Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ; (ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΕΤΡΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ;
(ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΕΤΡΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ)

Η αποχή ήταν ανέκαθεν ένας από τους πλέον δυναμικούς τρόπους αντίστασης. Η άρνηση των απόντων να τοποθετηθούν επιλέγοντας μια από τις διαθέσιμες επιλογές. Ακόμη πιο ισχυρή από την αποχή είναι η ερμηνεία της προσφέροντας ένα λαμπρό πεδίο εκτιμήσεων και σπέκουλας στους εκάστοτε αναλυτές. Υποτίθεται ότι η αποχή απονομιμοποιεί τις όποιες αποφάσεις αφού μειώνοντας την συμμετοχή στην εκάστοτε διαδικασία μειώνει και την όποια νομιμοποιητική βάση. Είναι γνωστό ότι σε κάποιες χώρες τ’ αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων είναι έγκυρα μόνο αν η συμμετοχή είναι άνω του 50%. Το μειονέκτημα της αποχής είναι ότι επηρεάζει μόνον έμμεσα τις εξελίξεις, ενώ δίνει το δικαίωμα σ’ αυτούς που μετείχαν να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν (παρ’ ότι δηλώνουν ότι έλαβαν) το μήνυμα. Ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι ότι η αποχή ελάχιστες φορές επέδωσε κάποιο σαφώς μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας περίεργης αποχής των οργανωμένων οπαδών οι οποίοι έμπαιναν στο γήπεδο με καθυστέρηση 15’-20’. Εκτός της καθυστερημένης εισόδου αναρτούνταν και σχετικά πανό όπως αυτό ενώ δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα (βλέπε εδώ). Η διαμαρτυρία αυτή ήταν αντίδραση στην πρόθεση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την από χρόνια νομοθετηθείσα «Κάρτα Φιλάθλου». Σύμφωνα με τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων η «Κάρτα Φιλάθλου» θα οδηγούσε σε άνευ προηγουμένου φακέλωμα όσων πηγαίνουμε στο γήπεδο. Αφορμή για την ερμηνεία αυτή έδωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οποία έχουμε γράψει σχετικά (βλέπε εδώ). Στην απόφαση αυτή ορίζεται ότι η «Κάρτα Φιλάθλου» καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Γενάρη για όλους όσους πηγαίνουν στο γήπεδο. Θα θυμάστε ωστόσο ότι όπως είχαμε γράψει εδώ η «Κάρτα Φιλάθλου» εφαρμόζεται ήδη από τον Γαύρο.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται η Κυβέρνηση (Κοντονής) να έχει αλλάξει στάση σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου. Συνεπώς οι οργανωμένοι έχουν μπροστά τους το δίλημμα: ή κόβουν το γήπεδο ή βγάζουν την «Κάρτα Φιλάθλου» με ότι αυτό ενδεχομένως συνεπάγεται.

Αυτό το θέμα όμως αφορά και τις Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. (αλλά και τα σωματεία τα οποία θα πρέπει και αυτά να εφαρμόσουν κάποια στιγμή το μέτρο). Τις αφορά τόσο επειδή έχει επιπτώσεις στα εισιτήρια που κόβουν όσο και γιατί επηρεάζει τις σχέσεις τους με τους οργανωμένους οπαδούς ειδικά αν συνυπολογίσουμε τα χρηματικά πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται σ’ αυτές για την ανάρτηση των πανό διαμαρτυρίας των οργανωμένων.

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Καλλονή δεν είδαμε κάποιο πανό όπως στα προηγούμενα, ενώ η θύρα 35 είχε από την αρχή κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι σταμάτησε η αντίδραση στο μέτρο; Σημαίνει ότι οι οργανωμένοι το αποδέχθηκαν de facto (εκ των πραγμάτων) και θα βγάλουν την «Κάρτα Φιλάθλου» δίνοντας τον Α.Μ.Κ.Α. τους; (Δεν χωρά συζήτηση ότι όσοι είναι μέσα στο γήπεδο και ειδικά από την αρχή πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειστήριο για την έκδοση του οποίου έχουν δώσει και τον Α.Μ.Κ.Α. τους).

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση η εφαρμογή της «Εθνικής Κάρτας Φιλάθλου» (όπως είναι το πλήρες όνομα της) να έχει προκαλέσει διάσπαση στους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Για την ώρα η δεύτερη φαίνεται ότι περνάει του Υπουργού Αθλητισμού.

Ερώτηση: Αν η αποχή συνεχίζεται θα συνεχίσει η ORIGINAL ν’ αναρτά πανό; Και αν ναι θα συνεχίσει η Π.Α.Ε. να τους αφήνει να τ’ αναρτούν πληρώνοντας πρόστιμα;

Πρόταση: Δεδομένης της κατάστασης στην οποία η Π.Α.Ε βρίσκεται στην μέση μιας διαμάχης της οποίας οι δυο πλευρές δεν θέλουν να κάνουν πίσω πρώτες, είναι άσκοπο (αν και ψυχαναλυτικό για όποιον γράφει) να γράφονται σημειώματα που απευθύνονται στους οργανωμένους και εστιάζουν στις επιπτώσεις της αποχής στην ομάδα. Είναι προφανές ότι όλα αυτά είναι γνωστά, όπως επίσης είναι προφανές ότι η επιβολή κάθε νέου μέτρου που θα σχετίζεται με την δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων δεν θα περνά χωρίς αντιδράσεις.

 

9 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 8948 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ; (ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΕΤΡΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ)