Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ «ΤΙΓΡΗΣ» (ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Τ’ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ «ΤΙΓΡΗΣ»
(ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Τ’ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ»)

Ο αγαπημένος τίτλος βιβλίου (πού να έχω διαβάσει) ανήκει σε βιβλίο των εκδόσεων «ΦΥΤΡΑΚΗ» το οποίο είχε ως θέμα τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940-41 και την ακόλουθη ήττα από τους Γερμανούς. Ο τίτλος ήταν «ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ».

Αυτός ο τίτλος πιστεύω ότι ταιριάζει και στην περίπτωση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., η οποία έχει φτάσει στο έσχατο όριο απαξίωσης της 90χρονης ιστορίας της. Το κακό με την στιγμή της κατάρρευσης είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απέχει πολύ από αυτήν της εποποιΐας ή του θριάμβου.

Όποιος είχε την ατυχία να παρακολουθήσει από την αρχή την περσυνή Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής από την οποία αναδείχθηκε η παρούσα διοίκηση, θα ακούει ακόμα να ηχούν στ’ αυτιά του οι υποσχέσεις/δεσμεύσεις των Κοτσάτου-Αλεξίου-Λαζόπουλου & Σία. Το αδιέξοδο τους είναι πλέον όχι μόνο προφανές αλλά και μεγάλο. Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που καθέ πυλώνας του Δ.Σ. ξεχωριστά αντιμετώπιζε η κατάρρευση δεν ήταν μόνο πιθανή, αλλά και μαθηματικά σίγουρη.

Παρά τις επιδοτήσεις που κάποιοι έλαβαν πρίν από περίπου 14 μήνες (βλέπε εδώ), παρά τους μεγάλους τζίρους με προβληματικές εταιρείες (ή μάλλον εξαιτίας τους) οι «βασικοί» χρηματοδότες του Σωματείου δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Αν προσθέσουμε και το «κούρεμα» που στο πρόσφατο παρελθόν υπέστησαν κάποιοι η εικόνα της κατάρρευσης εξηγείται χωρις κόπο. Φτάσαμε έτσι στην διατάραξη παλαιών και νέων σχέσεων, στην διάρρηξη του αραγούς υποτίθεται μετώπου με τελικό αποτέλεσμα την επιβολή της έξωσης την χρονιά που το Σωματείο συμπληρώνει τα 90 του χρόνια.

Προφανώς η κατάσταση είναι παραπάνω από σοβαρή, είναι δηλαδή κρίσιμη και μη διαχειρίσημη από την νυν διοίκηση, η οποία έχοντας «μείνει στεγνή από ψιλά και από παρέα», προσπαθεί να βρεί λύσεις με σπασμωδικές κινήσεις. Έτσι άρχισαν να κάνουν αυτό που όλες οι ξοφλημένες διοικήσεις ανά την υφήλιο πράττουν σε παρόμοιες στιγμές. Άρχισαν τις συνεννοήσεις μεταξύ τους για να βρούν λεφτά να «μπαλώσουν» τις τρύπες που μπορούν να μπαλώσουν (για τις μεγάλες ούτε λόγος να γίνεται). Η λίστα των αναγκών μεγάλη:

 • Στίβος
 • Σκάκι
 • Πυγμαχία
 • Ενοίκια γραφείων
 • Λογαριασμοί

Είπαμε ότι για τα μεγάλα ποσά (Χάντμπολ, Μπάσκετ, Βόλλεϋ) χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση. Για παράδειγμα στην περίπτωση του Χάντμπολ, μπορεί να απαιτηθούν από «πιέσεις» μέχρι «εκβιασμοί» (βλέπε και τα τελευταία δημοσιεύματα) στον μοναδικό του χρηματοδότη Δ. Λαζόπουλο (το είχε χρεωθεί άλλωστε με «108» όπως στον στρατό). Για το Μπάσκετ αφού είδαν και απόειδαν ότι τα «δικά τους» λεφτά δε φτάνουν βγήκαν στη γύρα για δανεικά. Για το Βόλλεϋ (Ανδρικό-Γυνακείο) άστα καλύτερα...

Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας (δεν χρειάζεται να γράφουμε «εξακριβωμένες», εννοείται άλλωστε αυτό) κάποιο από τα αρχικά μέλη αυτής της ωραίας συντροφιάς που πέρσυ ελέω Μελισσανίδη ανέλαβε τις ατυχίες (όχι δεν είναι λάθος) του Σωματείου απάντησε σε αυτή την έκκληση (συλλογή χρημάτων για το βούλωμα κάποιων τρυπών) πάνω-κάτω έτσι:

«Υπάρχουν 2 επιλογές: είτε ζητάμε προκαταβολή από τον «Τίγρη» και βγάζουμε την χρονιά, είτε μαζί με την Απολογιστική Γ.Σ. κάνουμε και εκλογές και την «κάνουμε» και όποιος αντέχει οικονομικά αναλαμβάνει την Ερασιτεχνική.»

Προφανώς με την παραπάνω απάντηση «δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα». Η παραπάνω απάντηση περιγράφει τ’ αυτονόητα. Να πάρουν λεφτά από τον «Τίγρη» είναι ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. Ν’ αποδεχθούν όμως την απόλυτη αποτυχία τους σε λιγότερο από έναν χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης είναι ΤΡΑΓΙΚΟ και ΕΠΩΔΥΝΟ (για την περηφάνεια τους), άσε που μπορεί να τις «φάνε» κιόλας από τα «χουλιγκάνια» που στο κάτω-κάτω είναι πρώτα και κύρια (πάνω απ’ τα υπόλοιπα) Α.Ε.Κ.

Ανάλογες εισηγήσεις ο Αλεξίου έχει δεχθεί από μέλος του Δ.Σ. αλλά και από υποψήφιο του ψηφοδελτίου ο οποίος όμως δεν εκλέχτηκε. Βέβαια δεν έχουν και πολλές επιλογές σχετικά με τα διοικητικά.

Η μια επιλογή είναι η προκήρυξη νέων εκλογών η οποία όμως θα τους φέρει στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκονται και τώρα. Η δεύτερη είναι η «λύση» της διοίκησης Πρωτοδικείου. Όποια και να επιλεγεί αν στηρίζεται στηα ίδια άτομα με την παρούσα κατάσταση τα ίδια αποτελέσματα θα έχει. Έτσι κι αλλιώς «αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει».

Ο χρόνος κυλά αδυσώπητα. Μέχρι τις 9 Ιούλη πρέπει να έχουν καταθέσει το (ελάχιστο) ιδρυτικό μετοχικό κεφάλαιο της Κ.Α.Ε. Τα έχουν τα λεφτά; Προλαβαίνουν ή μήπως θα ξεκινήσουν τα πάντα πάλι από την αρχή;

 

 

Υ.Γ.1: Τα άρθρα 64 παρ.2 & 73 του Ν. 2725/1999 (σελίδες 3105 & 3108) υποθέτουμε ότι τα έχουν διαβάσει. Σωστά; Εμείς απορούμε πως κοιμούνται τα βράδυα...

 

Υ.Γ.2: Διάφορα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις:

 

 • Πόσο ακόμα ο Μελισσανίδης θ΄ ανέχεται αυτή την κατάσταση χωρίς ν’ αντιδρά καθόλου;
 • Θα πάει να τον ξυπνήσει κάποιος;
 • Δεν ξέρει ότι χωρίς Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. (ή καλύτερα με την Ερασιτεχνική σ’ αυτή την κατάσταση) δεν υπάρχει προοπτική για γήπεδο;
 • Ποιά είναι εν τέλει η δουλειά του «αδερφικού του φίλου Ασλανίδη» στην Ερασιτεχνική;
 • Μασάνε οι οργανωμένοι ταραμά;
 • Μήπως έπεσε σε νηνεμία το «πειρατικό» και γι’ αυτό δεν έχουν «βγεί στα κάγκελα» για το δύσμοιρο Σωματείο ακόμη;

 

Υ.Γ.3:Ο πιό «χρήσιμος» πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ήταν ο Δημήτρης (για τις μεγάλες προσωπικότητες αναφερόμαστε με το μικρό τους). Είτε σαν «σάκος του μπόξ» για όποιον ήθελε να στηλιτεύσει κάτι, είτε σαν διάμεσος όλο και κάτι πρόσφερε. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον αποζητούμε. Είναι και αυτό μέτρο της ανικανότητας τους. Τουλάχιστον αυτός είχε κατανοήσει που βρισκόταν και γι’ αυτό έχει μείνει παροιμιώδης η φράση του: «Είναι κατάντια για την Α.Ε.Κ. να έχει Πρόεδρο της εμένα» σε Γ.Σ. στο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Οι Αλεξίου & Σία το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό ή όχι ακόμα;

 

30 Ιούνη 2014.
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 8826 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ «ΤΙΓΡΗΣ» (ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Τ’ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ»)