Font Size

SCREEN

Cpanel

ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ Α.Ε.Κ. ΟΤΑΝ «Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ» (ΜΟΝΟ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΕΙΧΕ Η ΖΟΡΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ Α.Ε.Κ. ΟΤΑΝ «Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ»
(ΜΟΝΟ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΕΙΧΕ Η ΖΟΡΙΑ)

Το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές με την Α.Ε.Κ. Πρέπει να φτάσει στο «μη περαιτέρω» για να παίξει αναλόγως των απαιτήσεων των οπαδών της και των δυνατοτήτων της. Μπορεί η Λέστερ λόγω μπάτζετ και η Μπράγκα (κυρίως λόγω καταγωγής) να είναι τα φαβορί (αν και για την Μπράγκα πολλοί θα διαφωνούσαν) αλλά οι κακόμοιροι οι Ουκρανοί δεν θα έπρεπε ν’ αποτελέσουν πρόβλημα για την φετινή Α.Ε.Κ. Ακόμα χειρότερα όταν με τις μέχρι τώρα Ευρωπαϊκές της εμφανίσεις η ομάδα του Καρέρα μόνο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον κόσμο της. Μ’ αυτά τα δεδομένα η εκτός έδρας νίκη επί της Ζόρια ήταν μονόδρομος.

Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε η Α.Ε.Κ. στο παιχνίδι ήταν διπλά ο ενδεδειγμένος. Όχι μόνο επειδή έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε το παιχνίδι (ακόμα και αν οι ελπίδες πρόκρισης της είναι περιορισμένες), αλλά κυρίως επειδή το ποδοσφαιρικό μέγεθος του αντιπάλου ΔΕΝ δικαιολογούσε καμία άλλη προσέγγιση. Η ανωτερότητα της Α.Ε.Κ. του Καρέρα (που δεν ταξίδεψε λόγω ασθένειας) έναντι της Ζόρια από την μέση και μπροστά της επέτρεψε να κλείσει το α’ ημίχρονο προηγούμενη με 2-0 μεταβάλλοντας έτσι (λόγω της διαφοράς δυναμικότητας) το β’ ημίχρονο σε «τυπική διαδικασία».

Χωρίς ν’ αδιαφορήσει στο β’ ημίχρονο και ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού κατάφερε να βρει δύο ακόμη τέρματα (δεχόμενη, όμως, ένα). Έτσι, τελικά, μπόρεσε με ευκολία να φύγει με τους 3β. από την Ουκρανία προδιαθέτοντας όλους μας για μια νέα επικράτηση στον επαναληπτικό στο Ο.Α.Κ.Α.

Σε κάθε περίπτωση η νίκη αυτή σε συνδυασμό με την ευκολία με την οποία ήρθε ΔΕΝ πρέπει να μας κάνει να «πετάμε στα ουράνια». Όχι μόνο γιατί η ΖΟΡΙΑ μόνο ζόρια δεν έβαλε στην Α.Ε.Κ., αλλά γιατί σε 2-3 φάσεις ακόμα και μ’ έναν αντίπαλο όπως οι Ουκρανοί φάνηκαν οι αμυντικές (ποιοτικές) αδυναμίες της. Αδυναμίες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν/καλυφθούν αν θέλει αυτή η ομάδα να έχει μέλλον σ’ Ευρώπη και Ελλάδα.

Μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες η Α.Ε.Κ. εκκινώντας από το βράδυ της 26ης Νοέμβρη καλείται έναντι της Ευρωπαϊκής της Ιστορίας να διεκδικήσει ότι καλύτερο και περισσότερο μπορεί. Τα 3 χθεσινοβραδινά γκολ δημιουργούν μια σχετικά βαριά παρακαταθήκη για 2 νίκες στα 2 υπολειπόμενα εντός έδρας παιχνίδια της.

06 Νοέμβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1745 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΠΑΙΞΕ ΣΑΝ Α.Ε.Κ. ΟΤΑΝ «Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ» (ΜΟΝΟ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΕΙΧΕ Η ΖΟΡΙΑ)