Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Η’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΞΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Η’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΞΗΣ)

Το παρουσιαστικό του Σταύρου Κοντονή παραπέμπει στον ήρωα του (ναυμαχήσαντος εναντίον των Οθωμανών στην Ναύπακτο) Θερβάντες τον Δον Κιχώτη. Θα μπορούσε όμως εξίσου εύκολα να υποδυθεί ακόμη έναν χαρακτήρα, αυτόν του Ξέρξη. Και αν ο Δον Κιχώτης έπρεπε να έχει έναν μετρίου αναστήματος βοηθό (τον Σάντσο Πάντσα), ο Ξέρξης αν και περιβάλλεται από μεγάλη Αυλή και πλήθος συμβούλων (όπως και ο Σταύρος Κοντονής) παίζει ωστόσο μοναχός του.

Ο Ξέρξης που λέτε ήταν γιός του Δαρείου, ο οποίος ενώ ψυχορραγούσε στο νεκροκρέβατο του τον όρκισε να εκδικηθεί τους Αθηναίους για το κάζο του Μαραθώνα. Η απέραντη χώρα που άφηνε ο Δαρείος στον Ξέρξη ήταν πλούσια τόσο σε χρήματα όσο και σε πόρους. Έτσι ο Βασιλιάς της θεωρούσε τον εαυτό του αήττητο και ισόθεο με τους Θεούς που κυβερνούν τον Κόσμο (Πλάση).

Για ν’ αποφασίσει την εισβολή στην Ελλάδα απαιτήθηκαν ένα 6μηνο συνέδριο για να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα και 4χρονη προετοιμασία. Ενώ ήταν πλέον σχεδόν έτοιμος, ο Ξέρξης απέστειλε πρεσβείες στις Ελληνικές Πόλεις ζητώντας τους ως σημάδια υποταγής «γή και ύδωρ». Όσες από τις πόλεις (εκτός της Αθήνας) δεν δέχονταν την προσφορά του αυτομάτως έμπαιναν στην λίστα των «εχθρών».

Δεδομένου ότι ο Ξέρξης είχε ήδη αρκετούς συμμάχους στην Ελλάδα, αλλά και εξίσου αρκετές πόλεις να «τιμωρήσει» θα εισέβαλλε δια ξηράς και όχι δια θαλάσσης όπως ο πατέρας του. Έτσι έπρεπε να γεφυρώσει τον Ελλήσποντο. Η πρώτη του προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς εξ’ αιτίας μιας τρικυμίας. Ο Ξέρξης δεν ήταν συνηθισμένος στις αποτυχίες ούτε και αν αυτές προέρχονταν από «εξωτερικούς» παράγοντες όπως ο καιρός. Έτσι διέταξε να μαστιγωθεί με αλυσίδες η θάλασσα και με άλλες αλυσίδες να δεθεί για να παραμείνει ήσυχη τις επόμενες μέρες.

Πράγματι η θάλασσα παρέμεινε ήσυχη και έτσι διεκπεραιώθηκε ο στρατός απέναντι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τιμωρία ήταν αποτελεσματική. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί για την περίσταση είναι ότι ο Ξέρξης για να ξεκαβλώσει τα έβαλε μ’ αυτόν που μπορούσε (μ’ αυτόν που ήταν στα κυβικά του). Καθώς ο Κοσμοσείστης Ποσειδώνας ήταν δύσκολος στόχος ο Ξέρξης τα έβαλε με την θάλασσα.

Πιθανόν κάποιοι από εσάς να μην καταλαβαίνετε τον παραλληλισμό του Σταύρου Κοντονή με τον Πέρση Βασιλέα. Γι’ αυτό και θα σας τα κάνω λιανά:

Ο Σταύρος Κοντονής ως Υπο-Υπουργός (Υφυπουργός) Αθλητισμού έχει όλη την εξουσία να «αποφασίζει και να διατάσσει» όπως ο Ξέρξης. Περιστοιχίζεται από συμβούλους και μέλη επιτροπών και δέχεται εισηγήσεις για τιμωρίες ομάδων όπως ο Ξέρξης περιστοιχιζόταν από αυλικούς και συμβούλους και δεχόταν εισηγήσεις για εισβολή στην Ελλάδα.

Ο Σταύρος Κοντονής στην προσπάθεια του να βάλει μια τάξη στα ζητήματα του Υπουργείου του είπε εκτός των άλλων να τα βάλει και με την βία στα γήπεδα. Νομοθέτησε (ξανά) κάποια μέτρα μεταξύ των οποίων και την δυνατότητα να επιβάλλει ο ίδιος τιμωρίες (εκτός από αυτές της διοργανώτριας αρχής) όταν τα πράγματα ξεφεύγουν. Επειδή όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε «αναγκάστηκε» σαν άλλος Πέρσης Βασιλέας να επιβάλλει «ανατολίτικες» (σκληρές) ποινές. «Αναγκάστηκε» να κλείσει την «Θ.13» στην Λεωφόρο και πριν από λίγες μέρες την «Θ.4» στην Τούμπα τιμωρώντας τες για επεισόδια που προκάλεσαν σε αγώνες Πρωταθλήματος στην πρώτη και Κυπέλλου στην δεύτερη περίπτωση.

Κάποιος που δεν ζεί στην Ελλάδα πιθανόν και να σκεφτόταν ότι «καλά τους έκανε τους αλήτες» νομίζοντας ότι ο Σταύρος Κοντονής τα έβαλε με τις θύρες των οργανωμένων ως νομικά πρόσωπα και ως συλλογικότητες ψάχνοντας τα Μητρώα Μελών τους και τον τρόπο λειτουργίας τους για οτιδήποτε παράνομο και παράτυπο. Όμως όχι! Ο Σταύρος Κοντονής δεν είναι τόσο ποταπός (μικροπρεπής). Δεν θα καταδεχόταν ποτέ του (κάποιοι λένε δεν θα τόλμαγε) να τα βάλει με τις θύρες των οργανωμένων ως συλλογικότητες και νομικά πρόσωπα. Γι’ αυτή την δουλειά είναι η Αστυνομία η οποία και κάνει συχνές εφόδους σε συνδέσμους βρίσκοντας μολότωφ, ρόπαλα και σιδερογροθιές.

Ο Σταύρος Κοντονής ορθώνοντας το ανάστημα του τα έβαλε με τα ντουβάρια της Λεωφόρου και της Τούμπας. Απαγόρεψε την χρήση τους αναγκάζοντας όσους πήγαιναν εκεί να μεταφερθούν σε άλλες θύρες. Η πράξη αυτή του Σταύρου Κοντονή είναι ακριβώς ίδια και απαράλλαχτη με το μαστίγωμα της θάλασσας από τον Ξέρξη και το τελετουργικό αλυσόδεμα της. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ξέρξης το έκανε μόνο μια φορά, ενώ ο Σταύρος Κοντονής έχει ήδη παραβιάσει το αρχαίο γνωμικό «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και ετοιμάζεται να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία και στο μέλλον.              

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ'

 

26 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5616 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Η’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΞΗΣ)