Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ έχουν υποταχθεί πλήρως στην εμπορική-διαφημιστική λογική προσφέροντας όσο γίνονται περισσότερα παιχνίδια για τηλεοπτική κάλυψη. Ωστόσο, αυτή η αύξηση των αγώνων τόσο σε ποσότητα όσο και σε ένταση (μιας και επιδιώκεται να υπάρχουν πολλές εξίσου δυνατές ομάδες για να προκύπτουν ντέρμπι) έχει το τίμημα της: μια μεγάλη αύξηση στους τραυματισμούς παικτών. Συνέπεια αυτών των πολλών τραυματισμών είναι να πέφτει η δυναμικότητα των ομάδων με αποτέλεσμα πολλά «ντέρμπι» να μην είναι στην πράξη ντέρμπι.
Τέτοιο, ακριβώς, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας (βλέπε εδώ). Κάθε χρόνο όλο και περισσότερο οι αγώνες των «μεγάλων» ομάδων της θυμίζουν την τηλεοπτική σειρά «Χαϊλάντερ». Υποτίθεται πως για λόγους που δεν αφορούν το σημερινό μας κείμενο υπάρχει ένα πλήθος Αθανάτων οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να μονομαχούν μεταξύ τους (ο νικητής παίρνει τη δύναμη του ηττημένου) μέχρι να μείνει μόνο ένας τους ζωντανός. Στα καθ’ ημάς η κατάσταση θυμίζει τη Μάχη της Θυρέας το 546 π.χ. όπου πολέμησαν Σπαρτιάτες και Αργείοι για τον έλεγχο της Κυνουρίας (βλέπε εδώ).
Δυστυχώς για τους παίκτες και τις ομάδες η κατάσταση στην Ευρωλίγκα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Το ζήτημα για την Ευρωλίγκα είναι τα λεφτά και μόνο και όχι η υγεία των παικτών. Δεν τους ενδιαφέρει καν, καθώς παίκτες υπάρχουν πολλοί για να μην έχουν οι ομάδες να προσλάβουν. Ας θυμηθούμε ότι όχι και τόσο παλιά η Ευρωλίγκα διεξαγόταν σε ομίλους▪ τώρα προτίμησαν να παίζουν όλοι μ’ όλους για τα παραπάνω Έσοδα. Επιπλέον, όσο υπάρχουν πρόθυμες ηλίθιες Εθνικές Διοργανώτριες όπως ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. που διευκολύνουν τις ομάδες της Ευρωλίγκας ορίζοντας παιχνίδια τους Δευτέρες ο κόμπος δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στο χτένι έτσι ώστε αυτές κάποτε ν’ αντιδράσουν.
Μπορεί σ’ επίπεδο ομάδων Πρωταθλήτρια να βγει εκείνη που θα έχει τους περισσότερους όρθιους παίκτες, αλλά όταν αυτό γίνει δεν θα πρόκειται για Μπάσκετ αλλά για μονομαχίες σε Ρωμαϊκή Αρένα η οποία στην περίπτωση μας είναι το Κολοσσαίο του Μπάσκετ.
15 Φλεβάρη 2024
«πουθενάδες».























































































