Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΑΛΑΛΚΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ
(ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΑΛΑΛΚΙΕΣ)

Πολλές φορές η επιτυχία κρύβεται στην αντιγραφή μιας πετυχημένης συνταγής. Ωστόσο, για να είναι το ίδιο πετυχημένη και η αντιγραφή πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Όπως δεν γίνεται να μεταφυτέψεις ένα δέντρο σε διαφορετικό κλίμα απ’ αυτό που ενδημεί, έτσι και με τις «μεταρρυθμίσεις». Πρέπει, για να έχουν κάποιες πιθανότητες επιτυχίας, να προέρχονται από χώρες με ανάλογο πολιτισμό και γεωγραφικό πλάτος. Αυτή η τελευταία παράμετρος μέτρησε στην εισαγωγή της τελευταίας ποδοσφαιρικής μεταρρύθμισης.

Έτσι, όταν τέθηκε ζήτημα «αναβάθμισης» του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής οι ποδοσφαιρικοί μας φωστήρες αντέγραψαν την Ισπανία. Εισήγαγαν τις «Β’ ομάδες» των «4 Μεγάλων» (πλην Άρη). Όπως και στην Ισπανία οι ομάδες αυτές ούτε να πέσουν μπορούν, αλλά ούτε και ν’ ανέβουν στην «Μεγάλη Κατηγορία». Υποτίθεται ότι υφίστανται για να παίρνουν παιχνίδια οι παίκτες που για οποιονδήποτε λόγο δε βρίσκουν θέση στην Α’ ομάδα. Στη ουσία και αφού δεν έχουν κάποιο κίνητρο (εκτός του να κερδίσουν θέση στην Α’ ομάδα) είναι σε θέση να επηρεάσουν την μάχη των ομάδων για την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Φέτος -δεύτερη σεζόν εφαρμογής του μέτρου- ανακαλύψαμε και μια νέα δυνατότητα. Αυτή της χρήσης των Β’ ομάδων ως όπλο ενάντια στην Ε.Π.Ο. Γιατί, όπως γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο διαιτησία ανήκει στην (ελέγχεται από την) Ε.Π.Ο. Οπότε, δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο πεδίο αντιπαράθεσης απ’ αυτό για τον Β. Μαρινάκη.

Δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο από κάποια φαλτσοσφυρίγματα (αδιάφορο αν είναι πραγματικά ή φανταστικά) που θα οδηγούσαν σε μια τέτοια ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση της οποίας η μόνη χρησιμότητα είναι ότι θα την επικαλεστεί ο εκδότης της κάποια στιγμή προκειμένου να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήρε. Από την άποψη αυτή είναι παντελώς αδιάφορο ότι η ομάδα που διαμαρτύρεται ΔΕΝ ρισκάρει (διακυβεύει) τίποτα. Στο κάτω-κάτω η επιδίωξη ήταν (και είναι) να παραμείνει στην επικαιρότητα η κόντρα για τον έλεγχο της διαιτησίας μέσω της δημιουργίας της «Επαγγελματικής Διαιτησίας» (που θα ελέγχει ο Συνεταιρισμός).

Δεδομένου ότι όλες οι ομάδες στο παρελθόν είχαν απειλήσει με αποχώρηση από το Πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την σε βάρος τους διαιτησία, όμως καμία δεν το έκανε πράξη. Ακόμη περισσότερο ο «γνήσιος Γαύρος Β’», ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν θα είχε ιδιαίτερες επιπτώσεις δεν τόλμησε να κάνει ότι η μπασκετική ομάδα. Ωστόσο, έφτασε μέχρι τη μέση και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε παρά τη σχετική απογοήτευση που δεν το έφτασε μέχρι τέλους.

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τη γλαφυρή (διασκεδαστική) πλευρά όλου του σκηνικού. Και ειδικά αυτή στους καιρούς που ζούμε είναι ανεκτίμητη. Δεν συμφωνείτε;

12 Δεκέμβρη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 680 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΛΑΛΑΛΚΙΕΣ)