Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η Γ’ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΜΑΜΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Γ’ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(ΜΑΜΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ)

 

Η Πόλη από την οποία αρεσκόμαστε να λέμε ότι καταγόμαστε αλώθηκε 3 φορές. Η Α’ Άλωση ήταν το 1204 και έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς πώς κατορθώθηκε γιατί θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Η Β’ Άλωση (οπερέτα) έγινε 57 χρόνια μετά (το 1261) όταν ανακαταλήφθηκε από την Αυτοκρατορία της Νίκαιας. Η τελευταία (Γ’ Άλωση του 1453) που αποτέλεσε και την «χαριστική βολή» στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι και η πλέον γνωστή.

Ως «Βυζαντινογέννητη» η Α.Ε.Κ. δεν θα μπορούσε να μη συμμερίζεται την ίδια Μοίρα. Η Α.Ε.Κ. έχει ήδη υποστεί δύο Αλώσεις. Η Α’ Άλωση συντελέστηκε με τον υποβιβασμό στην Α2 της ομάδας μπάσκετ το 2011, ένας υποβιβασμός ο οποίος ήταν η απαρχή μιάς μεγάλης περιπέτειας που βιώνουμε ως σήμερα.

Η Β’ Άλωση αποδείχτηκε πώς ήταν ο (προμελετημένος) υποβιβασμός της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Β’ Εθνική, που οδήγησε σ’ αυτό που ζούμε από τον Απρίλη του 2013 ως σήμερα. Η Γ’ Άλωση είναι πρό των πυλών (anteportas που θα ‘λεγαν οι Ρωμαίοι). Θύμα θα είναι για μια φορά ακόμη το ταλαίπωρο τμήμα μπάσκετ το οποίο μας πρόσφερε και την πρώτη ευρωπαϊκή διάκριση.

Τις τύχες του τμήματος τα τελευταία χρόνια μετά την ουσιαστική αποχώρηση Φιλίππου (ναι αυτού που τον παρακαλούσαν τα originaλια να πάρει και την Π.Α.Ε. βγάζοντας φωτογραφίες μπροστά από ψυγεία της ΦΑΓΕ με τα προϊόντα της αγκαλιά, τα οποία μετά ξανάβαζαν μέσα μη και χαλάσουν) διαχειρίστηκαν λαμόγια (Δρόσος) και άνθρωποι ανίκανοι να διοικήσουν ακόμη και περίπτερο (Καραμανλής). Όλοι τους ανεξαρτήτως των προθέσεων τους αποδείχτηκαν είτε κατώτεροι των περιστάσεων είτε απατεώνες. Εσχάτως το τμήμα ανέλαβαν να αποκαταστήσουν στην παληά του αίγλη και δόξα οι Κοτσάτος-Αλεξίου από τους οποίους απ’ ότι αποδείχτηκε η Α.Ε.Κ. δεν έπρεπε να περιμένει και πολλά. Υποτίθεται ότι θα ίδρυαν μια «καθαρή Α.Ε.Κ.» την οποία δεν θ’ ακολουθούσαν τα χρέη του παρελθόντος και η οποία για τον λόγο αυτό θα ήταν ανταγωνιστική. Οι όποιοι σχεδιασμοί τους όμως ανατράπηκαν και δεν είναι σε θέση ούτε τα φετινά χρέη (τα οποία ακολουθούν την νέα Κ.Α.Ε.) να ξεπληρώσουν. Κάποιοι τους είπαν τζάμπα μάγκες. Εμείς τους λέμε «απατεώνες» (βλέπε εδώ Υ.Γ.2.).

Την Πέμπτη 31 Ιούλη 2014 (δεδομένου ότι την Τετάρτη 30 δεν θα έχει την απαραίτητη απαρτία) η Γ.Σ. του Σωματείου μας θ’ ανακαλέσει την απόφαση της 15ης Ιούνη 2014 για την ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. και θα την λάβει εκ νέου. Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στ’ αυτιά μας συγκλίνουν ότι στην ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. είναι μπλεγμένος ο Δελημπαλταδάκης ο οποίος και είναι υπεύθυνος για όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική του 2011. Το γεγονός ότι ο «Τίγρης» συναντιέται μαζί του (βλέπε εδώ) μας αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα.

Η φύση συχαίνεται τα κενά και όπου αυτά δημιουργούνται τα καλύπτει μέσω της επέκτασης της κυριαρχίας στην αρχή και της διαφοροποίησης στη συνέχεια μεταξύ των ήδη υπαρχόντων ειδών. Το κενό που άφησε ο Φιλίππου ως μεγαλομέτοχος μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε ν’ ακουστεί ότι το κάλυψαν οι Δρόσος, Καραμανλής, Γεωργαντζόγλου, Κοτσάτος-Αλεξίου (ακόμη και όλοι μαζί να ήταν). Η ξεφτίλα που θα ζήσουμε την Πέμπτη (να λαμβάνεται η ίδια απόφαση δυό φορές) της ίδρυσης νέας Κ.Α.Ε. έχει τη βάση της στο γεγονός ότι ο Αλεξίου (κυρίως) αφού ο Κοτσάτος «την έκανε» δεν είχε (αλλά και δεν μπορούσε να βρεί) τα 250 χιλιάρικα για το Μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας. Η ξεφτίλα αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο θα συνεχιστεί κυρίως γιατί κανείς από τους μεγαλοσχήμονες λεφτάδες ΑΕΚτζήδες δεν βάζει το χέρι στην τσέπη.

Εμείς από την πλευρά μας απευθυνόμαστε για πρώτη και τελευταία φορά σ’ αυτούς τους «επιφανείς ΑΕΚτζήδες» και τους λέμε τα παρακάτω:

Κανονίστε και «ξηλωθείτε». Μαζευτείτε δέκα από σας και βάλτε από 50 χιλιάρικα. Μαζέψτε 500 χιλιάρικα τουλάχιστον και δώστε την ευκαιρία και στον κόσμο να συμμετάσχει (όποιος θέλει). Μην τολμήσετε και αφήσετε τίποτα τυχάρπαστους «τύπου Δελημπαλταδάκη» να μπούν στην Κ.Α.Ε. γιατί «θα σας πάρει (ο Διάολος εννοείται) και θα σας σηκώσει». Δώστε τη διοίκηση σε τίποτα κανονικά Διοικητικά Στελέχη (που θα βάζατε και στις εταιρείες σας) και όχι σε όσους μέχρι τώρα έκαναν κουμάντο. Γκέγκε;

Αμέσως μετά περάστε και μια βόλτα από την Αργοστολίου 15 (είναι ο Στράτος εκεί συνεχώς), στην Ευελπίδων ν’ αφήσετε τα «πακέτα» που έχετε υποσχεθεί στον «Τίγρη» για την «αγιογράφηση» της «Αγιά Σοφιάς» και στην έξοδο σας πάρτε και την απόδειξη για την Εφορία (βλέπε εδώ). Αν δώσετε εξαψήφιο ποσό θα μπείτε στους «Δωρητές» (αριστερά της εισόδου), αν δώσετε εφταψήφιο θα μπείτε στους «Ευεργέτες» στα δεξιά της (βλέπε εδώ).

Κλείνοντας θέλουμε ν’ απευθυνθούμε σε όσους είτε γιατί το νόμιζαν σωστό (πρέπον) είτε γιατί νόμιζαν πως έτσι υπερασπίζονταν τη δουλειά τους, την «έπεφταν» σε όσους από μας έβλεπαν τα στραβά και μίλαγαν (ασκούσαν κριτική):

«Ο καιρός γαρ (πολύ) εγγυής» που λέει και ο Λιακόπουλος. Αρχίζοντας από την Πέμπτη (και επειδή δεν τους παίρνει να μην τελειώσουν με την ίδρυση της νέας Κ.Α.Ε. και αυτή τη φορά) και μετά ή θ’ αναγκαστούν να ζητήσουν «συγγνώμη» για όσα έχουν πεί ή/και γράψει ή θα δικαιωθούν. Εμείς τους ευχόμαστε το δεύτερο, γιατί δεν τους «κόβουμε» να έχουν το θάρρος της «συγγνώμης». Ωστόσο τους προειδοποιούμε να μη βιαστούν να πανηγυρίσουν αν κρατήσουν τη θεσούλα τους, γιατί ακόμη και στις μεγαλύτερες ρεμούλες όλα ήταν ωραία στην αρχή. Ας δούμε πως θα πάει η πρώτη σεζόν και λογαριαζόμαστε μετά…

Υ.Γ. Καλό θα ήταν όσοι νομίζουν πως με τις αναφορές στην «Βυζαντινή καταγωγή» της ομάδας μας κερδίζουμε σε αίγλη, να διαβάσουν την Ιστορία του Παπαρηγόπουλου σχετικά με την περίοδο που ονομάζουμε «Βυζάντιο». Θα τους διαλυθούν όλες οι ψευδαισθήσεις και θα καταλάβουν πολλά…

 

30 Ιούλη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 9895 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η Γ’ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. (ΜΑΜΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ)