Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΤΑΚΤΙΚΗ(;) ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» (ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΤΑΚΤΙΚΗ(;) ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»
(ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟ;)

Η εμπλοκή του Μαρινάκη με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρίν από μια 5ετία ήταν αναπάντεχη και απότομη. Μπήκε στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα σαν διάττων αστέρας. Έταξε στους Γαύρους όσα αυτοί ήθελαν ν’ ακούσουν και ταυτόχρονα με την Π.Α.Ε. απέκτησε και την επιρροή που ακολουθεί την ομάδα του Πειραιά. Παρά την οικονομική του δύναμη και την επιρροή που λόγω Γαύρου απέκτησε φάνηκε από την αρχή πως δεν ήταν ικανός να διαχειριστεί μ’ επιτυχία την κατάσταση που δημιουργήθηκε και ν’ ανταποκριθεί σ’ όσα είχε τάξει και περίμεναν κάποιοι απ’ αυτόν (όσοι τον είχαν πάρει στα σοβαρά). Αυτό ωστόσο δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα ούτε για τον ίδιο ούτε για τους συνεργάτες του, δεδομένου ότι από τη στιγμή που πήρε την ομάδα του λιμανιού ταυτίστηκε η τύχη του μ’ αυτήν της ομάδας. Πολύ απλά όποιος τα ‘βαζε τον Μαρινάκη τα ‘βαζε με τον Γαύρο.

Άλλωστε υπήρχε και ένα ήδη έτοιμο και λειτουργικό σύστημα εξουσίας το οποίο είχε στηθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και είχε αντικειμενικό του στόχο να λειτουργεί σαν αμορτισέρ (να μειώνει τους κραδασμούς) όταν υπήρχε ανάγκη. Ήλπιζε έτσι πως θα ήταν σε θέση να συνεχίσει να ελέγχει -όπως και ο προκάτοχος του- μ’ ευκολία την κατάσταση. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα περίμενε, κυρίως γιατί ο Μαρινάκης δεν ήταν Κόκκαλης, ενώ οι καιροί είχαν αλλάξει και δεν σήκωναν τους ίδιους με το παρελθόν χειρισμούς.

Αυτό που έκανε τα πράγματα χειρότερα είναι ότι υπήρξαν κάποιοι που δεν φοβήθηκαν (υπολόγισαν) τον Μαρινάκη και σε κάποιες περιπτώσεις του ανταπέδωσαν τα ίσα. Γίναμε μάρτυρες γραφικών διαλόγων μέσω των οποίων αμφισβητούνταν εκατέρωθεν ο ανδρισμός της κάθε πλευράς. Κάθε φορά ο Μαρινάκης ήταν αυτός που είχε δίκιο και ο οποίος διαβαλλόταν αδίκως από όσους τον είχαν βάλει στο μάτι γιατί φθονούσαν τον ίδιο και τον Γαύρο. Παρά το γεγονός όμως ότι του καταλόγιζαν σοβαρές κατηγορίες ο Μαρινάκης δεν κατέθεσε ούτε μια μήνυση ούτε μια αγωγή (αν και απείλησε αρκετές φορές ότι θα κάνει). Περιορίστηκε σε κούφιες από άποψη αποτελέσματος ανακοινώσεις στις οποίες κατήγγειλε τα σχέδια σπίλωσης του. Από κεί και πέρα κατέθεσε τριπλή αγωγή εναντίον της ιστοσελίδας www.sdna.gr (βλέπε εδώ).

Η τελευταία του ανακοίνωση -πριν από αυτή που αφορά την απολογία του στον Ανακριτή και τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν- (βλέπε εδώ) δεν είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Δεν προσθέτει τίποτα σ’ όσα γνωρίζουμε και ο μόνος σκοπός που φαίνεται να εξυπηρετεί είναι να υπενθυμίζει στον «κόσμο του Γαύρου» τα ονόματα της ηγετικής ομάδας που λασπολογεί σε βάρος του. Επικαλείται αορίστως κάποιες ευνοϊκές γι’ αυτόν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, παρά την ύπαρξη των οποίων δεν μπορεί όπως αποδεικνύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του (αφού η επίθεση λάσπης συνεχίζεται παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις). Η κορόνα με την οποία κλείνει η ανακοίνωση είναι αναμενόμενη και χωρίς ουσία και απ’ ότι καταλαβαίνει κανείς μπήκε μόνο και μόνο γιατί έπρεπε. Προφανώς και ο κύριος (αν όχι ο μόνος) λόγος για τον οποίο εκδόθηκε ήταν για να «υπενθυμίζει» στους οπαδούς της ομάδας ποιοί «ευθύνονται» για την στοχοποίηση του ίδιου και κατ’ επέκταση του Γαύρου. Με την ανακοίνωση αυτή ρισκάρει αχρείαστα κατά την γνώμη μας, εφ’ όσον είναι αθώος όπως υποστηρίζει (κάτι που θα πρέπει να μπορεί και να το αποδείξει όταν έρθει η ώρα). Το ρίσκο έγκειται στον κίνδυνο κάποιοι οπαδοί απ’ αυτούς που αρεσκόμαστε να χαρακτηρίζουμε ως «ανεγκέφαλους» να προβούν σε «δυναμικές» αλλά παράνομες ενέργειες (π.χ. να ξυλοφορτώσουν κάποιον απ’ όσους κατονομάζονται στην ανακοίνωση). Τότε θα θεωρηθεί «ηθικός αυτουργός» των ενεργειών αυτών, ανοίγοντας έναν ακόμη κύκλο αντιπαράθεσης. Είναι κακό ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας (και μάλιστα Π.Α.Ε.) ν’ αντιδρά (ακόμη και όταν θεωρεί ότι θίγεται αδίκως) με τρόπο ο οποίος να τον καθιστά «όμηρο» των όποιων τυχόν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για λογαριασμό του. Προφανώς ο ίδιος ατομικά έχει το δικαίωμα αυτό, αλλά όταν είναι ιδιοκτήτης (μέτοχος) μιας Π.Α.Ε. οι ενέργειες του αντανακλούν και σ’ αυτήν.  

Το καλύτερο πάντως σχόλιο (το πιο εύστοχο) ήταν αυτό του «Αποδυτηριάκα» ο οποίος σχολίασε πως αποτελεί «παραλογισμό του Μαρινάκη να θέλει να χτίζει χωρίς λάσπη». Εμείς ωστόσο έχουμε μια-δυο απορίες τις οποίες και θέλουμε να σας εξομολογηθούμε:

  • «Υπήρχε κάποιος πρακτικός λόγος να βγεί η τελευταία ανακοίνωση; Και αν «ναι» ποιός;»
  • «Έχει ο Μαρινάκης κάποιο σχέδιο το οποίο και ακολουθεί ή απλά ρίχνει άσφαιρα επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο την ώρα που σφίγγουν τα γάλατα;».      

Δεδομένου ότι ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα δηλώνουμε «αγνωστικιστές» γίνονται δεκτές όλες οι απαντήσεις. Κλείνοντας θέλουμε πραγματικά να ευχηθούμε η ομάδα του λιμανιού να βρεί σύντομα τον δρόμο της πέρα και έξω από καταστάσεις και πρόσωπα που την «μικραίνουν» στα μάτια των αντιπάλων/ανταγωνιστών της.

Σχετικά τώρα με τις δικαστικές του περιπέτειες ο Μαρινάκης επιχείρησε να «χρυσώσει» το χάπι τόσο με την ανακοίνωση που έβγαλε και με την οποία καθησυχάζει τους Γαύρους (όσους δεν έχουν δική τους κρίση), όσο και με τα κείμενα των «αντικειμενικών» αλλά και των κανονικών Γαύρων αθλητικών συντακτών και δημοσιογράφων (βλέπε εδώ).

Δεν πρόκειται να μπούμε στον κόπο ν’ αναλύσουμε ή ν’ αντικρούσουμε κάτι από αυτά που έχουν γραφτεί ή ειπωθεί. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα της κρίσης του Ανακριτή και του Εισαγγελέα οι ταγμένοι Γαύροι δημοσιογράφοι είχαν πολλά να γράψουν. Αν είχε αποφασιστεί προφυλάκιση ή πολύ μεγάλη εγγύηση τότε θα μίλαγαν για υπερβολική σε σχέση με τις κατηγορίες απόφαση. Τώρα που είναι αυτή που είναι μιλάνε για κατάρρευση του κατηγορητηρίου (γιατί σύμφωνα με τον συλλογισμό τους αν υπήρχαν στοιχεία θα τον είχαν ήδη κλειδώσει στην υποτιθέμενη φυλακή του Θ. Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι (Ακροναυπλία για τους Κ.Κ.Εδες) και θα είχαν πετάξει και το κλειδί στη θάλασσα. Πιστεύουμε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από αυτή η οποία θέτει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Επιπρόσθετα ήρθε και αυτή η είδηση που έχει την βαρύτητα της (με την οποία θ’ ασχοληθούμε εκτενέστερα από βδομάδα) «για να δέσει το γλυκό».

Εμείς πολύ απλά να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ούτε ο Αλ Καπόνε είχε προφυλακιστεί, αλλά την «στενή» δεν την γλύτωσε. Στην περίπτωση του Μαρινάκη υπάρχει και κελί το οποίο θέλει λίγο φρεσκάρισμα και λίγο καθάρισμα και είναι αυτό που «φιλοξένησε» τους Κοσκωτά και Σαλιαρέλη οι οποίοι όλως τυχαίως δήλωναν και μαουνιέρηδες.

 

Υ.Γ. Το μόνο ενδιαφέρον τμήμα της ανακοίνωσης -στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω- είναι αυτό στο οποίο γίνεται λόγος για ένα «ασύλληπτο ψεύδος» και το «τερατώδες ψέμα» (πρόκειται για το ίδιο πράγμα). Αν έχουμε καταλάβει καλά αναφέρεται τόσο στα πανό που κατά καιρούς έχουν αναρτήσει οι Βάζελοι όσο και στην αναφορά του ονόματος του στην υπόθεση του πλοίου ΝΟΟR 1. Ακόμη και αν έχει δίκιο και αδίκως εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή είναι ο πρώτος Πρόεδρος του Γαύρου ο οποίος διαμαρτύρεται για την σύνδεση του ονόματος του με παράνομες ψυχοτρόπες ουσίες. Για όσους δεν θυμούνται ή ήταν αγέννητοι τότε παραθέτουμε το σύνθημα με το οποίο η ORIGINAL -και όχι μόνο- «γλένταγε» τον Κοσκωτά:

«Αληταρά, παλιοπ____η Κοσκωτά
βγάζεις λεφτά με τα ναρκωτικά
γι’ αυτό και εμείς πίνουμε μόνο χασίς
κι εσύ χοντρέ, να πας να γαμ____ς»

Το οποίο και εσχάτως τροποποιήθηκε (βλέπε εδώ).

(Σημείωση: Η ιστοσελίδα μας δεν υιοθετεί τα παραπάνω συνθήματα. Απλώς τα παρουσιάζει όπως αυτά έχουν καταγραφεί και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.).

 

22 Ιούνη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4759 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΤΑΚΤΙΚΗ(;) ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» (ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟ;)