Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ Α.Ε.Κ.; (ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ Α.Ε.Κ.;
(ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ;)

Δεν πάει πολύς καιρός που μας τα ΑΕΚτζήδικα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης/Εξαπάτησης μας τα έπρηζαν σχετικά με το μεγαλόπνοο σχέδιο του Μάκη Αγγελόπουλου να κάνει το Κλειστό Γαλατσίου την «αετοφωλιά» της μπασκετικής Α.Ε.Κ. Το σχέδιο εκείνο ναυάγησε γιατί η Α.Ε.Κ. δεν παρουσίασε αυτά που της ζητούνταν από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και επειδή διαγωνισμός με μόνο έναν συμμετέχοντα δεν μπορούσε να γίνει. Όσοι από εσάς έχετε δυνατή μνήμη (οι υπόλοιποι διαβάστε εδώ) θυμάστε πως υπήρξε ένα (προφανώς) κατευθυνόμενο δημοσίευμα με το οποίο επιχειρούνταν να συνδεθεί η παραμονή Αγγελόπουλου στην Α.Ε.Κ. με την εξέλιξη του Κλειστού Γαλατσίου.

Οι φήμες/φόβοι/διαρροές αποδείχτηκαν «τζούφιες», αφού ο χώρος του Επαγγελματικού Αθλητισμού εκτός της προβολής που εξασφαλίζει στους παράγοντες του έχει και περισσότερα λεφτά απ’ άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Ο Μάκης παρέμεινε και «άνοιξε πανιά» για άλλο real estate (πάντα για το καλό της ομάδας). Διαβάσαμε, λοιπόν, στο www.sdna .gr το βράδυ του Σαββάτου για το νέο σχέδιο του Αγγελόπουλου να μετατρέψει το Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. σε κλειστό μπάσκετ (βλέπε εδώ). Η είδηση αυτή είναι σημαντική γιατί εκτός από τα ερωτήματα/απορίες που θέτει ξεκινά από μια βασική παραδοχή η οποία έχει σχέση με το μέγεθος του γηπέδου.

Ξεκινώντας απ’ αυτό έχουμε την παραδοχή ότι η Α.Ε.Κ. παίζει σ’ ένα πολύ μεγάλο γήπεδο με διπλάσια χωρητικότητα απ’ αυτή που θα χρειαζόταν ακόμη και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το δημοσίευμα μιλά για το Ποδηλατοδρόμιο το οποίο χωρά στην παρούσα μορφή του περίπου 5.000 και θα μπορούσε να φτάσει τις 8.000 με διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου. Ανάλογη χωρητικότητα έχει και το Κλειστό Γαλατσίου (για να μην ξεχνιόμαστε), όπως επίσης τις 8.000 έφτανε και το κλειστό του μπάσκετ που προέβλεπε το «σχέδιο Γρανίτσα» και βρισκόταν μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ίδιο ακριβώς χώρο.

Δυστυχώς το δημοσίευμα εμφανίζει το ζήτημα αρκετά εύκολο, τόσο που αν δεν προχωρήσει θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο γόητρο (κύρος) του Αγγελόπουλου. Εμείς (αλλά και άλλοι) αναρωτιόμαστε γιατί αυτό το εγχείρημα να είναι ευκολότερο από εκείνο του Κλειστού Γαλατσίου, καθώς το Ποδηλατοδρόμιο είναι όχι μόνο μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται αλλά ανήκει και στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (όπως και όλο το Ο.Α.Κ.Α.).      

Από την άποψη της Α.Ε.Κ. το επιδιωκόμενο deal είναι ότι πρέπει. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Π.Α.Ε. έχει νοικιάσει δίπλα στο γήπεδο τα νέα της γραφεία (στα οποία έχουν μεταφερθεί όλοι εκτός της Κ.Α.Ε. και της Ερασιτεχνικής). Επίσης μη λησμονούμε την απόφαση του Δ.Σ. (με την προηγούμενη σύνθεση του) σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται για εμπορική εκμετάλλευση (μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης) κάποιες χιλιάδες ανεκμετάλλευτα προς το παρόν τ.μ. Παρά το γεγονός ότι όπως κυκλοφόρησε ο Κιάος ξηλώθηκε από την θέση του Προέδρου για την απόφαση αυτή, αυτή δεν φαίνεται να έχει ανακληθεί (ούτε όμως και έχει προχωρήσει κάποια σχετική διαδικασία).

Από την άποψη του Κράτους το deal είναι μάλλον επιζήμιο. Δεδομένου ότι υπάρχει μια πλήρως λειτουργική και χρησιμοποιούμενη ποδηλατική πίστα, η παραχώρηση του Ποδηλατοδρομίου για να μετατραπεί σε κλειστό μπάσκετ προϋποθέτει την μεταστέγαση του σε νέο χώρο. Σε νέο χώρο ο οποίος θα πρέπει να έχει τις ίδιες προδιαγραφές με τον ήδη χρησιμοποιούμενο. Υποτίθεται ότι ο λόγος για τον οποίο η Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα σκεφτόταν αυτή τη λύση είναι το υψηλό κόστος συντήρησης της εγκατάστασης. Μα αν είναι θέμα κόστους τότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

  • Αν το ενοίκιο είναι υψηλό, τότε γιατί η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. δεν το μειώνει να τελειώνουμε;
  • Αν πρόκειται για το υπόλοιπο κόστος συντήρησης, τότε αυτό θα συνεχίσει να είναι το κύριο πρόβλημα καθώς οι προδιαγραφές και οι διαστάσεις του Ποδηλατοδρομίου είναι δεδομένες. Εκτός αν οι εξέδρες για τα 5.000 άτομα που χωρά στην παρούσα του μορφή το Ποδηλατοδρόμιο είναι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους συντήρησης.

Άσε που με την λύση αυτή μένει αμανάτι στο Κράτος (και μάλιστα αναξιοποίητο) το Κλειστό Γαλατσίου, το οποίο αποτελεί και την «πρώτη αγάπη» του Μάκη Αγγελόπουλου. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο (στο οποίο αν και δεν δίνουμε πολλές πιθανότητες, ωστόσο δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε) όλο αυτό το θέμα να είναι «εκ του πονηρού» προκειμένου ν’ ασκηθεί πίεση για το Γαλάτσι.

Οψόμεθα… Εμείς εδώ είμαστε για να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και να σας ενημερώνουμε.

 

Υ.Γ. Πότε θα δημοσιεύσετε επιτέλους τους Ισολογισμούς 2014-2015 & 2015-2016 να θαυμάσουμε την οικονομική σας διαχείριση;

 

13 Φλεβάρη 2017
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 2419 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ Α.Ε.Κ.; (ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ;)