Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ (Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
(Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΣ)

Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία για το ποιός κάνει πλέον κουμάντο στο πολύπαθο Σωματείο μας. Ακόμη και αν κάποιοι αμφέβαλλαν έστω και λίγο, μετά τις πρώτες «προεδρικές κινήσεις» του Α. Ανατολιωτάκη δεν πρέπει να έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Αναφερόμαστε φυσικά στους χειρισμούς του σχετικά με την κρίση που είχε ξεσπάσει στο ανδρικό Βόλλεϋ αλλά και τις επαφές του με το τμήμα Χάντμπολ (οι οποίες έδωσαν στους αθλητές μιά νότα αισιοδοξίας, καθώς διαφαίνεται -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- μιά κάποια λύση για τη φετινή τουλάχιστον περίοδο) για την διαχείριση της άλλης υποβόσκουσας από καιρό κρίσης. Δεδομένης όμως της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Σωματείο μας είναι απαραίτητο να δούμε ψύχραιμα (και φυσικά να κρίνουμε αντίστοιχα) τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ανατολιωτάκης επέλεξε να διαχειριστεί το ίδιο ουσιαστικά πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις.

Όπως είναι (εδώ και καιρό) τα πράγματα στην Ερασιτεχνική όλοι όσοι συμμετέχουν στα μικρά (ανά τμήμα) δράματα που ζούμε καθημερινά έχουν ταυτόχρονα και «δίκιο» και «άδικο». Επειδή όμως κάτι τέτοιο φαντάζει αντιφατικό (αλλά και προβοκατόρικο) σίγουρα αξίζει να το ερευνήσουμε προκειμένου ν’ αποδείξουμε την ορθότητα του ισχυρισμού αυτού.

Τόσο η ουσιαστικά μονομελής διοίκηση (Ανατολιωτάκης) όσο και οι αθλητές και εργαζόμενοι στην Ερασιτεχνική δεν είναι μεταξύ τους (τελείως) άγνωστοι, εφόσον συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ωστόσο εδώ τελειώνουν και τα κοινά τους σημεία. Οι μεν αθλητές και εργαζόμενοι της Ερασιτεχνικής έχουν λόγω της εργασιακής τους σχέσεης με το Σωματείο απαιτήσεις από αυτό ανεξαρτήτως της διοίκησης του. Από την άλλη ο κ. Ανατολιωτάκης παρότι ήταν (και συνεχίζει να είναι) μέλος του Δ.Σ. που ανέλαβε τον Ιούνιο του 2013 ν’ αναγεννήσει την Α.Ε.Κ. δεν ασκούσε όμως ουσιαστική διοίκηση και συνεπώς δεν υποσχέθηκε, διαχειρίστηκε, παραπλάνησε ή με οποιονδήποτε τρόπο αλληλεπίδρασε με αθλητές και εργαζόμενους του Σωματείου. Συνεπώς από την πλευρά του ο κ. Ανατολιωτάκης σε προσωπικό επίπεδο πάντα έχει δικαίωμα να αισθάνεται «αδικημένος» ή/και «πικραμένος» από την στάση των παικτών του ανδρικού Βόλλεϋ αφού προσωπικά αυτός είναι «αθώος του αίματος», αλλά μέχρι εκεί. Εκτός από το προσωπικό επίπεδο υπάρχει και αυτό του «παράγοντα του Σωματείου» και αυτό βλέπουν οι συνομιλητές του στο πρόσωπο του. Γι’ αυτούς ο Ανατολιωτάκης είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου που τους χρωστάει εδώ και καιρό «ένα κάρο λεφτά» και τα οποία απαιτούν «εκβιαστικά» (μη κατεβαίνοντας ν’ αγωνιστούν, κάτι που θεωρείται ντροπιαστικό για το Σωματείο). Όπως και με κάθε «πιστωτή» (Δ.Ν.Τ., τοκογλύφοι, Δημόσιο) η υπομονή τους είναι αντιστρόφως ανάλογη της κατάστασης του Σωματείου. Όσο βλέπουν ότι το Σωματείο παρά την οικονομική του δυσπραγία έστω και με καθυστερήσεις ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, θεωρούν ότι είναι σχετικά ασφαλές να συνεχίσουν να συναλλάσσονται μ’ αυτό. Όταν όμως το Σωματείο αρχίσει να έχει σοβαρές αρυθμίες και η οικονομική του κατάσταση να χειροτερεύει, τότε σαν τους καρχαρίες που μύρισαν αίμα γίνονται άτεγκτοι και απαιτούν «πλήρη εξόφληση» εδώ και τώρα, ακόμη και αν με την ενέργεια τους αυτή κινδυνεύουν να βλάψουν περισσότερο τα συμφέροντα τους. Επειδή δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε άδικα σημειώνουμε πως δεν αμφισβητούμε το «δίκαιο» των αθλητών και των εργαζομένων της Ερασιτεχνικής να διεδικήσουν (και να εισπράξουν μάλιστα στο ακέραιο) όσα τους οφείλονται. Απλά σχολιάζουμε τον τρόπο (ο οποίος μας φαίνεται εν μέρει αδιέξοδος) με τον οποίο το πράττουν. Έτσι κι’ αλλιώς είμαστε οι τελευταίοι που θα έκαναν τέτοιου είδους μαθήματα σ’ αυτούς που βρισκόμενοι τόσο καιρό σε κατάσταση αβεβαιότητας θα έπρεπε ταυτόχρονα να «τα δίνουν όλα» για την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Το τι έγινε στις διαπραγματεύσεις του κ. Ανατολιωτάκη με παίκτες και προπονητή του ανδρικού Βόλλεϋ το γνωρίζετε από το ρεπορτάζ. Γνωρίζετε επίσης και την αντίδραση του κ. Ανατολιωτάκη ο οποίος έθεσε τον Ελγκέτα και όσους παίκτες δεν πήγαν στην Θεσσαλονίκη «εκτός Α.Ε.Κ.» την ίδια στιγμή που συνεχάρει αυτούς που πήγαν. Εμείς σήμερα θ’ ασχοληθούμε μόνο με αυτήν την αντίδραση. Σε κάποιους άρεσε γιατί έδειξε πυγμή. Σε κάποιους άλλους όμως δεν άρεσε καθόλου γιατί θεώρησαν ότι κινείται στην λογική του «εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το άλογο». Εμείς ως «παρατηρητές» από την πλευρά μας θα σχολιάσουμε πως η τακτική του «δεκατισμού» (αποδεκατισμού)μπορεί να λειτουργεί αλλά μόνον πρόσκαιρα και πως για να μην οδηγήσει σε γενικευμένη στάση και ακολούθως σε εξέγερση πρέπει ν’ ακολουθηθεί και από «μέτρα κατευνασμού και συνδιαλλαγής». Ο κ. Ανατολιωτάκης κάνοντας επίδειξη ισχύος έδειξε τόσο στους Βολλεϋμπολίστες όσο και στους επόμενους συνομιλητές του το «μαστίγιο». Δεν θα έχει όμως καταφέρει τίποτα αν δεν τους δείξει και το «καρότο» και δεν τους δώσει κάποια (όχι πολύ μακρυνή) προοπτική οριστικής επίλυσης των προβλημάτων τους.          

Από κει και πέρα επειδή τα προβλήματα δεν θα λυθούν με κάποιον «μαγικό τρόπο», μία πολύ σημαντική ένδειξη για το πώς σκοπεύει ο «Τίγρης» (εφόσον τα μέλη του Δ.Σ. «πρέπει» να είναι της έγκρισης του) να κινηθεί σ’ επίπεδο Ερασιτεχνικής θ’ αποτελέσει ο τρόπος με τον οποίο μέσω της εκλογικής διαδικασίας θ’ αναπληρωθούν όσοι έχουν παραιτηθεί. Αναλόγως των χειρισμών αλλά και των υποψηφιοτήτων θα κριθούν πολλά. Από την πλευρά μας σαν ένα σχόλιο το οποίο θα ταίριαζε σε κάθε παρόμοια περίσταση έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για να καλυτερέψει η κατάσταση στην Ερασιτεχνική δεν χρειάζεται στο Δ.Σ. της να υπάρχουν άνθρωποι με λεφτά. Χρειάζονται άνθρωποι ακέραιοι οι οποίοι θ’ αναλάβουν το έργο του ελέγχου των πεπραγμένων και της πλήρους καταγραφής της παρούσας κατάστασης στο Σωματείο και θα παραπέμψουν στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω οτιδήποτε ύποπτο βρεθεί. Μόνον έτσι θ’ αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Δ.Σ. έναντι των μελών του Σωματείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το Δ.Σ. θα θεωρείται ως ένα όργανο που κουκουλώνει και καλύπτει την διαχείριση των προηγούμενων.

Τέλος οφείλουμε ένα σχόλιο σχετικά με την πρόταση Ανατολιωτάκη να υπάρξει καπέλο 1 Ευρώ στα εισιτήρια ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Εμείς οι «παρατηρητές» θεωρούμε (αν και δεν έχουμε αποδείξεις για όσα συμβαίνουν φέτος) ότι ο τρόπος υπολογισμού των ποσοστών της Ερασιτεχνικής είναι λάθος, ειδικά αν γίνεται όπως στο παρελθόν. Από την άλλη η Ερασιτεχνική «περιμένει 120.000 Ευθρώ από την Π.Α.Ε. για το 2014» (βλέπε εδώ). Αν δεν αντιμετωπιστεί από το μηδέν το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ερασιτεχνικής στην βάση της λογικής και της διαφάνειας (και ειδικά με τον τρόπο που έχουμε υποδείξει) μην περιμένετε ν’ αλλάξει ουσιαστικά τίποτα.       

 

16 Δεκέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5499 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ (Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΣ)