Από τη μια συσπειρώνουν το κοπάδι. Από την άλλη με την επίκληση τους δικαιολογούνται ή κρύβονται οι ευθύνες των διοικούντων, γιατί όπως ξέρουμε «το ταγκό χρειάζεται δύο». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος είναι από τους πλέον επιτυχημένους «εχθρούς» της Α.Ε.Κ. Τόσο εξαιτίας της ανάγκης της «επίσημης Α.Ε.Κ. να κρύψει τις ευθύνες της όσο και επειδή για δικούς του λόγους ρτο επεδίωξε και ο ίδιος ο «Δημαρχούκος» μας κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να παίξει και στις φετινές παραστάσεις που ανεβαίνουν εντός των επόμενων ημερών.
Αν θεωρήσουμε την έκδοση του κουρελόχαρτου (τις επόμενες μέρες θα εξηγήσουμε γιατί) της Οικοδομικής Άδειας ως σημείο καμπής, τότε αυτός είναι ο Β’ κύκλος επεισοδίων στον οποίο θα εμφανιστεί ο Δήμαρχος που αγαπάμε να μισούμε. Όπως στις τηλεοπτικές σειρές έτσι και στην περίπτωση μας ο νέος κύκλος επεισοδίων ΔΕΝ μπορεί να ξεκινήσει δίχως την «σύνδεση με τα προηγούμενα», η οποία είναι απαραίτητη εξαιτίας και του Καλοκαιριού.
Όπως θυμούνται κάποιοι την τελευταία φορά που η «επίσημη Α.Ε.Κ.» είχε ασχοληθεί με τον «Δημαρχούκο» ήταν τον Ιούλη όταν και του κοινοποιήθηκε ο φάκελος για την υπογειοποίηση. Δεδομένου ότι τον Αύγουστο όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου υπολειτουργούν ΔΕΝ προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Δήμος αιτήθηκε την τελευταία μέρα της προθεσμίας (όπως δικαιούνταν) 20ήμερη παράταση για να γνωμοδοτήσει σχετικά. Έτσι κι αλλιώς ακόμη και να γνωμοδοτούσε εγκαίρως πάλι η διπλή υπογειοποίηση έχει πολύ χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει η κατασκευή της.
Τα δημοσιεύματα που εκ νέου τον στοχοποιούν αποτελούν το προοίμιο για όσα θ’ ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Γιατί τον Βασιλόπουλο θα τον βρεί πάλι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Α.Ε.Κ. στον δρόμο της. Και τούτη την φορά ο «Δημαρχούκος» δεν θα φταίει καθόλου γι’ αυτό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν θα εμεταλλευτεί την ευκαιρία για να κρύψει τα δικά της λάθη και τις δικές της αδυναμίες ακόμη μια φορά στοχοπποιώντας τον.
Μετά την έκδοση της «Άδειας» ξεκίνησαν οι εκσκαφές και τα έργα αντσιτήριξης όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, οι απαραίτητες εργασίες δεν μπορούν να γίνουν στην πλευρά που εφάπτεται του Άλσους και συγκεκριμένα στο σημείο που ο Δήμπος παρκάρει τ’ απορριματοφόρα. Είναι γνωστό πως τ’ απορριματοφόρα πρέπει να μεταφερθούν από εκείνο το σημείο, το οποίο παρανόμως στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για τον λόγο αυτό. Η παραχώρηση στον Δήμο ενός νέου χώρου για τον σκοπό αυτό ήταν μέσα στ’ ανταλλάγματα που παζάρευε ο Βασιλόπυλος με την Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.
Υποτίθεται ότι η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έχει βρεθεί και πως μένουν τα «τυπικά», τα οποία όμως κάθε άλλο παρά αξιοκαταφρόνητα είναι. Γιατί εκτός της έκτασης πρέπει να είναι διαθέσιμα και τα απαραίτητα κονδύλια. Ακόμη και αν είναι δεδομένα και τα δύο πρέπει πριν από την μετεγκατάσταση των απορριματοφόρων να έχει ολοκληρωθεί (και φυσικά εγκριθεί) η αντίστοιχη Μ.Π.Ε. Όπως γίνεται κατανοητό οι διαδικασίες αυτές το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την δημοπράτηση της κατασκευής του γηπέδου.
Οπότε, ακόμη και αν υπάρξουν άλλα προβλήματα (στα οποία θ’ αναφερθούμε τις επόμενες μέρες) που θα σταματήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες (έστω και για σχετικά λίγο καιρό) ο Βασιλόπουλος θα συνεχίσει ν’ αποτελεί έναν από τους πλέον βολικούς «εχθρούς». Γιατί αν εξετάσουμε και αντιπαραβάλουμε το τί έκανε και τι θα έπρεπε να είχε κάνει η «επίσημη Α.Ε.Κ.» σε σχέση με το γήπεδο, καταλήγουμε αβίαστα στο συπέρασμα πως τα «όπλα» σ’ όσους δεν θέλουν το γήπεδο τα έχει δώσει απλόχερα η ίδια με την ασχετοσύνη της και την κουτοπονηριά της.
Γι’ αυτά όμως προσεχώς...
06 Σεπτέμβρη 2017
παρατηρητήριο.