυπτε. Τώρα γιατί θα έπρεπε να γίνει όλο αυτό και να δημιουργηθεί όλο αυτό το σκηνικό αφού αν το «ζητούσαμε ευγενικά» δεν θα μας έλεγαν «όχι» αυτό μόνο κάποιοι κακεντρεχείς που ασκούν «στείρα αντιπολίτευση» στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα μπορούσαν να το σκεφτούν. Εμείς επειδή δεν θέλουμε να μπλέξουμε (και να δώσουμε άλλοθι σε κάποιους) με τα κομματικά πίτουρα και τους τακτικισμούς τους σταματάμε εδώ.

Και τώρα που αποφεύχθηκε το ποδοσφαιρικό GREXIT και η Εθνική μας ομάδα θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τα Φερόε τι κατορθώθηκε τελικά; Τι έμεινε σαν επίγευση (η δεύτερη μετά την κύρια γεύση η οποία αναδεικνύει τη φρουτώδη γεύση στα κρασιά) σε όλους όσους παρακολούθησαν το «μπρά ντε φερ» Κοντονή-Ε.Π.Ο.; Ειλικρινά αν ρωτάτε εμάς τίποτα! Ένα μεγαλοπρεπές και απόλυτο τίποτα!! Ή για να είμαστε ακριβείς μας έμειναν ως επίγευση όλα τα περισπούδαστα κείμενα των Κόλκα, Κ.Κ. (του κανονικού), Καίσαρη και δευτερευόντως κάποιων άλλων ( τα οποία ενδεχομένως και να ήταν εξίσου σημαντικά από άποψη περιερχομένου με αυτά των ονομαστικώς αναφερθέντων συναδέλφων τους). Ακόμη όμως κι’ έτσι όλο αυτό το νταβαντούρι μόνο και μόνο γι’ αυτά τα κείμενα κατά τη γνώμη μας δεν άξιζε τον κόπο.

Αν κάποιος διαβάσει τα κείμενα του Κόλκα μπορεί να μπεί στον πειρασμό να θεωρήσει ότι ο Κοντονής κατάφερε να καθάρει την κόπρο του Αυγεία. Αντίθετα αν κάποιος διαβάσει Καίσαρη θα ταλαντευτεί μεταξύ των σημείων που ο Καίσαρης έχει δίκιο και αυτών στα οποία βγάζει χολή και κόμπλεξ στην προσπάθεια του να σώσει τον Γαύρο από τον κίνδυνο ενός ποδοσφαιρικού GREXIT (καθώς για το άλλο αυτό της αποβολής του Γαύρου από την Ευρώπη ως αποτέλεσμα της εμπλοκής Μαρινάκη στην «εγκληματική οργάνωση» μόνο να φτιάχνει κλίμα μπορεί). Τέλος όποιος διαβάσει τον Κ.Κ. (τον κανονικό) θα βρεθεί αναλόγως της ημέρας μεταξύ Κόλκα και Καίσαρη με την μπίλια να κάθεται στην παροχή σύμβουλών στον Υφυπουργό για «να μην δώσει στα λαμόγια μια εύκολη νίκη τώρα που είναι στριμωγμένα». Κοινή συνισταμένη των παραπάνω συνιστωσών είναι ότι κανείς τους δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κοντονή (εκτός ίσως του Κόλκα ο οποίος εκφράζει απόλυτα τον Π.Α.Ο.Κ. στο θέμα αυτό).

Για εμάς η αποτίμηση της πρώτης κόντρας μεταξύ Κοντονή και Ε.Π.Ο. είναι πλήρως αρνητική για την κυβερνητική πλευρά, καθώς σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. βρίσκεται ακόμη στη θέση του. Όσο για την επιτυχία να ορίζονται εν ενεργεία δικαστικοί στα πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Ο. και την υποτιθέμενη αξιοπιστία τους αυτή μένει ν’ αποδειχθεί στην πράξη αφού από λόγια και θεωρίες είμαστε χορτασμένοι (για την ακρίβεια ο λόγος τους μας χόρτασε). Αν κάποιος νομίζει ότι η εφαρμογή της ήδη ισχύουσας νομοθεσίας (για την οποία όμως δεν είχαν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις εφαρμογής της) για τα τουρνικέ (ηλεκτρονικό εισιτήριο) και τους συνδέσμους αποτελεί κάποιου είδους κυβερνητική επιτυχία ας πάει να κάνει κανένα κρύο ντους (τώρα όμως γιατί αν ζεστάνει κι’ άλλο ο καιρός δεν θα έχει νόημα) εκτός αν είναι κυβερνητικός ή φιλοκυβερνητικός (τουλάχιστον μέχρι να μπεί στη ρύθμιση).

Ηθικό δίδαγμα-επιμύθιο. Ο κος Κοντονής κατάφερε να συμπεριληφθεί στην λίστα όσων πολιτικών ανδρών κατάφεραν να κάνουν «μια τρύπα στο νερό» περνώντας έτσι στην ιστορία του τόπου μας. Ωστόσο αν σοβαρευτεί και αναγνωρίζοντας σωστά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κινηθεί γρήγορα (όχι όμως βιαστικά) και συντονισμένα προς τη μόνη σωστή κατεύθυνση, τότε κάτι καλό μπορεί να προκύψει για το δύσμοιρο Ελληνικό Ποδόσφαιρο (συνολικά).  

Σημείωση: Ενώ ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι στο Εθνικό Τυπογραφείο (βλέπε εδώ) κάποιοι από τώρα (βλέπε εδώ & εδώ) και πρίν αρχίσει η εφαρμογή του «Νόμου Κοντονή» δεν κρατήθηκαν και άρχισαν τα πανηγύρια. Επειδή επιθυμούμε σφόδρα ν’ αλλάξουν πρός το καλύτερο τα πράγματα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο και να εξυγιανθεί ο χώρος ευχόμαστε ειλικρινά να μην τους βγούν ξινά -πάντα εκ του αποτελέσματος- τα πανηγύρια.

 

Υ.Γ. Κύριε Κοντονή υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων:

  • Αυτοί που μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους και αναθεωρούν/αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους,
  • και αυτοί που θεωρούν ότι τα κάνουν όλα σωστά και δεν έχουν να μάθουν τίποτα.

Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία το μόνο που έχουν να κάνουν είναι παίρνοντας τις αποστάσεις τους από τα γεγονότα να προβληματιστούν από την κριτική που δέχτηκαν, χωρίς να τους απασχολεί ποίος και ενδεχομένως γιατί την κάνει. Μόνον έτσι μπορεί να βγει ωφελημένος για το μέλλον.

Όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που έχουν μεγάλο εγωισμό (μεγαλύτερο από το μπόι τους) και είναι αυτοί που τα βάζουν με τους ανεμόμυλους φαντασιονόμενοι ότι κατατροπώνουν δυνατούς εχθρούς.

Κανείς ωστόσο δεν ανήκει είτε στη μια είτε στην άλλη κατηγορία επειδή τον τοποθέτησε η «Μοίρα». Η κατηγορία στην οποία ανήκει καθένας μας είναι εν τέλει προσωπική μας επιλογή, αρκεί να έχουμε κάποιον βαθμό αυτογνωσίας.

Κύριε Υπουργέ, στην περίπτωση που θα επιθυμούσατε να συγκαταλέγεστε στην πρώτη κατηγορία καλά θα κάνατε να διαβάσετε -εκτός από τα δικά μας κείμενα εννοείται- και αυτά (βλέπε εδώ & εδώ). Αν είστε έξυπνος τελειώνοντας την ανάγνωση θα σκεφτείτε σχετικά με όσα γράφουν οι αρθρογράφοι και δεν θα ψάχνετε για σκοπιμότητες και εξυπηρετούμενα συμφέροντα, εκτός αν εννοείται τον πόθο αυτών (και όχι μόνον) των ανθρώπων «να δούν επιτέλους μια άσπρη μέρα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο» να ζήσουν (για να μπορούν να διηγηθούν σ’ όσους ακολουθήσουν) τη μέρα που άλλαξε σελίδα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πάντως να έχετε υπ’ όψη σας ότι δεν έχετε πλέον πολύ χρόνο και πως οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν από ‘δω και πέρα ενδεχομένως να μην είναι τόσο ευνοϊκές όσο στην παρούσα συγκυρία.  

 

11 Μάη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4296 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟ; (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΙ)