Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΩΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ν’ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
(ΠΩΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ν’ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ)

Μέσα στις επόμενες (κυριολεκτικά) ώρες αναμένεται η νέα συνάντηση των παραγόντων της Α.Ε.Κ. με τον Δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας. Έχουμε γράψει (σε εκτενή για τα δεδομένα του διαδικτύου κομμάτια) τη θέση μας σχετικά με το γήπεδο της Α.Ε.Κ. στον χώρο που της έχει παραχωρηθεί στην Ν. Φιλαδέλφεια. Μεταξύ άλλων είχαμε γράψει παλαιότερα ότι ένας «κανονικός» Δήμαρχος και αντίστοιχα μιά «κανονική» Περιφερειάρχης θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν πρός όφελος του Δήμου και της Περιφέρειας αντίστοιχα αυτή την υπόθεση. Όχι βγάζοντας φωτογραφίες στα εγκαίνια (που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τις ψήφους των ΑΕΚτζήδων για την επανεκλογή τους), αλλά διαπραγματευόμενοι με την κεντρική κυβέρνηση (καθότι σε τοπικό επίπεδο «κυβέρνηση» είναι αυτοί) για παραπάνω πόρους με τους οποίους θα μπορούσαν να καλυτερέψουν το επίπεδο ζωής των πολιτών (και ψηφοφόρων) τους.

Σήμερα, λοιπόν, και μετά από «απαίτηση αναγνωστών μας» επανερχόμαστε και το γράφουμε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρα:

«Κυρία Περιφερειάρχη και κύριε Δήμαρχε, η ανέγερση του γηπέδου της Α.Ε.Κ. στον ιδιόκτητο (από παραχώρηση του Δημοσίου) χώρο στην Ν. Φιλαδέλφεια μπορεί ν’ αποτελέσει την πλέον μεγάλη ευκαιρία που θα σας δωθεί προκειμένου να κάνετε κάτι ουσιαστικό για τους κατοίκους (και όχι μόνο) της συγκεκριμένης περιοχής. Η ανέγερση του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθούν τα ζητήματα των υποδομών στην Ν. Φιλαδέλφεια και τις γύρω περιοχές καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τους. Να γίνει συζήτηση (και διαπραγμάτευση) για έργα που θα μπορούσαν ν’ αναδείξουν την περιοχή και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της από την συντήρηση και αναβάθμιση του Άλσους ως τ’ αντιπλημμυρικά και συγκοινωνιακά έργα.

Όπως τα βλέπουμε τα πράγματα δεν θα σας δωθεί άλλη τέτοια ευκαιρία ακόμη και αν εξασφαλίζατε 10 θητείες στ’ αξιώματα σας. Καμία συζήτηση και κανένας ενδοιασμός για την «προστασία του περιβάλλοντος» δεν μπορεί και δεν πρέπει να σας στρέψει πρός την κατεύθυνση της μη ανέγερσης. Το περιβάλλον όπως άλλωστε και οτιδήποτε άλλο προστατεύεται ουσιαστικά και όχι τυπικά όταν αποτελεί αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης (βασισμένης πάντα στην αρχή της «αειφορίας»), αφού μόνο όταν κάποιος εξαρτά την οικονομική του επιβίωση από αυτό μεριμνά ενεργά για την προστασία του. Άλλωστε υπάρχουν πλήθος παραδείγματα για την ουσιαστική υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε περιόδους οικονομικής κρίσης (όπως αυτές που διανύουμε σήμερα).

Τέλος αν θα χρειαζόταν να επικαλεστούμε ένα οποιοδήποτε επιχείρημα για την εκ νέου κατασκευή του γηπέδου της Α.Ε.Κ., αυτό δεν θα ήταν άλλο από το απλό ξεφύλισμα της έκθεσης η οποία συνόδευε την ρύθμιση για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. Αν απλά και μόνο κάποιος την ξεφυλίσει θα δεί τα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής. Έτσι κι’ αλλιώς η κατάσταση στην γύρω του γηπέδου περιοχή (και όχι μόνο) αναμένεται να βελτιωθεί μετά την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς». Χειρότερη δεν μπορεί να γίνει. Πόσο καλύτερη σίγουρα δεν μπορούμε να το προβλέψουμε σήμερα.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να μην «πετάξετε στα σκουπίδια» την ευκαιρία που σας δίνεται.»  

Αυτή θα ήταν η έκκληση την οποία απευθύνουμε στήν Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας και η οποία εδράζεται στο συμφέρον των πολιτών πέρα και μακρυά από κούφιες ιδεοληψίες. Στο κάτω-κάτω όλα κρίνονται από την επάρκεια (ή την ανεπάρκεια) των πόρων. Γιατί πως να το κάνουμε τα επιχειρήματα έχουν τόση ισχύ όση τους δίνει η αμείλικτη πραγματικότητα. Όταν ο Δήμος (λόγω έλλειψης πόρων;) δεν μπορεί να συντηρήσει το Άλσος και να κρατά την πόλη (όσο γίνεται) καθαρή δεν νομιμοποιείται να μιλά για προστασία του περιβάλλοντος. Είναι αυτό που λένε «βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει ο πούτσος μας».

Υ.Γ. (Πρός εημερίδα «Κόντρα»). Πασχίζουμε (ειλικρινά είναι δύσκολο πολλές φορές) ν’ αποφεύγουμε τις λεκτικές ακρότητες γιατί δεν θέλουμε αυτές να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για την αποδόμηση της κριτικής μας και των επιχειρημάτων μας. Αυτό όμως είναι αρκετά διαφορετικό από το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ασκούμε «ήπια αντιπολίτευση» στον Μελισσανίδη (βλέπε εδώ και συγκεκριμένα το Υ.Γ.2) αφού όταν κάποιος ασκεί «αντιπολίτευση» σε κάποιον σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι «συμπολιτεύεται» με κάποιον άλλον. Από τα μέσα Φλεβάρη του 2014 που κάναμε την εμφάνιση μας στο διαδίκτυο εκφράζουμε θαρρετά την άποψη μας για το «πώς» θα έπρεπε να γίνονται κάποια πράγματα στον χώρο της Α.Ε.Κ. Πιέζουμε και αγωνιζόμαστε με τον τρόπο μας (που ήδη αρχίζει ν’ αποδίδει τους πρώτους του καρπούς) να πείσουμε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας και την αναγκαιότητα των λύσεων που προτείνουμε.

Σχετικά τώρα με την ουσία του υστερόγραφου που μας αφιερώνετε (ότι δηλαδή «πήραμε στο ψιλό της συριζαίικη δημοτική διοίκηση) έχουμε να σχολιάσουμε ότι η εκτίμηση σας αποτελεί μιά ενδιαφέρουσα προσέγγιση, η οποία πάντως δεν ήταν στις αρχικές μας προθέσεις όταν γράφαμε το σχετικό κείμενο. Προφανώς «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» (που θα ‘λεγε και ο Πιραντέλλο). Τέλος με την ευκαιρία που μας δίνετε (εξαιτίας τού υστερογράφου σας), και παρά το γεγονός ότι η οπτική αλλά και οι επιδιώξεις μας δεν ταυτίζονται, επιθυμούμε (χωρίς ίχνος ειρωνείας) να σας ευχαριστήσουμε για το κατατοπιστικότατο ρεπορτάζ που κάνετε το οποίο παρέχει σημαντικότατες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την κατανόηση αλλά και την ενημέρωση του κόσμου (κυρίως της Α.Ε.Κ.) σχετικά με την ανέγερση του γηπέδου, αλλά και την πίεση για αλλαγές στο αρχικό σχέδιο προκειμένου να γίνει κατορθωτή η κατασκευή του. Ελπίζουμε (πραγματικά) να συνεχίσετε έτσι.

  

Διαβάστηκε 5889 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (ΠΩΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ν’ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ)