Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Γ.Σ. «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» (ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ.Σ. «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.»
(ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιούνη 2015 η πρώτη Ετήσια Τακτική Γ.Σ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία είχε ως αντικείμενο της την έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της 1ης χρήσης (05/09/2013-31/12/2014), την απαλλαγή του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη για την χρήση αυτή και τον ορισμό Ορκωτού Ελεγκτή για την τρέχουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Γ.Σ. συμμετείχαν είτε αυτοπροσώπως είτε δι’ αντιπροσώπου (με εξουσιοδότηση) μέτοχοι οι οποίοι κατέχουν λίγο πάνω από 152.000 μετοχές σε σύνολο 280.219 (ποσοστό άνω του 54%).

Οι Τακτικές Ετήσιες Γ.Σ. συνήθως είναι τυπικές διεκπεραιωτικές διαδικασίες. Το πιο ενδιαφέρον σ’ αυτές είναι οι ανακοινώσεις οι οποίες γίνονται από την διοίκηση της εταιρείας ή/και οι διευκρινίσεις που τυχόν δίνονται. Ειδικά στην περίπτωση της «Δικέφαλος» η οποία μετρά 22 μήνες ζωής και της οποίας ο (πρώτος) Ισολογισμός ήταν πολύ ικανοποιητικός (για το έργο που ανέλαβε την υπό κρίση περίοδο) δεν υπήρξαν πολλά να ειπωθούν. Οι πληροφορίες που περιείχαν το Προσάρτημα και η Έκθεση του Δ.Σ. ήταν αρκετές για να μορφώσει κάποιος γνώμη. Όπως γράψαμε και στα προηγούμενα δυο κείμενα μας (βλέπε εδώ & εδώ) δεν υπάρχουν «σκελετοί στην ντουλάπα» της «Δικέφαλος» γι’ αυτό άλλωστε και δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτόν οι γνωστοί μας «εξεγερμένοι ενάντια στο γήπεδο της Α.Ε.Κ.».

Από κεί και πέρα υπάρχουν αρκετά πράγματα σε οργανωτικό επίπεδο που θα μπορούσε να κάνει η «Δικέφαλος» στην διάρκεια του προσεχούς 11μήνου μέχρι την αναγγελία της επόμενης Ετήσιας Τακτικής Γ.Σ. η οποία θα κληθεί να εγκρίνει τις Οικονομικές Καταστάσεις της 2ης χρήσης (01/01/2015-31/12/2015). Ήδη από τις 24 Φλεβάρη 2014 είχαμε υποβάλλει κάποιες προτάσεις (βλέπε εδώ) οι οποίες θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να υλοποιηθούν, αφού η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» σχετίζεται με την μεγαλύτερη ομάδα της Χώρας. Δεδομένου ότι η δραστηριότητα της εταιρείας δεν είναι τέτοια που ν’ απαιτεί του ίδιου τύπου συμμόρφωση με τις Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. οι βασικές της προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν στις «σχέσεις με τους μετόχους» και την επικοινωνία μαζί τους.

Ειδικότερα:

  • Του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της ιστοσελίδας στην οποία θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι σχετικές με το γήπεδο πληροφορίες. Κατά την γνώμη μας θα πρέπει ν’ ανέβουν και όλα τα σχετικά έγγραφα για το γήπεδο.
  • Θα πρέπει να υπάρχει τρόπος επικοινωνίας των μετόχων με συγκεκριμένο άτομο της εταιρείας το οποίο θα είναι σε θέση να τους ενημερώνει άμεσα για ότι τους αφορά.
  • Σε ειδικό τμήμα της ιστοσελίδας θα πρέπει να παρατίθενται όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για την ενημέρωση μετόχων και κοινού. Επίσης θα πρέπει να είναι προσβάσιμο το Καταστατικό της εταιρείας όπως και κάθε άλλο έγγραφο που έχει κατατεθεί σε Δημόσια Αρχή.
  • Σε ξεχωριστή υποκατηγορία της ιστοσελίδας θα πρέπει να υπάρχει αρχείο για τις προηγούμενες Γ.Σ. καθώς και σχέδια αποφάσεων (όπως τα προτείνει για ψήφιση η εταιρεία) για να μπορούν να ψηφίζουν επ’ αυτών και οι μέτοχοι οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Γ.Σ. (ηλεκτρονική και δι’ αλληλογραφίας ψηφοφορία). Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν και οι μέτοχοι να θέτουν σχέδια αποφάσεων για τα οποία θα ισχύει η ίδια διαδικασία.

Τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που θα μπορούσε να κάνει η «Δικέφαλος» στο προσεχές 11μηνο μέχρι την επόμενη Ετήσια Τακτική Γ.Σ. και τα οποία προβλέπονται από την σχετική με τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Η «Δικέφαλος» από πλευράς αριθμού μετόχων μπορεί άνετα να θεωρείται «εισηγμένη». Επίσης δεν υπάρχει καμία διάταξη στην νομοθεσία των Α.Ε. (Ν. 2190/1920) που ν’ απαγορεύει την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ίσα-ίσα που ο νομοθέτης αφήνει πλήρη ελευθερία στο τρόπο που θα κρίνει σκόπιμο κάθε εταιρεία να υιοθετήσει (ο οποίος μπορεί να είναι και συνδυασμός όπως αναφέραμε παραπάνω).  

Από κει και πέρα όπως ενημερωθήκατε από την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ) για την παραλαβή των μετοχών από τους μετόχους της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι το μικρό λαθάκι στην αρχή της ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε την Τρίτη 30/06/2015 την μέρα που πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ της «Δικέφαλος». Η ανακοίνωση αρχίζει ως εξής: «Πραγματοποιήθηκε χθές (δηλαδή στις 29/06/2015) η πρώτη Τακτική Γ.Σ…». Είπαμε ο χρόνος είναι σχετικός αλλά όχι κι’ έτσι. Βέβαια όπως λέει και το τραγούδι: «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…».    

      

6 Ιούλη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5848 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Γ.Σ. «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» (ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ)