Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΚΟΙΝΗ(;) ΜΟΙΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΚΟΙΝΗ(;) ΜΟΙΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ
(ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Έχουμε πάγια τακτική να μην ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι των τμημάτων της Α.Ε.Κ. Ωστόσο με αφορμή τ’ αποτελέσματα της Κυριακής 12 Οκτώβρη μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάποια σχόλια σχετικά με το επίπεδο της οργάνωσης σε Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.

Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. σίγουρα δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα της Κ.Α.Ε. κυρίως γιατί είχε στο τιμόνι της τον Δ. Μελισσανίδη. Ακόμα όμως κι’ έτσι δεν απέφυγε εντελώς τις κακοτοπιές. Στελεχώθηκε ελλειπώς σε συγκεκριμένες θέσεις (ειδικά αυτές της επίθεσης). Υπάρχει ζήτημα με τον τρόπο που έγιναν οι μεταγραφές, για το οποίο όμως δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή αφού άπτεται κάποιων κατηγοριών απορρήτου τα οποία στη φάση αυτή πρέπει να σεβαστούμε, τόσο για την ποιότητα κάποιων παικτών όσο και για την διαδικασία εν γένει.Το συμπέρασμα όμως μπορεί να εξαχθεί και είναι πως (ακόμη και αν «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος») η ομάδα δεν έχει σ’ όλες τις γραμμές της ούτε την απαιτούμενη πληρότητα, ούτε και την αναγκαία ποιότητα και μάλιστα το φαινόμενο αυτό παρατηρείται για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Επίσης από την άποψη της οργάνωσης που εξετάζουμε το ζήτημα είναι αδιάαφορο πόσα λεφτά παίρνουν οι παίκτες που «δεν κάνουν για την ομάδα» γιατί το ζήτημα είναι η διαδικασία και όχι η οικονομική ζημιά.

Από την άλλη η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. τόσο σαν ομάδα όσο και σαν εταιρεία ετοιμάστηκε όπως ο μαντρότοιχος του γηπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας ή όπως τ’ αυθαίρετα από την δεκαετία του ’50 μέχρι και αυτήν του ’80, δηλαδή «σε μία νύχτα». Αυτό είναι κάτι για το οποίο κάποιοι (είτε χαζοί είτε ξεδιάντροποι) πανηγύριζαν και μάλιστα φάνηκε πρός στιγμήν να «δικαιώνονται» όταν κερδήθηκαν δύο αγώνες σερί για το Κύπελλο. Προσπάθησαν δηλαδή την προβληματική (στο πόδι) οργάνωση και στελέχωση να μας την «πουλήσουν» για κατόρθωμα, κάτι που είναι εξοργιστικό (αλλά για το οποίο ελάχιστοι ενδιαφέρονται), αφού τα ίδια άτομα είναι στο τιμόνι του τμήματος τα τελευταία δύο χρόνια και τα προβλήματα είναι από πολύ καιρό γνωστά και δεδομένα. Όφειλαν λοιπόν όλοι τους να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.

Παίκτες κυρίως οι Αμερικανοί κλείστηκαν την τελευταία στιγμή και στην πράξη η προετοιμασία δεν έγινε όπως έπρεπε. Η ενσωμάτωση στην πορεία (και με ελλειπή προετοιμασία) των Αμερικανών οδηγεί στην δημιουργία μιάς ανομοιογενούς ομάδας η οποία θα έχει στην πορεία πολλά σκαμπανεβάσματα. Το μόνο για το οποίο δεν μπορούμε ν’ αμφιβάλλουμε είναι ότι οι παίκτες και μάλιστα οι Έλληνες (και ο Σάκοτα) θα δίνουν τα πάντα για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Από κεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ευθύνη της διοίκησης, η οποία σίγουρα δεν ξεκίνησε καλά.

Προκειμένου να προλάβουμε κάποιους που ως αυτόκλητοι υπερασπιστές των Αλεξίου & Σία θα μας την «πέσουν» για τα παραπάνω θα τους πούμε ότι υπάρχει παράδειγμα ομάδας η οποία ξεκινούσε από την ίδια μ’ εμάς αφετηρία και τα κατάφερε καλύτερα. Αναφερόμαστε φυσικά στην νεοφώτιστη (κανονική και όχι όπως εμείς) ομάδα του Κόροιβου Αμαλιάδας την οποία και έχουμε αντιμετωπίσει και στην Α2. Έπρεπε και αυτή όπως και εμείς να συσταθεί ως Κ.Α.Ε. στελεχώθηκε ομαλότερα και άρα είχε την ησυχία να προετοιμαστεί καλύτερα και μάλιστα τα δείγματα που δίνει ακόμη και σε λιγότερο ουσιαστικά (σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι) είναι καλύτερα π.χ. η ιστοσελίδα της (βλέπε εδώ). Υπενθυμίζουμε ότι όπως γράφτηκε και στο www.ebasket.gr όταν ο Βασιλακόπουλος προσδοκούσε σε παραμονή του Πανιώνιου στην Α1 (ο οποίος είχε προβλήματα με την αδειοδότηση) υπολόγιζε ότι Α.Ε.Κ. και Κόροιβος Αμαλιάδας επειδή ήταν νεοφώτιστες θα είχαν ελλείψεις στους φακέλους που θα κατέθεταν στη Ε.Ε.Α.

Κλείνοντας ελπίζουμε τις οργανωτικές «αστοχίες» να μην τις «πληρώσουν» αγωνιστικά τουλάχιστον στην πορεία τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ. Πρέπει όμως και οι δύο εταιρείες (πλέον) ν’ αντλήσουν τ’ απαραίτητα διδάγματα και να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Για το μπάσκετ ειδικά το παράδειγμα του Κόροιβου θα ήταν καλό για αρχή...

 

Υ.Γ.1. Η βαθμολογική διαφορά της Α.Ε.Κ. με τον Κόροιβο δεν είναι αυτή που λέει ο βαθμολογικός πίνακας (δηλαδή 1 βαθμός) αλλά παραπάνω. Για την ακρίβεια είναι 1 βαθμός και 14 πόντοι (η διαφορά που πρέπει να καλύψει η Α.Ε.Κ. για να είναι «από πάνω» σε περίπτωση ισοβαθμίας). Παιχνίδια όπως αυτό (δηλαδή με ομάδες με τις οποίες θα παλέψεις κατ’ αρχήν για την παραμονή) πρέπει να τα κερδίζεις για να είσαι εντός στόχων, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση μπλέκεις σε περιπέτειες με άδηλο τέλος...

Υ.Γ.2. Μακάρι τ’ αποτέλεσμα της Κυριακής 12 Οκτώβρη 2014 να είναι για το μπάσκετ ότι θα θέλαμε να είναι η εμφάνιση της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Αίγιο, δηλαδή μια «κακή παρένθεση». Όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά επειδή το αξίζουν τα «αρρωστάκια» που πηγαίνουν στα εκτός έδρας να τους δούν από κοντά και τα οποία αξίζουν καλύτερα απογεύματα.

 

14 Οκτώβρη 2014.
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 8070 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΚΟΙΝΗ(;) ΜΟΙΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ)