Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
(ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ)

(Σημείωση: Το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφτεί και αναρτηθεί πριν την απόφαση της Ε.Ε.Α.).

Ένας από τους μπελάδες των μαθητών είναι η Έκθεση Ιδεών. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή τους έχουν πεί από το σπίτι πως είναι κακό να σκέφτονται και πως απλώς πρέπει να παπαγαλίζουν αυτά που τους λένε στο σχολείο (και που γράφουν τα βιβλία) για να πάρουν καλό βαθμό και να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο. Προσπαθούν λοιπόν ν’ ακολουθήσουν «δοκιμασμένες συνταγές» για να έχουν εξασφαλισμένη την ησυχία τους. Έλα όμως που ακόμη και αν ακολουθήσεις τις «συνταγές» αυτές απαιτείται κάποια στιγμή να σκεφτείς κιόλας. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν πρέπει να ορίσεις κάτι. Όσο εύκολο φαίνεται γενικά αυτό, τόσο δύσκολο είναι σε αρκετές περιπτώσεις. Υπάρχουν έννοιες οι οποίες δεν ορίζονται εύκολα και τότε είτε ορίζονται εμμέσως από τα χαρακτηριστικά τους (από το τι είναι), είτε από το τι δεν είναι.

Θυμόμαστε όλοι μας από τα σχολικά μας χρόνια το ποιηματάκι του Ι. Πολέμη με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας» με το οποίο μαθαίναμε τι είναι η Ελλάδα (βλέπε εδώ & εδώ). Την ίδια προσέγγιση ακολουθούσαμε και γι’ άλλες έννοιες όπως ο «Θεός» αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπρεπε να την εφαρμόσω και για να ορίσω τι σημαίνει ο Μελισσανίδης για την Α.Ε.Κ. (τι της είναι).

Πριν επιχειρήσω να το κάνω πρέπει να σημειώσω κάποια πράγματα:

  • Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει από καμιά αιτία κάποια απαγόρευση σε βάρος του Μελισσανίδη ν’ ασχοληθεί με τον χώρο του ποδοσφαίρου (με οποιαδήποτε ιδιότητα). Συνεπώς δεν χρειάζεται να βάλει κανέναν «μπροστινό» (παρένθετο πρόσωπο) γι’ αυτό τον λόγο.
  • Δεν έχει «δεσπόζοντα ρόλο» (όπως απαιτεί η νομοθεσία) στον Ο.Π.Α.Π. απ’ όποια πλευρά και αν το εξετάσουμε. Τόσο γιατί το μετοχικό ποσοστό του γιού του είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο, όσο και γιατί η θέση στο Δ.Σ. (στη σύνθεση του οποίου θα μπορούσε να μην υπάρχει μέτοχος) δεν σημαίνει ότι ασκεί ιδιαίτερη επιρροή (όπως επίσης θα μπορούσε κάποιος μεγαλομέτοχος ο οποίος δεν έχει θέση στο Δ.Σ. νά έχει «δεσπόζοντα ρόλο» στην εταιρεία). Εκτός και αν αποδεχθούμε ότι οι Τσέχοι είναι «μαριονέτες» του (αλλά τότε αυτό θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε για όλες τις περιπτώσεις).
  • Ο Μελισσανίδης δεν ασχολείται άμεσα ως ιδιοκτήτης με την Α.Ε.Κ. όχι γιατί του το απαγορεύει κανείς, αλλά γιατί έχει καταλάβει ότι οι εποχές που ίσχυε η «ενός ανδρός αρχή» έχουν περάσει οριστικά.

Τώρα έρχομαι στο δύσκολο κομμάτι, αυτό του να ορίσω τι είναι ο Μελισσανίδης για την Α.Ε.Κ. στην παρούσα φάση. Προκειμένου ν’ αποφύγω την συγγραφή ενός νέου ποιήματος με τίτλο «Τι είναι ο Μελισσανίδης» θα χρησιμοποιήσω μια και μόνη παρομοίωση:

  • Ο Μελισσανίδης είναι για την Α.Ε.Κ. ένα «τοτέμ», ένα «λάβαρο» γύρω από το οποίο -στην παρούσα φάση- συνασπίζονται οι ΑΕΚτζήδες. Είναι ο μόνος που αποφάσισε να μπεί μπροστά όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν ήθελαν (δυστυχώς) ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι ο τελευταίος ιδιοκτήτης που σήκωσε την «κούπα» του Πρωταθλήματος. Τώρα αν είναι ο καλύτερος που θα μπορούσε να υπάρξει για την δουλειά αυτή, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Αυτή την στιγμή πάντως αυτός υπάρχει είτε μας/σας αρέσει είτε όχι.

Ωστόσο όλοι μας γνωρίζουμε ότι εκτός από το τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας έχει μεγάλη σημασία τι πιστεύουν και οι άλλοι για εμάς (πως μας βλέπουν), αρκεί βέβαια να μην ετεροπροσδιοριζόμαστε δηλαδή να μην επηρεαζόμαστε τόσο από την γνώμη των άλλων που να συμπεριφερόμαστε όπως θέλουν αυτοί. Αυτό στην περίπτωση μας μεταφράζεται ως εξής:

Ενώ ο Μελισσανίδης έχει από την πλευρά του ξεκαθαρίσει την σχέση του με την Α.Ε.Κ. (άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να το χωνέψουν) κάποιοι θα ήθελαν να έχει τον παληό του ρόλο -αυτόν του ιδιοκτήτη ο οποίος προστατεύει την ιδιοκτησία του- έτσι ώστε ως ιδιοκτήτης να φροντίζει και γι’ αυτούς. Έναν ιδιοκτήτη να τον «γλύφουν» (αποθεώνουν) και εκείνος να τους πετά κανένα «κοκαλάκι» όπως κάνουν κάποιοι άλλοι σ’ άλλες ομάδες.

Ωστόσο δεν είναι ασφαλές μια απόφαση οργάνου π.χ. Ε.Ε.Α. να στηρίζεται μόνο πάνω σ’ ότι έχει γραφτεί στον τύπο. Εκτός και αν η απόφαση αυτή είναι τέτοια για να προκαλέσει μια αντίδραση (π.χ. αγωγές) με βάση την οποία θ’ αρχίσει ένας νέος κύκλος τιμωριών (ως αντίδραση στην αντίδραση που προκάλεσε η προκλητική απόφαση). Αν λαμβάνονταν υπ’ όψη μόνο όσα έχουν γραφτεί στον τύπο, τότε κάποιοι θα έπρεπε να είναι ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για εμπόριο ναρκωτικών και όχι μόνο.

Βέβαια πρέπει ν’ αποδειχθεί ότι υπάρχει κάποιο «παρένθετο πρόσωπο» το οποίο έχει στην κατοχή του τις μετοχές της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. είναι ένα Σωματείο με την επωνυμία Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ. και όχι κάποιο φυσικό πρόσωπο συγκεκριμένα, οπότε αυτό δεν τους κάνει. Από κει και πέρα υπάρχει η Ερασιτεχνική με το προβλεπόμενο εκ του νόμου 10% και οι Αγγελόπουλος και Γάντζουλας με μικρότερα του 10% ποσοστά καθένας τους (βλέπε εδώ).

Κλείνοντας θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όσων λάβουν απόφαση σχετικά με το ζήτημα. Κανένας νόμος, καμία Υπουργική Απόφαση δεν υπερτερεί του Κοινοτικού Δικαίου (και ως εκ τούτου δεν εφαρμόζεται). Θα πρέπει η Ε.Ε.Α. να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική όχι μη τυχόν και δεχθούν αγωγές τα μέλη της, αλλά γιατί υπάρχει το προηγούμενο του «Βασικού Μετόχου». Κάποιοι σίγουρα θυμάστε ότι σε μια πρωτοφανή σπέκουλα και των δύο κυβερνητικών κομμάτων (Ν.Δ. & ΠΑ.ΣΟ.Κ.) είχε ψηφιστεί στο Σύνταγμα του 2001 διάταξη με την οποία περιγράφονταν ποιος θεωρούνταν «Βασικός Μέτοχος» και ποια κωλύματα είχε. Ούτε η αρχική αλλά ούτε και η αναθεωρημένη διάταξη κατάφεραν να επιζήσουν της κρίσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφήνοντας μας χρόνους.

Τέλος οφείλουμε να κάνουμε και μια διευκρίνιση σχετικά με όσους ταυτίζουν την περίπτωση της Α.Ε.Κ. μ’ αυτήν της Κέρκυρας. Στην περίπτωση της Κέρκυρας έχει αποκαλυφθεί ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο ο πρώην και ο νυν ιδιοκτήτης καθορίζουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Όσοι ταυτίζουν τη μια υπόθεση με την άλλη είτε είναι άσχετοι (ενδεχομένως να έχουν πάρει διαζύγιο από την Ελληνική Γλώσσα και την Λογική) είτε είναι «στημένοι».

(Για το προηγούμενο σχετικό μας κείμενο βλέπε εδώ).

 

Υ.Γ.1. Αν μιλάμε για «παρένθετα πρόσωπα» στην Α.Ε.Κ., τότε για τι πρέπει να μιλάμε σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Γαύρο όπου προφανώς εικονικά μεταβιβάστηκε η διοίκηση από τον Μαρινάκη στην Διοικούσα Επιτροπή; Πως γίνεται κάποιος να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά να παραμένει μέτοχος ποδοσφαιρικής εταιρείας και ως μέτοχος να συμμετέχει στο Δ.Σ. (κατέχοντας την θέση του Προέδρου) στη συνεδρίαση του οποίου μετείχε κανονικά και ψήφισε (ασκώντας διοίκηση) και να μην παραβιάζει τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο; Επιπρόσθετα ποια σοβαρή εταιρεία (η οποία υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την εικόνα της) θα δεχόταν να έχει έστω και τύποις επικεφαλή κάποιον κακουργηματικά κατηγορούμενο (ο οποίος αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη);

Υ.Γ.2. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το επόμενο αφιέρωμα που θα σχετίζεται με τον Γαύρο θα έχει τίτλο: «Από τον Κοσκωτά στην COSCO». Με την ευκαιρία πρέπει ν’ απευθύνουμε ένα «μπράβο» στον δαιμόνιο «ρεπόρτερ» (τον Πίκο Απίκο της Α.Ε.Κ.) Πάνο Αλιατά ο οποίος έγκαιρα και σε ανύποπτο χρόνο είχε αναδείξει το παραπάνω θέμα (βλέπε εδώ & εδώ) ήδη από τις 28 Φλεβάρη 2014 και τις 19 Απρίλη 2014.

 

29 Ιούνη 2015
παρατηρητήριο.

 

 

Διαβάστηκε 4990 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ)