Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. & ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. & ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ)

Δεν περιμένατε εμάς για να καταλάβετε ότι σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» έχει πέσει πολλή κοροϊδία. Δεν χρειάζεται, επίσης, πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι το γήπεδο της Α.Ε.Κ. είναι ένα πρώτης τάξεως ζήτημα για πολιτική προβολή και σπέκουλα. Είτε μιλάμε για την συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. (που πέρασε το άρθρο 42) είτε για την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. όλοι τους υποστηρίζουν το «δίκαιο αίτημα» της Α.Ε.Κ. για γήπεδο στην «φυσική της έδρα» και «σκίζονται» να την βοηθήσουν όπως (και όσο) μπορούν.

Υπουργοί και απλοί Βουλευτές (μέχρι να υπουργοποιηθούν) συνωστίζονται για να κάνουν υποστηρικτικές (οι περισσότεροι) δηλώσεις και να φωτογραφηθούν με τον «Διοικητικό Ηγέτη» μας. Παρ’ όλα αυτά το project του γηπέδου λίγο έχει προχωρήσει από τις αρχές Νοέμβρη του 2013 οπότε και εξαγγέλθηκε. Για την ακρίβεια το μόνο project που πράγματι έχει προχωρήσει είναι αυτό του «δεύτερου σχεδίου Γρανίτσα» το οποίο μάλιστα έχει και Οικοδομική Άδεια (έχουν γίνει άλλωστε και κάποιες αρχικές εργασίες με βάση την Άδεια αυτή), αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε προσεχώς.

Βέβαια για την δικαιολόγηση της αποτυχίας τού Μελισσανίδη και του επιτελείου του υπάρχουν πρόχειρες μια σειρά απο δικαιολογίες.

Εν αρχή ήταν ο «κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α», ο οποίος ως πολιτικός σχηματισμός παρά τους αρκετούς ΑΕΚτζήδες με τους οποίους ήταν μπολιασμένος δεν φαινόταν τόσο «ζεστός» όσο θα ήθελαν κάποιοι. Σε προσωπικό επίπεδο την ευθύνη χρεώνονταν οι Βασιλόπουλος και Δούρου. Στην πορεία η δεύτερη συναιτίστηκε αλλά ο πρώτος αποδείχτηκε αμετανόητος και αμετακίνητος από τις θέσεις του.

Έτσι ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάλαβε το (πολιτικό) συμφέρον του ο Βασιλόπουλος (ο οποίος μετά τον Ιούλη του 2015 φαίνεται αυτονομημένος πολιτικά) έμεινε πολιτικά τουλάχιστον μοναχός του. Εσχάτως φαίνεται (τουλάχιστον έτσι γράφουν τα «γιουσουφάκια») να βρήκε υποστηρικτή της «σκληρής» (και παράνομης σύμφωνα με τους –ΟΓΛΟΥ) στάσης του την ΛΑ.Ε. («ΛΑϊκή Ενότητα») της οποίας το τμήμα Αυτοδιοίκησης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία τον καλεί να μην υπογράψει για το γήπεδο.

Τώρα, αγαπητέ μου αναγνώστη, αν σου φαίνεται ότι κάποιοι σε θεωρούν πολύ μαλάκα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Άλλωστε αυτή σου η εκτίμηση φαίνεται να δικαιώνεται και από τα δεδομένα.  

Θέλουν να πιστέψουμε ότι ένα κόμμα που πήρε κάτω από 3% (αφού δεν μπήκε στην Βουλή) επί των εγκύρων που ψήφισαν τον Σεπτέμβρη του 2015 λαμβάνοντας συνολικά 155.320 ψήφους μπλοκάρει την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας;

Από τους 155.320 ψήφους στην επικράτεια οι 27.954 (18% επί του συνόλου των ψήφων) είναι της Β’ Αθηνών. Από αυτούς η ΛΑ.Ε. στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος πήρε 593 (2,12% στους ψήφους της Β’ Αθηνών) όπως προκύπτει από τ’ αποτελέσματα του Υπουργείου εσωτερικών (βλέπε εδώ).

Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός οργανισμός (ΛΑ.Ε.) είναι τόσο δυνατός ώστε να στηρίξει τον Δημαρχούκο στην απόφαση του να «παρανομήσει» μη υπογράφοντας την υψομετρική μελέτη. Αυτός ο πολιτικός οργανισμός είναι ικανός (κατά τα «γιουσουφάκια» να μπλοκάρει το project του γηπέδου. Είναι σαν να έχουν κατέβει τα τεθωρακισμένα στην Αθήνα και να σταματούν την πορεία τους επειδή δύο κάδοι σκουπιδιών που καίγονται φράζουν τον δρόμο τους και ο επικεφαλής να παραπονιέται στον Διοικητή του ότι εξαιτίας των δύο καιγόμενων κάδων δεν μπορεί να εκτελέσει την αποστολή που του έχει ανατεθεί. Το χειρότερο είναι ότι δεν ντρέπονται να τα λένε (στο ραδιόφωνο) και να τα γράφουν (σε εφημερίδες και ιστοσελίδες).

Βέβαια οι ευθύνες πρέπει πάντα να προσωποποιούνται. Αυτό δα το γνωρίζουν καλά οι ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. Έτσι τώρα που σφίξαν τα γάλατα άφησαν στην άκρη τον Βασιλόπουλο και πιάσανε τον Προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου που θα (πρέπει να) βάλει την υπογραφή του. Δώσανε φόρα-παρτίδα τ’ όνομα του για να τον πιέσουν να υπογράψει, ρισκάροντας να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο σε βάρος του. Εκτός και αν ο αρχιερέας της ΑΕΚτζήδικης παραπληροφόρησης ζαλισμένος από τα «ξύδια» δεν δύναται να κατανοήσει τις ευθύνες που συνεπάγονται όσα γράφει. Ίσως να νοιώθει ότι είναι στο απυρόβλητο. Ίσως πάλι να θεωρεί ότι είναι σημαντικός για αυτούς που σήμερα κάνουν κουμάντο στην Α.Ε.Κ. Το μέλλον θα δείξει αν έχει δίκιο ή άδικο.

Μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τα Τρίκαλα στο μπάσκετ διαβάσατε για το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Μάκη Αγγελόπουλου σχετικά με την μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου του Ο.Α.Κ.Α. σε γήπεδο μπάσκετ. Στη συνέχεια ενημερωθήκατε για μια επικείμενη συνάντηση του με τον Βασιλειάδη η οποία λίγο μετά ακυρώθηκε.

Ως αιτία της ακύρωσης προβλήθηκε η αρνητική στάση του Τομέα Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επειδή οι ευθύνες πρέπει πάντα να προσωποποιούνται τούτη την φορά αφήσανε στην άκρη τον υπάλληλο του Δήμου και έπιασαν την Αυλωνίτου. Ειλικρινά δεν θα μπω στον πειρασμό ν’ ασχοληθώ αν δίκαια ή άδικα «έβγαλαν στην σέντρα» την Αυλωνίτου. Απλά δεν με νοιάζει. Θ’ ασχοληθώ με το προφανές συμπέρασμα που βγαίνει από το συγκεκριμένο άρθρο (βλέπε εδώ).

Το συμπέρασμα -που βγαίνει αβίαστα- είναι ότι αρκεί μόνο ένα πρόσωπο (μια Βουλευτής) στον μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος (Τομέας Αθλητισμού) για να μπλοκάρει η Κυβέρνηση (η οποία θέλει να βοηθήσει την Κ.Α.Ε. ν’ αποκτήσει το δικό της γήπεδο). Για να καταλάβουμε πόσο παντοδύναμος είναι ο Τομέας Αθλητισμού (και η Αυλωνίτου) ο δημοσιογράφος μας ενημερώνει ότι τα ίδια προβλήματα είχε μαζί του και ο Κοντονής.

Ειλικρινά σας έχουν για τόσο ηλίθιους; Θέλουν να πιστέψετε ότι η σημερινή Αθλητική Ηγεσία δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Τομέα Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Του ίδιου Τομέα Αθλητισμού στον οποίο θήτευε για τόσα χρόνια ο νυν Γ.Γ.Α. για τον οποίο -σύμφωνα με όσα ακούγονται- ο «Τίγρης» ισχυρίζεται ότι είναι «δικός του άνθρωπος»;

Μα αν δεν μπορεί να βοηθήσει μ’ αυτά τα ζητήματα τότε τι σόι «δικός του άνθρωπος» (σύμφωνα πάντα μ’ όσα ακούγονται) είναι; Εκτός και αν ο «Τίγρης» είτε δεν γνωρίζει το πρόβλημα της Κ.Α.Ε. είτε δεν γνωρίζει ότι χρειάζεται η επέμβαση του Γ.Γ.Α. και δεν του την έχει ζητήσει, οπότε το πράγμα αλλάζει. Αλλά και πάλι αν ο Γ.Γ.Α. είχε την επιρροή που κάποιοι θεωρούν ότι έχει και αφού έχει θητεύσει στο Δ.Σ. της «Μάνας Α.Ε.Κ.» δεν θα βοηθούσε αν μπορούσε; Οπότε μάλλον η Αυλωνίτου και ο Τομέας Αθλητισμού είναι παντοδύναμοι και η Α.Ε.Κ. ματαίως περιμένει να βρεθεί λύση στα ζητήματα της.

Βέβαια η στάση αυτή του Τομέα Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση∙ κάθε άλλο μάλιστα. Άλλωστε το πρόταγμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι ανοικτές για το κοινό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και όπως και να το κάνουμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικά τμήματα. Ακόμη και η χρήση των εγκαταστάσεων από τμήματα της Ερασιτεχνικής (εξαιτίας της «υιοθεσίας» της από την Κ.Α.Ε.) δεν βοηθά επί της ουσίας. Άλλωστε η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι αυτό για το οποίο μεριμνά από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο νυν Γ.Γ.Α. και το διατυμπανίζει σε κάθε κομματική εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον αθλητισμό όπου προσκαλείται ως ομιλητής.

Παραμερίζοντας τα ανούσια αφηγήματα για κρεατόσουπες, τα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και τα «πεσίματα» στο facebook της Αυλωνίτου πάω κατευθείαν στην ουσία της υπόθεσης. Μιας ουσίας η οποία έχει από καιρό χαθεί. Μιας ουσίας την οποία είτε λόγω ανικανότητας δεν αντιλαμβάνονται οι εμπλεκόμενοι είτε κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται μικραίνοντας και στις δύο περιπτώσεις την Α.Ε.Κ. Η ουσία είναι ότι αν δικαιούσαι κάτι και σου το αρνούνται τότε το διεκδικείς δυναμικά. Στην περίπτωση μας αυτό σημαίνει ότι αν παράτυπα δεν υπογράφει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου την υψομετρική τότε η Α.Ε.Κ. καταθέτει μήνυση και αγωγή αποζημίωσης στον καθ’ ύλην υπεύθυνο. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει και ότι δεν χαμπαριάζει και ότι γνωρίζει πώς να διεκδικήσει ότι δικαιούται.

Από την άλλη βέβαια κοιτάζω αυτό το πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» και σκέφτομαι ότι κάτι παραπάνω θα ξέρουν και παύω ν’ αγωνιώ.     

Κλείνοντας το σημερινό κείμενο πρέπει δυστυχώς ν’ αναφερθώ στις δηλώσεις για το γήπεδο του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Βασιλειάδη (βλέπε εδώ) τις οποίες άλλωστε και έκανε και πρωτοσέλιδο. Ο Βασιλειάδης έκανε δηλώσεις υποψήφιου Βουλευτή. Στην αρχή εμφανίζεται ότι είναι σίγουρος πως τηρείται η νομιμότητα, στη συνέχεια όμως «κρατάει πισινή» του τύπου «δεν έχω δει τον φάκελο» και «εφόσον τηρείται η νομιμότητα». Δηλαδή, «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα». Μου φαίνεται ή παραμύρισαν οι εκλογές;

Όπως το βλέπω, αδερφέ ΑΕΚτζή, η Κυβέρνηση έχει δύο δρόμους μπροστά της. Είτε θα βγάλει άρον-άρον μια Οικοδομική Άδεια (με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν 2-3 «χρήσιμοι ηλίθιοι» δημόσιοι υπάλληλοι να υπογράψουν) ή θα πεί ότι έκανε ότι πολιτικώς μπορούσε να κάνει αλλά λόγω γραφειοκρατίας κόλλησε και πως αν ξαναβγεί η Άδεια θα βγεί σε λίγες μέρες. Βέβαια υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο. Αυτό του ν’ αναβιώσουν τα σε βαθιά ύπνωση «αριστερά αντανακλαστικά» της και να βγεί να πεί ότι υπερασπιζόμενη (τελικά) το δημόσιο συμφέρον δεν συναίνεσε στην έκδοση της Άδειας.

Έτσι κι αλλιώς τις εκλογές σίγουρα θα τις χάσουν όποτε και να γίνουν και μάλιστα όσο αργούν να τις κάνουν τόσο πιο κοντά στους 160-165 Βουλευτές βρίσκεται η Ν.Δ. Απλώς αν ακολουθήσουν τον τρίτο δρόμο (που δεν το νομίζω) θα έχουν τουλάχιστον σώσει την «αριστερή ψυχή» τους.

 

16 Φλεβάρη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 6497 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. & ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ)