Font Size

SCREEN

Cpanel

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ! (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ 'ΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ!
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ 'ΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ)

Εδώ και καιρό πολλά μέλη της Ερασιτεχνικής προβληματίζονται για το αν αξίζει να παραμείνουν μέλη μιας -εξαιτίας της πολλαπλά εγκληματικής Διοίκησης της- ανυπόληπτης «Μάνας Α.Ε.Κ.». Αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην επιθυμία τους να είναι ενεργά μέλη συνδράμοντας παράλληλα το Σωματείο μέσω της εξόφλησης της συνδρομής τους και στην απόφαση τους να μην ενισχύσουν οικονομικά μια νόθα και καταστροφική Διοίκηση. Μια Διοίκηση η οποία από το Φθινόπωρο του 2016 η ORIGINAL χαρακτήρισε ως «αναξιόπιστη» (βλέπε εδώ).

Στις 20 Ιούλη 2015 (και ενώ σώζονταν ακόμη κάποια προσχήματα) είχαμε δώσει μια επιλογή (βλέπε εδώ) για όσους δεν ήθελαν να συγχρωτίζονται με αυτούς που ξεφτιλίζουν σε καθημερινή βάση τ’ όνομα της Α.Ε.Κ. Η επιλογή εκείνη ήταν η παραίτηση. Μια εβδομάδα μετά είχαμε δημοσιεύσει και ένα υπόδειγμα επιστολής παραίτησης (βλέπε εδώ) για όποιον την σκεφτόταν ως επιλογή.

Οκτώ μήνες μετά και σχεδόν έναν χρόνο πριν (2 Απρίλη 2016) σχολιάζαμε κάποιες πληροφορίες εκείνης της περιόδου σχετικά με την επιδίωξη του Αλεξίου να ελέγξει πλήρως την (παράνομη) διαδικασία λογοδοσίας (Απολογιστική Γ.Σ. για την έγκριση Οικονομικών απολογισμών τριών ετών) και εκλογής νέας Διοίκησης (βλέπε εδώ). Στο κείμενο εκείνο αναφερόμαστε στα σχετικά με την διαγραφή λόγω χρεών μέλους της Ερασιτεχνικής άρθρα του Καταστατικού.

Σήμερα υπό το φώς αυτής της ανακοίνωσης επανερχόμαστε στο ίδιο ζήτημα. Δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο μπορεί η Διοίκηση του Σωματείου να διαγράψει όποιο μέλος δεν είναι συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Όπως προκύπτει η όλη διαδικασία δεν είναι ούτε απλή ούτε σύντομη. Το άρθρο 6 και ειδικότερα οι παράγραφοι 2 & 3 ορίζουν ότι:

«Η παράλειψη καταβολής της ετήσιας συνδρομής του μέλους για δύο (2) συνεχή έτη συνεπάγεται τη διαγραφή του, μετά όμως από προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. (παρ. 2).

Μέλος που διαγράφηκε για οφειλές συνδρομών προς το Σωματείο δεν διαγράφεται χωρίς την προηγούμενη καταβολή των οφειλών και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 παρόντος άρθρου.» (παρ. 3).

Έτσι μετά την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής (η οποία κατά την Διοίκηση της υποκαθιστά την «έγγραφη ειδοποίηση») και αφού λήξει η σχετική προθεσμία πρέπει το ζήτημα της διαγραφής των μελών να εισαχθεί στην επόμενη Γ.Σ. (η οποία και θα πρέπει επίσης να επικυρώσει την ίδρυση των 10 νέων τμημάτων που λειτουργούν σχεδόν έναν χρόνο χωρίς την έγκριση της).

Έλα όμως που ακόμη και τότε τα μέλη ΔΕΝ διαγράφονται αν ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό, γιατί αλλιώς θα ήταν σαν να πήγαινε κάποιος να φάει στο Χίλτον και μετά επειδή δεν πλήρωσε τον λογαριασμό να τον πετάνε έξω τελειώνοντας εκεί το ζήτημα.

Έτσι το δίλημμα παραμένει:

  • Πληρώνω τις οφειλόμενες συνδρομές παραμένοντας μέλος της «Μάνας Α.Ε.Κ.» στηρίζοντας την καταστροφική αυτή Διοίκηση ή
  • Δεν πληρώνω και καθίσταμαι «ανενεργό μέλος» (αφού για να με διαγράψουν πρέπει να πληρώσω τις οφειλόμενες μέχρι την διαγραφή μου συνδρομές).

Για να καταλάβουμε όμως για τι ακριβώς μιλάμε καλό θα ήταν να κάνουμε ένα παράδειγμα. Όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση οι οφειλόμενες συνδρομές έως και το 2015 πληρώνονται με 50% έκπτωση. Βέβαια η δυνατότητα έκπτωσης δεν προβλέπεται από το Καταστατικό, αλλά τι τα ψάχνετε. Σάμπως θα είναι η πρώτη φορά που μια απόφαση της παρούσας Διοίκησης δεν είναι εντελώς σύμφωνη με το Καταστατικό;

Έτσι αν κάποιος οφείλει το 2015, το 2016 και την φετινή συνδρομή πρέπει να πληρώσει:

  • 2015 = 35:2 = 17,50
  • 2016 =           35,00
  • 2017 =           35,00

Συνολικά δηλαδή 87,50 Ευρώ μέχρι τις 10 Απρίλη 2017, δηλαδή μέχρι και την Μ. Δευτέρα. Επειδή είναι κρίμα η Ερασιτεχνική να στερηθεί των όποιων χρημάτων μπορεί να εισπράξει από τα απελπισμένα μέλη της που τόσα χρόνια δεν πλήρωναν τις συνδρομές και θα τρέξουν πανικόβλητα να τις πληρώσουν (άσε και τον κόπο της Κάσκαρη να γράφει πολυσέλιδους καταλόγους με τα προς διαγραφή μέλη) προτείνουμε να δοθεί παράταση τριών ακόμη ημερών. Προτείνουμε, δηλαδή, η καταληκτική ημερομηνία να είναι αυτή της Πέμπτης 13 Απρίλη.

Ο λόγος για την 3ήμερη παράταση είναι πως μέχρι την Μ. Τετάρτη (της Κασσιανής) πρέπει να πληρωθεί το «Δώρο Πάσχα» (σε όσους το λαμβάνουν ακόμα), οπότε καλό θα ήταν τα μεταμελημένα για την αμέλεια τους να πληρώνουν τις συνδρομές τους μέλη να έχουν καβάντζα και την επόμενη μέρα. Να μπορούν δηλαδή να πληρώσουν και την Μ. Πέμπτη (του Μυστικού Δείπνου). Σε κάθε περίπτωση η παράταση ΔΕΝ πρέπει να επεκταθεί και στην Μ. Παρασκευή. Όχι γιατί είναι ημιαργία ακόμη και για το προσωπικό της Ερασιτεχνικής, αλλά γιατί η Μεγάλη Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη και την Σταύρωση και ΔΕΝ θέλουμε να υπάρξουν παραλληλισμοί με τα Πάθη της «Μάνας Α.Ε.Κ.».

Αυτά για την ώρα. Θα παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα για να σας ενημερώσουμε εγκαίρως (ή κατόπιν εορτής αναλόγως της διάθεσης μας).

 

31 Μάρτη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 5077 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ! (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ 'ΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ)