Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ (ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΛΕΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
(ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΛΕΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΗ)

Δεν χρειαζόταν να γράψουμε εμείς για την οικτρή οικονομική κατάσταση της Ερασιτεχνικής. Όλοι όσοι έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά γνωρίζουν ότι το Σωματείο είναι πτωχευμένο. Γνωρίζουν ότι χρωστά πολλά λεφτά για τα οικονομικά δεδομένα του. Τα μεγαλύτερα χρέη εστιάζονται στα τμήματα του Χάντμπολ, και του Βόλεϊ (Ανδρικού & Γυναικείου). Υπάρχουν επίσης χρέη που αφορούν τα ενοίκια είτε για την στέγαση των τμημάτων, είτε ακόμη και για τα ως σήμερα χρησιμοποιούμενα γραφεία του.

Απ’ ότι φαίνεται οι εγγυήσεις για τις οποίες μίλαγε το νυν μέλος του Δ.Σ. η Σοφία Κάσκαρη για να καθησυχάσει τ’ ανησυχούντα μέλη είτε δεν έχουν φτάσει ακόμα είτε έχουν λοξοδρομήσει. Αυτή τη στιγμή (μόλις τρείς μήνες μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης) η «Μάνα Α.Ε.Κ.» βρίσκεται στο «σημείο μηδέν» με κίνδυνο να βρεθεί και στο «μείον» σε λίγες μέρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της διοίκησης Αλεξίου είναι να κατεβάσει αξιόμαχες ομάδες σε Ανδρικό και Γυναικείο Βόλεϊ. Για να μπορείς να κατέβεις σε αγώνες πρέπει να έχεις τουλάχιστον 9 παίκτες. Αλλιώς μηδενίζεσαι. Αυτή τη στιγμή στο Ανδρικό Βόλεϊ στην ουσία δεν υπάρχει ομάδα. Από την άλλη το Γυναικείο έχει μεν κάποιες παίκτριες (ούτε καν όμως 6άδα) και υπάρχουν κάποιες συμφωνίες με υπό μεταγραφή, αλλά κολλάνε στις οικονομικές εγγυήσεις.

Όπως γίνεται πάντα με όσους δεν έχουν καλό όνομα στην αγορά, όσοι πρόκειται να συνεργαστούν μαζί τους ζητούν τα χρήματα τους αν όχι όλα μπροστά (από την αρχή) τουλάχιστον να είναι «εγγυημένα». Ως «εγγυημένα» όμως θεωρούνται στην πράξη μόνο τα λεφτά των χορηγών και μάλιστα όσων από αυτούς δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πληρώσουν στην ώρα τους. Τέτοιοι χορηγοί είναι για παράδειγμα ο Ο.Π.Α.Π., ο Ο.Τ.Ε. και κάποιες άλλες λίγες ακόμα εταιρείες, ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τέτοιες όμως πηγές εσόδων δεν διαθέτει η Ερασιτεχνική και συνεπώς ούτε και τα εν λόγω τμήματα της.      

Φυσικά οι απαιτήσεις των παικτών και παικτριών που έχουν αρχικά συμφωνήσει με τους αντίστοιχους Εφόρους εντείνουν το οικονομικό αδιέξοδο, αφού οι «εγγυήσεις» πρέπει να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα χρέη (της προηγούμενης χρονιάς αλλά και του «αμαρτωλού» παρελθόντος). Γίνεται κατανοητό ότι σ’ αυτές τις συνθήκες οι Έφοροι έχουν αναλόγως του χαρακτήρα τους δύο επιλογές:

  • Είτε να τα παρατήσουν,
  • Είτε να πεισμώσουν και να υπερβάλλουν εαυτούς.

Εμείς στο παρελθόν είχαμε εκφράσει την άποψη ότι κακώς προσπαθούν οι Έφοροι να λειτουργήσουν τα τμήματα με εράνους όταν η Διοίκηση τους έχει «γραμμένους» και δεν τους δίνει καμία σημασία. Οι Έφοροι δεν είναι ούτε αυτόφωτοι ούτε αυτόνομοι. Διορίζονται από την Διοίκηση και λειτουργούν για λογαριασμό της. Συνεπώς όταν αυτονομούνται και λειτουργούν τα τμήματα όπως μπορούν, αναλαμβάνουν (αποδέχονται) στην ουσία μια ευθύνη που ΔΕΝ τους αναλογεί.

Δεδομένου όμως ότι δεν τους πάει να τα παρατήσουν (γιατί έτσι νοιώθουν ότι προδίδουν τους αθλητές και τις οικογένειες τους) πεισμώνουν και κοιτούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Τότε είναι που κάποιοι απ’ αυτούς ξεστομίζουν βαριές και ηρωικές, αλλά πλήρως ταιριαστές εκφράσεις του τύπου: «Θα πέσουμε μεν, αλλά θα πέσουμε ηρωικά μαχόμενοι».

Με τα υπάρχοντα δεδομένα το Ανδρικό Βόλεϊ αν τελικά σχηματίσει ομάδα θα έχει σαν «ταβάνι» την παραμονή στην Α2. Από την άλλη για τις Γυναίκες η χρονιά προοιωνίζεται δραματική. Είναι πιθανότερο να κινηθούν κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα παρά πάνω από αυτή με τον υποβιβασμό στην Α2 να είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο.

Πιθανότατα θα κατέβουν έστω και την τελευταία στιγμή ομάδες τόσο στο Αντρικό όσο και στο Γυνακείο Βόλεϊ απλά για να κατέβουν και όχι να πρωταγωνιστήσουν. Το ζήτημα για την Διοίκηση Αλεξίου είναι να γλυτώσουν το κυνηγητό στην περίπτωση δεν μπορούσαν να κατεβάσουν ομάδες. Με «καύσιμο» το 10ευρα από την «Κάρτα Φίλου της Α.Ε.Κ.» και όσα ακόμα εν είδη εράνου μάζεψαν θα δώσουν κάποιες προκαταβολές και θα γλυτώσουν και για φέτος το όνειδος (την ξευτίλα) να μην κατέβει η Α.Ε.Κ. στα Πρωταθλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών στο Βόλεϊ και αυτή του Χάντμπολ ότι θα είναι αντάξιες του ονόματος της Α.Ε.Κ. Κάθε άλλο. Όπως θα έλεγε και ο Παΐσιος (αν τον είχαν ρωτήσει) «Θα είναι Α.Ε.Κ. αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.Κ.».  

Οι ώρες είναι κρίσιμες και μεστές ευθυνών. Όσοι έχουν πόστο στο Σωματείο καλούνται να πάρουν αποφάσεις οι οποίες εξαιτίας των διαμορφωμένων οικονομικών συνθηκών θα τους βαρύνουν ενδεχομένως από δω και πέρα για πάντα. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει κανείς (και δεν πρέπει) να τους πει τι πρέπει να κάνουν. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τους βοηθήσουν, αλλά γιατί εκείνοι και όχι άλλοι αποδέχτηκαν την ευθύνη ν’ ασκούν διοίκηση οπότε και πρέπει ν’ αποφασίσουν.

 

Υ.Γ.1. Σχετικά με τα έσοδα των τμημάτων όπως το Αντρικό Βόλεϊ είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο κινούνταν η Διοίκηση το 2014 αυτό το εσωτερικό έγγραφο της. Στο έγγραφο αυτό έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν (ενώ είναι αναρτημένο και στην κατηγορία ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ, υποκατηγορία ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ). Την σεζόν 2014-2015 η Διοίκηση υπολόγιζε σε έσοδα από τον Ο.Π.Α.Π. από 50-100 χιλιάρικα από την αναμενόμενη τότε είσοδο της Α1 στο στοίχημα και σε 160.000 από την συμμετοχή του επενδυτή-συμπαίκτη που θα έμπαινε στο Ανδρικό Βόλεϊ! Δηλαδή με δύο ετών έσοδα από τον Ο.Π.Α.Π. και τη συμμετοχή του επενδυτή-συμπαίκτη ξεχρέωνες όλα τα παληά χρέη και έπαιρνες βαθιά οικονομική ανάσα. Τώρα για τα τρέχοντα έξοδα, αυτά θα καλύπτονταν από τις υπόλοιπες χορηγίες και απ’ όσα λεφτά θα ήταν σε θέση ν’ αποσπάσουν κάποιοι επιτήδειοι απ’ όσους πονούν την «Μάνα Α.Ε.Κ.». Αλλά γι’ αυτές τις υποθέσεις έχουμε καιρό να τα γράψουμε…

Υ.Γ.2. Όταν το ΑΕΚ365 ήθελε να ενημερώσει «τον κόσμο της Α.Ε.Κ.» για δύο μεταγραφές του Αντρικού Βόλεϊ επέλεξε να βάλει φωτογραφία του Αλεξίου από τότε που ανεβοκατέβαινε στα Σπάτα για τις Γ.Σ. και τα Δ.Σ. της πρώην Π.Α.Ε. Γιατί; Μήπως είχε καιρό να δεί ο Αλέξης δημοσιευμένη φωτογραφία του ή μήπως καταβάλλεται προσπάθεια ν’ αποκατασταθεί η δημόσια εικόνα του και να φανεί προς τα έξω πόσο μοχθεί για το καλό του Σωματείου;

Υ.Γ.3. Ολοκληρώθηκε το «ξήλωμα» των προηγούμενων Εφόρων ή έχει μείνει ακόμη (πρός ώρας) κανένας;

(Σημείωση. Η φωτογραφία του θέματος είναι κάτι παραπάνω από συμβολική, καθώς με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμώνται οι πεσόντες (ακόμη και οι αδίκως), δηλαδή οι νεκροί. Επειδή κάποιοι μπορεί να μην βλέπουν καλά τι γράφει αριστερά και δεξιά του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη που επιλέξαμε για φωτογραφία του θέματος μας ή επειδή μεταξύ των λέξεων δεν υπάρχουν κενά (όπως στην Αρχαιότητα) σας δίνουμε τη λύση.

Η φράση στα αριστερά είναι: «Μια κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών» (κενοτάφιο).

Η φράση στα δεξιά είναι: «Ανδρών επιφανώ πάσα γή τάφος» (αν είσαι ο Βύρωνας ή ο Αλέξανδρος όπου και να σε θάψουν το ίδιο είναι).  

 

16 Αυγούστου 2016
  παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4838 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ (ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΛΕΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΗ)