Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
(ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ)

Είναι η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα (γιατί διαθέτει και απ’ αυτή) στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ίσως και του Ευρωπαϊκού (ίσως μόνον ο Μπερνάρ Ταπί να μπορούσε να τον συναγωνιστεί). Οι τοποθετήσεις του (και ειδικότερα οι καταθέσεις προκαλούν έντονα αισθήματα αναλόγως της οπτικής (και των συμφερόντων) του ακροατή του και αποτελούν μνημεία καιροσκοπισμού. Ο μόνος που προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του είναι ο Ζαν Μαρί Λεπέν. Είναι εν τέλει ο άνθρωπός/ποδοσφαιρικός παράγοντας που λατρεύεις να μισείς.

Η εμπλοκή του με τον χώρο του ποδοσφαίρου πάει πολλά χρόνια πίσω, τόσα που αν ήταν δημόσιος υπάλληλος θα είχε βγεί στη σύνταξη. Προσπαθεί εδώ και χρόνια να συντηρήσει την φήμη του αιρετικού, του ανένταχτου σε κυκλώματα και του ασυμβίβαστου ο οποίος για όλους αυτούς τους λόγους έχει δικαίωμα να ομιλεί και ν’ απαιτεί να τον ακούνε με προσοχή, εν τέλει και να πατρονάρει αν αυτό το κρίνει απαραίτητο.

Η αυθεντία της άποψης του -η οποία πηγάζει από την τόσων χρόνων εμπειρία του και την έγκυρη πληροφόρηση που μονίμως έχει- θα έπρεπε να είναι αρκετή σ’ όποιον δικαστικό ψάχνει αν βρεί άκρη σχετικά με όσα ακούγονται στην ποδοσφαιρική πιάτσα και καμιά φορά καταγγέλλονται επισήμως.

Ωστόσο έχει ένα (μεγάλο) μειονέκτημα. Είναι ασταθής. Κάποιοι κακεντρεχείς τον αποκαλούν Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος). Κάποιοι άλλοι τον παρομοιάζουν με την νιτρογλυκερίνη. Τέλος για κάποιους άλλους θεωρείται ο μαίτρ των μεταμορφώσεων (τύφλα να ‘χει ο Οβίδιος). Βέβαια από την πλευρά του ο Αλέξης (συνονόματος του Πρωθυπουργού, τυχαίο;) δεν αποδέχεται κανέναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς. Αλλοίμονο, συνεχίζει να είναι ένας απλός πλήν όμως τίμιος και ασυμβίβαστος δικηγόρος ο οποίος κάνει μεν το κέφι του ασχολούμενος με το ποδόσφαιρο χάνοντας μάλιστα πολλά (κερδισμένα από μεγάλες δίκες) λεφτά παρά αποκομίζοντας έστω και ηθικά οφέλη.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Αλέξης είναι πάντα με την πλευρά του Δικαίου και του Ήθους (ακόμη και αν σε κάποιους μερικές φορές φαίνεται να έχει περάσει στην άλλη πλευρά). Με την ιδιότητα του μάρτυρα έχει εμπλακεί σ’ όλες τις υποθέσεις που έχουν ταλανίσει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο για πάνω από 20 χρόνια. Ως μάρτυρας με το χάρισμα της ευφράδειας ήταν ιδεώδης στον ρόλο του καλεσμένου στις εκπομπές του Κυριάκου Θωμαΐδη οι οποίες όταν ασχολούνται με το παρασκήνιο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μοιάζουν υπερβολικά η μία με την άλλη (αν δε δεν υπήρχαν και διαφορές στην ενδυμασία, στο ντεκόρ, αλλά και αν μπορούσαμε να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου στους κους Κούγια & Θωμαΐδη, δεν θα μπορούσαμε να πούμε πότε γυρίστηκε καθεμιά τους).

Συνεπώς ο λόγος του έχει μια ιδιαίτερη (παραπάνω) βαρύτητα. Είναι όμως πάντα έτσι; Εξαρτάται. Εξαρτάται από το αν ο λόγος του διακρίνεται από συνέπεια σε σχέση με το παρελθόν και ειδικά με το κοντινό. Για παράδειγμα στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» κάποιοι (δυστυχώς ήταν πολλοί) παρατήρησαν πώς άλλα κατέθεσε στην αρχή και άλλα όταν άρχισαν οι κλήσεις σε απολογία των κατηγορουμένων. Ερμήνευσαν αυτή του την αλλαγή ως «κωλοτούμπα» με την οποία θέλει να βοηθήσει τον Μαρινάκη να βγεί από την δύσκολη θέση (αν αυτό είναι πλέον δυνατό).

Εμείς σήμερα τους αποκαλύπτουμε πως αυτά που κατέθεσε υπέρ του Μαρινάκη ήταν σε συνεννόηση με τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο & Σία (όπου Σία η παρέα που θέλει να διώξει τον Μαρινάκη από το Ελληνικό Ποδόσφαιρο). Το λέμε και το υπογράφουμε και πρέπει μάλιστα να του αναγνωρίσουμε και το μεγαλειώδες της σύλληψης αυτού του σχεδίου, αφού έτσι όπως τα έκανε δεν υπάρχει περίπτωση κανένας δικαστής, ανακριτής, εισαγγελέας να πιστέψει (και άρα να δώσει βάση) την δεύτερη του κατάθεση με την οποία ουσιαστικά ανακαλεί την πρώτη (η οποία και ήταν επιβαρυντική για τον Μαρινάκη). Η δεύτερη κατάθεση του είναι σαν να μην δόθηκε. Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχει χάσει πλέον όλη του την αξιοπιστία ως μάρτυρας. Συνεπώς η δεύτερη κατάθεση Κούγια είναι «δώρο άδωρο» για τον Πρόεδρο του Γαύρου (τον Μαρινάκη ντε), είναι σαν να μην δόθηκε ποτέ. Ίσα-ίσα που μετά από αυτήν παγιώθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι της φίλαθλης (και φιλοθεάμονος) κοινής γνώμης η πεποίθηση περί ενοχής (ουσιαστικής και τυπικής) του κατηγορούμενου πλέον Μαρινάκη.

Γι’ αυτό σας λέμε με την κατάθεση του αυτή ο Κούγιας τον «έκαψε» κανονικά τον «Χοντρό» (που έγραφε το πανό στην Ν. Σμύρνη). Συνεπώς καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

 

Υ.Γ. Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Κούγιας θα μεταναστεύσει σε χώρα του εξωτερικού προκειμένου να γλυτώσει την οργή του Μαρινάκη και των ανθρώπων του ελέγχονται ως ανακριβείς.      

 

4 Μάη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6450 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ)