Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ;)

Τα χρόνια της «σιδηράς» κυριαρχίας του «γνήσιου Γαύρου» το Πρωτάθλημα πολλές φορές κρινόταν και μαθηματικά τον Οκτώβρη. Φέτος, όπως έχουν τα πράγματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η περσινή Πρωταθλήτρια να γύρει την πλάστιγγα υπέρ της μετά την συμπλήρωση των πρώτων 6 αγωνιστικών (του 20% του Πρωταθλήματος). Τότε που η Α.Ε.Κ. θα έχει ήδη παίξει με τον «Γαύρο του Βορρά» εκτός έδρας (4η αγωνιστική) και με τον «γνήσιο Γαύρο» εντός 2 αγωνιστικές αργότερα. Ενδιάμεσα θα έχουν συγκρουστεί οι δύο Γαύροι στο «τηγάνι». Η συγκεκριμένη σειρά αγώνων αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Α.Ε.Κ. για μια σειρά από λόγους, αλλά κυρίως:

  • Επειδή, οι αγώνες αυτοί είναι στην αρχή της σεζόν προτού οι παίκτες αρχίζουν να κουράζονται.
  • Επειδή, η συμμετοχή στο συγκεκριμένο όμιλο του CL δεν δημιουργεί ιδιαίτερες προσδοκίες πρόκρισης (ακόμα και η 3η θέση θα ήταν «επιτυχία») οπότε η ομάδα δεν χρειάζεται να «φυλάγεται» για τους αγώνες αυτούς.
  • Επειδή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα έχουν -εξαιτίας κούρασης και τραυματισμών- «βγει» οι αδυναμίες και οι ελλείψεις του συγκεκριμένου ρόστερ.

Το πλεονέκτημα της Α.Ε.Κ. αν έχει περάσει νικηφόρα αυτή την διαδικασία θα είναι εκτός από βαθμολογικό και ψυχολογικό. Ίσως αυτή να είναι και η πιο σημαντική παράμετρος, καθώς παραπάνω από το μισό Πρωτάθλημα είναι η σιγουριά/αισιοδοξία που αποπνέεις από τη μια εσύ και η ανασφάλεια/απαισιοδοξία που εμπνέεις στους άλλους. Φέτος, είναι ευκαιρία μέχρι την 6η αγωνιστική (και αναλόγως του αποτελέσματος των δύο Γαύρων) η Α.Ε.Κ. να έχει πάρει μια βαθμολογική και ψυχολογική διαφορά από τον «Γαύρο του Βορρά».

Ωστόσο, φέτος ο πραγματικός αντίπαλος θα είναι ο «γνήσιος Γαύρος» κυρίως επειδή μετά τα περσινά θα θέλει να επανέλθει εκεί που νομίζει ότι αξίζει. Από κάθε άποψη δεν το λες και άσχημο το ενδεχόμενο μετά από 6 αγώνες η Α.Ε.Κ. να έχει αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στους δύο Γαύρους. Το ζήτημα είναι αν η ομάδα μπορεί ν’ ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη πρόκληση.

(Σημείωση: Η φωτογραφία του κειμένου προέρχεται από την ιστοσελίδα www.eurosport.co.uk).

11 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητήριο.
 

Διαβάστηκε 3577 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ;)