Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΑΤΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟΣ (ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΑΤΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟΣ
(ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;)

Ο «πασπαρτού» αλλά και «μπαλαντέρ» Α. Κούγιας πάει με όλα, ακριβώς σαν τον μαϊντανό (δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει τόσες τηλεοπτικές εμφανίσεις). με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη έχει περάσει από (υπερβολικά) πολλές ομάδες. Προ καιρού και με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με την επικείμενη (με βάση το δημοσίευμα) συγχώνευση της Παναχαϊκής με το Αιγάλεω. Η κεντρική ιδέα του κειμένου μας εκείνου (βλέπε εδώ) ήταν ότι δεν πρέπει να είναι στο χέρι ενός ανθρώπου η λήψη κρισίμων αποφάσεων ερήμην αυτών που κυρίως επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε σε μια στιγμή να κρατά τα κλειδιά (να ελέγχει) ενός Σωματείου. Βέβαια θα μπορούσε ν’ αντιτάξει κάποιος ότι όταν αυτό συμβαίνει είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας των μελών του Σωματείου τα οποία είτε σταμάτησαν ν’ ασκούν διοίκηση (και έλεγχο) είτε παρέδωσαν οικεία βουλήσει την διοίκηση στον «σωτήρα» (από τον οποίο στη συνέχεια επιδιώκουν ν’ απαλλαγούν), είτε και τα δύο μαζί.

Σε κάθε όμως περίπτωση είναι «αμαρτία» (δεν πρέπει) για μια αβλεψία (κακή εκτίμηση) να κινδυνέψει να χαθεί ένα ιστορικό Σωματείο (με ότι κι αν σημαίνει κατά περίπτωση το «ιστορικό») το οποίο χρειάστηκε πόνο, κόπο και θυσίες για να στηθεί και να λειτουργήσει.

Ο Α. Κούγιας ανήκει στην ομάδα των ατόμων τα οποία δημιουργούν ως αντίδραση έντονα αισθήματα στους γύρω τους. Συνηθέστερα αυτά τα αισθήματα είναι αρνητικά, αλλά σε κάθε περίπτωση η επίδραση του παρουσίας του Κούγια είναι ευεργετική αφού εξαιτίας της αντιπάθειας τους προς αυτόν έρχονται κοντά (συμμαχούν) άνθρωποι που υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να ήταν και εχθροί. Όσο να ‘ναι δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό. Έχοντας περάσει από πλήθος ομάδων όλων των κατηγοριών έχει παντού γνωριμίες και διασυνδέσεις. Στην περιφέρεια της Πελοππονήσου ο Α. Κούγιας έχει περάσει μόνο από την Κόρινθο και εσχάτως την Παναχαϊκή. Όσα έχουν συμβεί στην Παναχαϊκή έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξία κυρίως γιατί δεν είναι ευρέως γνωστά, αλλά και γιατί είναι ενδεικτικά του τι μπορεί να δημιουργήσει κάποιος αν έχει πλάνο και την απαραίτητη στοχοπροσήλωση χωρίς να το πάρουν χαμπάρι (μέχρι να είναι αργά) οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, ο οποίος μετονομάστηκε σε Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση (Π.Γ.Ε.) είναι το ιδρυτικό σωματείο της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή. Η τελευταία (Π.Α.Ε. Παναχαϊκή) όπως προκύπτει από το Εθνικό Τυπογραφείο (βλέπε εδώ) έχει υποβάλλει τελευταίο Ισολογισμό για την χρήση 2001-2002. Από τον Μάη του 2004 η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή τίθεται σε εκκαθάριση η οποία δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο τον Οκτώβρη του 2010 οι δυο εκκαθαριστές της συγκαλούν Γ.Σ. των μετόχων της Π.Α.Ε. προκειμένου να θέσουν σ’ αυτούς την παραίτηση τους. Αυτή είναι και η τελευταία ανακοίνωση στο Εθνικό Τυπογραφείο (άρα και στο Υπουργείο Εμπορίου) και από τότε δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την τύχη της εταιρείας.

Το 2000 ιδρύεται στην Πάτρα ο Πατραϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Π.Α.Ε. (ότι και αν σημαίνει όλος αυτός ο σιδηρόδρομος). Το 2004 και ενώ η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή τίθεται σε λύση και εκκαθάριση η Π.Α.Ε. Πατραϊκός Π.Α.Σ. συγχωνεύει μέσω απορρόφησης του από την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση (Π.Γ.Ε.) το ποδοσφαιρικό της τμήμα (Φ.Ε.Κ. τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε. 13624/2004). Έτσι δημιουργείται η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση 2005 Π.Α.Ε. (η ομάδα που αντιμετώπισε φέτος η Α.Ε.Κ.). Η εν λόγω εταιρεία έχει τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό αυτόν της χρήσης 2005-2006 (Φ.Ε.Κ. τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε. 13936/2006) και έκτοτε τίποτα. Επίσης παρατηρούμε ότι η Π.Γ.Ε. 2005 Π.Α.Ε. δεν έχει περάσει από την διαδικασία απογραφής του Γ.Ε.ΜΗ.

Τις προάλλες ανακοινώθηκε ότι η Παναχαϊκή μετακομίζει στη Κόρινθο και παράλληλα τροποποιεί τη φανέλα της (βλέπε εδώ). Προφανώς οι γνωριμίες του Κούγια με την τοπική κοινωνία της Κορίνθου απέδωσαν. Θα ήταν όμως λάθος να θεωρήσουμε ότι αυτό ήταν όλο. Στο κάτω-κάτω για τον Κούγια μιλάμε. Προφανώς δεν είναι μόνο η μεταφορά της έδρας αφού προστέθηκε στην επωνυμία της Π.Α.Ε. η λέξη-προσδιορισμός (τοπικός στην περίπτωση μας) Κόρινθος όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει. Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για Α.Ε. αυτού του τύπου οι ενέργειες απαιτούν μια σειρά από διατυπώσεις με πρώτη και κύρια σχετική απόφαση της Γ.Σ. της εταιρείας. Πιθανόν και να υπάρχει τέτοια απόφαση η οποία και δεν έχει ακόμη πάρει τον δρόμο της για το Εθνικό Τυπογραφείο. Πιθανόν και να μην υπάρχει, άλλωστε ο Αλέξης έχει αποδείξει περίτρανα πόσο σέβεται το ισχύον κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Α.Ε. μη δημοσιεύοντας Ισολογισμό από το 2006 ως σήμερα.

Το κυρίαρχο ζήτημα όμως είναι ότι ένας «κοντός» (όπως ο Ναπολέων) τους «φέρνει όλους βόλτα» και «κάνει το δικό του». Δεν έχει καμία σημασία αν Πατρινοί και Κορίνθιοι είναι ομοθυμαδόν εναντίον του. Αν δει κάποιος τα πράγματα από την πλευρά του Αλέξη, οι μεν Πατρινοί καθότι αγνώμονες «δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν», ενώ οι Κορίνθιοι θα έπρεπε να είναι και υποχρεωμένοι που θα βλέπουν μια ομάδα FOOTBALL LEAGUE (Β’ Εθνικής) στην πόλη τους την ώρα που η Κόρινθος βολοδέρνει στο τοπικό πρωτάθλημα. Το κυρίαρχο ζήτημα, λοιπόν, είναι ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει ότι θέλει μόνο και μόνο επειδή έχει στα χέρια του μια σφραγίδα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να τον σταματήσει κανείς (και αν υπάρχει δεν λειτουργεί) ειδικά όταν η πλειοψηφία των οπαδών των δύο ομάδων είναι αντίθετη στις ενέργειες αυτές.

Για κλείσιμο θα εκφράσουμε δύο απορίες στις οποίες δεν περιμένουμε κάποια απάντηση. Η πρώτη είναι αν θα γλυτώσει τον ξυλοδαρμό ο Κούγιας, μιάς και τον έχουν στο μάτι και οι Πατρινοί και οι Κορίνθιοι. Η δεύτερη είναι πόση ώρα θα κάνει για να διανύσει τα 135,8 χλμ. που χωρίζουν την Πάτρα από την Κόρινθο (βλέπε εδώ). Θεωρητικά απαιτούνται 115’, αν όμως βρείς εμπόδια (εξαγριωμένους οπαδούς) στον δρόμο μπορεί και ν’ χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο.     

    

18 Μάη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5975 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΑΤΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟΣ (ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;)