Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
(ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ)

Έχουμε βαρεθεί (ειλικρινά) ν’ ασχολούμαστε με τα διαδικαστικά (υποτίθεται) της ίδρυσης της νέας Κ.Α.Ε. Έχουμε βαρεθεί ν’ ασχολούμαστε με την ανικανότητα(;) ή/και την αδυναμία(;) του πρώην «δυναμικού ντουέτου» να διαχειριστεί την κατάσταση στο τμήμα Μπάσκετ την οποία εν πολλοίς το ίδιο (δίδυμο) διαμόρφωσε την τελευταία διετία. Όλα είναι στο «αέρα» (έχουμε άλλωστε γράψει και αυτή τη βδομάδα σχετικά, βλέπε εδώ) και τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά.

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν στο «παρά 3’» συνάντηση του Αλεξίου με τους φερόμενους ως χρηματοδότες της νέας Κ.Α.Ε. Γεωργαντζόγλου και Καλογεώργου. Εμείς δεν θ’ ασχοληθούμε καθόλου με το «ρεπορτάζ» το οποίο μπορείτε μόνοι σας να διαβάσετε εδώ. Αντιθέτως θ’ αντλήσουμε τ’ αναγκαία συμπεράσματα από τη στάση που φαίνεται να κράτησαν οι δύο πλευρές. Πρίν όμως ας δούμε τα δεδομένα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Τα λεφτά που οι Γεωργαντζόγλου – Καλογεώργου είναι διατεθειμένοι να βάλουν (γιατί τόσα τους περισσεύουν γι’ αυτή τη δουλειά) είναι 120.000, δηλαδή το 48,98% του ελάχιστου απαιτούμενου μετοχικού κεφαλαίου. Δεδομένου ότι 24.500 ευρώ (το 10% του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου) είναι το ποσοστό της Ερασιτεχνικής τα 120.000 είναι το 54,42% των υπολοίπων μετοχών.
  • Ο Αλεξίου από την άλλη πλευρά δεν έχει μαζέψει ούτε σεντ (ανεξαρτήτως νομίσματος αναφοράς) και παρ’ όλη την πίεση που δέχεται (για την οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης) λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών από δω και πέρα στην ουσία «απέρριψε μετ’ επαίνων» την πρόταση. Δεν μπορεί να «μεταφραστεί» διαφορετικά η τοποθέτηση του ότι τα 120.000 δεν καλύπτουν ούτε το μισό από το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο της Κ.Α.Ε. Βέβαια τους είπε πως κι αυτοί είναι καλοδεχούμνοι να συμμετάσχουν και με βάση το ρεπορτάζ της συνάντησης τους είπε ότι θα συναντηθεί και με τους ελληνο-αυστραλούς επιχειρηματίες που ήταν παρόντες και στη συνάντηση με τον Π. Γιαννάκη (αλήθεια τι κάνει ο «κόουτς»;).

Είμαστε πλέον έτοιμοι ν’ αντλήσουμε τ’ αναγκαία συμπεράσματα για να δούμε που βρισκόμαστε.

 

  • Συμπέρασμα 1ο: Δυστυχώς ο Αλεξίου ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη (τουλάχιστον για τις ενέργειες για τη σύσταση της Κ.Α.Ε.) φαίνεται να νομίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και τώρα την κατάσταση και να την ελέγχει πλήρως. Έχει την στρεβλή και λανθασμένη άποψη του «όλα ή τίποτα» και του «ο νικητής τα παίρνει όλα». Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι παρ’ ότι δεν έχει μαζέψει τ’ αναγκαία λεφτά για το μετοχικό κεφάλαιο θεωρεί τα 120.000 Ευρώ λίγα, αφού είναι κατώτερα από το 50%. Φυσικά το καλύτερο γι’ αυτόν θα ήταν όχι μόνο να έβρισκε το σύνολο των απαιτούμενων κεφαλαίων αλλά και να του αναθέτανε οι ιδιοκτήτες (μέτοχοι) το κουμάντο της Κ.Α.Ε. Βέβαια έχει και αυτός «τα δίκια του» αφού οι Γεωργαντζόγλου – Καλογεώργου θέλουν να έχουν αυτοί τον έλεγχο και όχι απλά να δώσουν κάποια λεφτά για να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο.
  • Συμπέρασμα 2ο: Φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει ναυαγήσει οριστικά η περίπτωση των αρχικών(;) χρηματοδοτών στους οποίους ο Αλεξίου στράφηκε μετά το «διαζύγιο» με τον Κοτσάτο. Βέβαια και μ’ αυτούς η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη και επειδή εμείς από την πλευρά μας ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το καλό της Α.Ε.Κ. παρά να την πάθει ο Αλεξίου σημειώνουμε την εξής σημαντική λεπτομέρεια. Η Αυστραλία έχει ως νόμισμα το Δολλάριο το οποίο όμως αυστραλιανό Δολλάριο είναι πιό αδύνατο από αυτό των Η.Π.Α. Η ισοτιμία του σήμερα έναντι του Ευρώ είναι στα 1,42779 (δηλαδή με 1 Ευρώ αγοράζεις 1,42779 Δολλάρια Αυστραλίας). Άρα το 1.000.000 Δολλάρια Αυστραλίας αντιστοιχεί σε 700.383 € (την ίδια στιγμή που το ίδιο ποσό σε Δολλάρια Η.Π.Α. αντιστοιχεί σε 750.187 €). Συνεπώς το ίδιο πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τώρα με «τη μη ασύμφορη ισοτιμία €/$» συνεχίζει να υφίσταται και τώρα. Εμείς απλώς ελπίζουμε ο Αλεξίου να έχει λάβει και αυτή την παράμετρο υπ’ όψη του.
  • Συμπέρασμα 3ο: Η κατάσταση συνεχίζει να είναι απελπιστική και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα, γιατί αποδεικνύει την «ανεπάρκεια» των λεφτάδων ΑΕΚτζήδων να «βάλουν πλάτη». Αν ήταν να πάνε σε κανένα χορό συνδέσμου θα λυνόταν το πουγκί και όλο και κάτι θα έδιναν για οικονομική ενίσχυση. Τουλάχιστον ο Γεωργαντζόγλου έκανε το χρέος του. Τόσα έχει (του περισσεύουν) τόσα μπορεί να βάλει. Τίμια και σταράτα.

 

Πρόταση: Για να μην τραβά σε μάκρος αυτή η δυσάρεστη έτσι κι αλλιώς κατάσταση εμείς προτείνουμε τη μόνη λύση που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε πλευρά όσα λεφτά και αν βάζει. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν «επενδύσεις» στον αθλητισμό (γι’ αυτό άλλωστε και ζητάμε από το κράτος να «επενδύσει» αυτό στον αθλητισμό) για να ελπίζουν οι επενδυτές να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, η μόνη λύση είναι η διαφανής και πλήρως ελεγχόμενη διοίκηση και λειτουργία της νέας Κ.Α.Ε. Το νομικό πλαίσιο ήδη υπάρχει (Εταιρική Διακυβέρνηση και Εσωτερικός Έλεγχος) και μπορεί να προσαρμοστεί στίς εκάστοτε ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου.

 

 

Υ.Γ.1: Νομίζαμε μέχρι τώρα ότι για τη στάση την οποία κρατούσε ως τώρα ο Αλεξίου (ο οποίος θέλει να συνεχίσει να κρατά υπό τον έλεγχο του το τμήμα του Μπάσκετ) υπεύθυνη ήταν η πεποίθηση ότι κάποια ή όλα τ’ απαιτούμενα κεφάλαια –αν δεν έβρισκε από αλλού– θα του τα έδινε ο Μελισσανίδης. Τώρα που ξέρουμε ότι τέτοια περίπτωση ούτε καν θεωρητικά δεν υφίσταται, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι ο Αλεξίου μπορεί να είναι και εγκλωβισμένος σε μιά αδιέξοδη κατάσταση όπως και οι Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι στόν ίδιο τους τον τόπο από τους Εβραίους. Μήπως –λέμε μήπως– έχει έρθει η ώρα ν’ απεγκλωβίσουμε τον Αλεξίου και μαζί μ’ αυτόν και την Α.Ε.Κ. και να τον στείλουμε σπίτι του; Λέμε μήπως;  

 

Υ.Γ.2: «Αν υποψιαστώ ότι ο Αλεξίου τελικά θ’ αναγκαστεί να υποκύψει (από ανάγκη) στον Γεωργαντζόγλου, που μέχρι πρόσφατα τον σνόμπαρε, θα πεθάνωωωω» που έλεγε και η χήρα Μήτση. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που του απάνταγε (στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δ.Σ.) πως «Δεν την ανεβάσαμε εμείς την ομάδα γαι να την δώσουμε σ’ εσένα». Ε, ρε πως αλλάζουν οι καιροί...

Υ.Γ.3: Για να είμαστε πλήρεις από άποψη παρουσίασης της σχετικής με το άρθρο επικαιρότητας ορίστε και το σχόλιο του Γ. Νικολάου σχετικά με τη συνάντηση, όπως αναδημοσιεύεται από το AEK-LIVE.

 

19 Αυγούστου 2014.παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 7805 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ)