Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ (ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ
(ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ)

Πριν από δύο βδομάδες περίπου είχαμε σχολιάσει (βλέπε εδώ) την επίθεση που δέχτηκε η Βούλα Παπαχρήστου μετά το χρυσό στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Πριν από μια βδομάδα πληροφορηθήκαμε την μεγάλη επιτυχία του τμήματος Στίβου της Α.Ε.Κ. να χάσει την Βούλα, η οποία μεταγράφηκε στον «Κάλλιστο» που εδρεύει στο Ο.Α.Κ.Α. (βλέπε εδώ). Προφανώς η μετακίνηση αυτή αποτελεί επιτυχία για τον «Κάλλιστο» και αποτυχία για την Α.Ε.Κ. που χάνει μια Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Προφανώς και υπάρχει το ανάλογο παρασκήνιο. Ωστόσο, σημασία έχει πως κάποιοι στην Α.Ε.Κ. πανηγυρίζουν. Αναφερόμαστε στους ΑΕΚτζήδες αντι-Φασίστες, οι οποίοι έφεραν βαρέως (όπως αποδεικνύεται) την παρουσία της «Φασίστριας» Βούλας στην παραδοσιακά «Αριστερή» Α.Ε.Κ.

Εμείς οι «πουθενάδες» από την πλευρά μας θα θέλαμε να συμμεριστούμε την χαρά τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε. Όχι, γιατί μας αρέσουν οι Φασίστες. Κάθε άλλο. Ούτε οι Φασίστες, ούτε οι «αντι-Φασίστες» ούτε κάποια ιδιαίτερη «φυλή» καθώς αναγνωρίζουμε σ’ όλους το δικαίωμα ύπαρξης και έκφρασης. Άλλωστε πως θα υπήρχαν «αντι-Φασίστες» αν δεν υπήρχαν Φασίστες; Δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την αγαλλίαση τους γιατί μπορεί η Βούλα να μας «κούνησε μαντήλι», αλλά ο Φασισμός συνεχίζει να ενδημεί μέσα στο Σωματείο και μάλιστα με την πιο επίσημη μορφή. Μια μορφή την οποία ανέχεται με την στάση του το μεγαλύτερο τμήμα των ΑΕΚτζήδων.

Αναφερόμαστε φυσικά στον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου την τελευταία εξαετία. Με διαδικασίες προσχηματικές και εξπρές. Με απολογισμούς τριών ετών να εγκρίνονται σε ένα τέταρτο. Με Γ.Σ. περιφρουρούμενες μη τυχόν και εμφανιστεί κανένας «περίεργος» και θέλει να μιλήσει. Με παρευρισκόμενους στο ρόλο του χειροκροτητή. Με εφαρμογή στην πράξη του «εγέρθητω» ακόμη και αν δεν ακούγεται το παράγγελμα. Αλλά είπαμε, πήρε μεταγραφή η Παπαχρήστου και απο-φασιστοποιήθηκε (κοινώς «ξεβρόμισε») η Α.Ε.Κ. Τώρα οι μετανάστες/πρόσφυγες μπορούν να βγάλουν δελτίο στο Τμήμα Στίβου της Α.Ε.Κ.

 

(Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από το www.zougla.gr).

27 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 4011 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ (ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ)