Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΛΟΙ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΛΟΙ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
(ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ)

Υπάρχουν κάμποσοι τόποι στον Ελλαδικό χώρο γεμάτα ενέργεια και στα οποία οι φυσικοί νόμοι καταρρέουν. Ένας τέτοιος τόπος είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο του «γνήσιου Γαύρου». Όλοι μας θυμόμαστε πόσο αργά κυλούσε στο παρελθόν ο χρόνος των καθυστερήσεων όταν έπρεπε οι γηπεδούχοι να σκοράρουν. Ή πόσο στρεβλώνεται η διάσταση του χώρου στο συγκεκριμένο γήπεδο όπως μαρτυρά εκείνο το αλήστου μνήμης οφ-σάιντ του Κατσουράνη. Εκτός, όμως, από το συγκεκριμένο μέρος έχει παρατηρηθεί ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα «μεταναστεύουν» αν χρειαστεί και σε άλλους τόπους της Ελλάδας όπου αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι».

Είναι λογικό, λοιπόν, οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας (αλλά κυρίως οι «δημοσιογράφοι» της) να έχουν «ντοκτορά» στην Φυσική και μάλιστα στη «Θεωρητική» η οποία ασχολείται και με τη «Θεωρία της Σχετικότητας». Η συγκεκριμένη θεωρία επεκτεινόμενη στην καθημερινότητα μας μάς δίνει κάποια περίφημα δείγματα «αθλητικής δημοσιογραφίας».

Όπως για παράδειγμα σχόλια για την διαιτησία του πρόσφατου ντέρμπι με το «αδελφό» σωματείο της Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα το μόνο που είδαν ήταν το επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης από την οποία προήλθε η μείωση του σκορ για τους «ασπρόμαυρους». Φυσικά, ούτε λόγος για φάουλ των δύο παικτών τους που «έστησαν παγίδα» στον Εσίτι στο πρώτο δικό τους γκολ.

Ούτε καν την εξυπνάδα να φανούν ανώτεροι ΔΕΝ είχαν, όπως έκαναν τα «αδέρφια» τους στην αθλητική εκπομπή του ΟΡΕΝ. Εκεί ο Κάκος φέρθηκε έξυπνα. Αναγνώρισε πως το γκολ της ομάδας του Ιβάν ξεκινά από φάουλ και το συμψήφισε με το πρώτο γκολ των «γνήσιων Γαύρων» οπότε, το τελικό αποτέλεσμα (νίκη της ομάδας του Βαγγέλα) δεν άλλαζε.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται εκτός από την ομάδα τους και για την νομιμότητα και στηλιτεύουν κάθε παραβατική συμπεριφορά είτε αφορά την παραβίαση κάποιου από τους κανόνες του παιχνιδιού, είτε απλά των «ηθικών κανόνων». Έτσι, ΔΕΝ μπορούσαν να μη καταγράψουν και στη συνέχεια να σχολιάσουν αρνητικά τη μη τήρηση του «ευ αγωνίζεσθαι» (fair play) από τους παίκτες της Α.Ε.Κ. στον Βόλο όταν ΔΕΝ σταμάτησαν την επίθεση τους επειδή ένας παίκτης του Βόλου (ο οποίος διεκδικούσε τη μπάλα) τραυματίστηκε στο κέντρο του γηπέδου. Τώρα, αν στη φάση αυτή ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος για fair play αυτό ΔΕΝ έχει καμία σημασία για την επιχειρηματολογία τους. Καμία απολύτως.

Πάντως, αφού τα γραπτά (του παρόντος αλλά και του παρελθόντος) μένουν αυτά των «ερυθρόλευκων» «δημοσιογράφων» θα μείνουν ως παρακαταθήκη για το μέλλον. Επιπλέον, αυτά που τώρα υποστηρίζουν θα κληθούν να τα εφαρμόσουν και σε αντίστοιχες δικές τους περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια ελπίδα (αρκετά σημαντική) να τη γλυτώσουν την δοκιμασία. Ίσως τους λυπηθεί ο μεγαλοδύναμος και την κρίσιμη στιγμή τους πιάσει μια «αμνησία» (πάντα όταν τα δεδομένα είναι σε βάρος τους, την ίδια στιγμή που θυμούνται πεντακάθαρα τις σε βάρος τους αδικίες). Βέβαια, κάποιοι με μεγάλη δόση υπερβολής υποστηρίζουν ότι οι «γνήσιοι Γαύροι» έχουν απλά «μνήμη χρυσόψαρου».

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιου είδους κείμενα θα δούμε και στο μέλλον, τόσο περισσότερα όσο η διαφορά τους από τις υπόλοιπες ομάδες θα είναι σε απόσταση από 1-4β. Πάντως, όπως και να το κάνουμε έχει μεγάλη πλάκα να παίρνουμε μαθήματα «ποδοσφαιρικού πολιτισμού» και εφαρμογής των κανόνων του παιχνιδιού από τους «γνήσιους Γαύρους». Δε συμφωνείτε;

27 Οκτώβρη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 817 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΛΟΙ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ)