Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ (ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
(ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ)

Βγήκε στον «αέρα» από τους άσπονδους «φίλους» μας η κατάθεση αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής με την οποία ζητείται η ακύρωση του παραχωρητηρίου (βλέπε εδώ). Σχετικά με το ζήτημα αυτό υπάρχουν δύο επιμέρους θέματα στα οποία οφείλεται από μέρους «απάντηση». Το ένα είναι αυτό που θέτουν οι «εξεγερμένοι» και το απευθύνουν σ’ εμάς, αν δηλαδή γνωρίζαμε για την αγωγή αυτή. Το δεύτερο είναι η σχέση των «εξεγερμένων» με την ελληνική γλώσσα, εκτός και αν γράφουν ότι και όπως το γράφουν για να μας πικάρουν (κάτι το οποίο είναι παντελώς άσκοπο και αλυσιτελές (αναποτελεσματικό).

Σχετικά με το αν γνωρίζαμε για την αγωγή η απάντηση μας είναι απλή και ξεκάθαρη:

Γνωρίζαμε για την αγωγή από καιρό χωρίς να την έχουμε στα χέρια μας (άλλωστε δεν έχουμε τις ίδιες άκρες με τους «εξεγερμένους» στα δικαστήρια και στα Υπουργεία). Είχαμε σίγουρες πληροφορίες για το περιεχόμενο της το οποίο δεν προσθέτει κανένα νέο επιχείρημα σ’ ότι έχει ήδη γραφτεί από τους «εξεγερμένους» αλλά και από εμάς καθώς και από κάποιες ακόμη ιστοσελίδες (και όχι μόνο). Συνεπώς η αναπαραγωγή των επιχειρημάτων αυτών είτε μέσω του ανεβάσματος όλου του κειμένου (αν μας το στείλετε το ανεβάζουμε ολόκληρο, εμείς δεν κωλώνουμε), είτε μέσω περιγραφής τους όχι μόνο δεν θα πρόσθετε τίποτα στα όσα έχουν ήδη γραφτεί αλλά θα έδινε και πάτημα στα γνωστά και μη εξαιρετέα κέντρα παραπληροφόρησης ν’ ανοίξουν τον οχετό λάσπης και προπαγάνδας.

Τώρα τα υπονοούμενα για κο-κο-κο και συγκάλυψη σας τα επιστρέφουμε. Όσοι μας διαβάζουν τακτικά είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά αν συγκαλύπτουμε ή όχι. Διαχειριζόμαστε όσα γνωρίζουμε με υπευθυνότητα και με τέτοιο τρόπο ώστε να παραχθεί το μεγαλύτερο δυνατό θετικό αποτέλεσμα χωρίς να προκληθεί αχρείαστη ζημιά (όπως θα θέλατε μεταξύ άλλων και εσείς). Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα κείμενα μας για τα προβλήματα της διαδικασίας έγκρισης του παραχωρητηρίου (βλέπε εδώ) και την Γ.Σ.που το ενέκρινε (βλέπε εδώ). Τέλος όσον αφορά την ουσία του παραχωρητηρίου (την εκμετάλλευση του γηπέδου και τα δικαιώματα του Σωματείου) είχαμε πάρει από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στον «αέρα» θαρρετά και καθαρά (σταράτα) θέση (βλέπε εδώ & εδώ) μιλώντας για «ληστεία του αιώνα».

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Η διαδικασία της έγκρισης του παραχωρητηρίου, τα ζητήματα απαρτίας (πουθενά ο νόμος δεν ξεκαθαρίζει αν ως μέλη για την διαπίστωση της απαρτίας θεωρούνται τα εγγεγραμμένα ή τα ταμειακώς εντάξει) και τα λοιπά θα έπρεπε να έχουν ξεκαθαριστεί από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (π.χ. Νομική Υπηρεσία Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) από καιρό τώρα. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται καμία αγωγή κανενός μέλους της Ερασιτεχνικής. Αλήθεια τι απέγινε εκείνη η γνωμοδότηση του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου στην ΔΑΟΚΑ που ήταν να βγεί εντός του Σεπτεμβρίου; Μήπως αλλάξει το περιεχόμενο της αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων (γιατί αν παραμένει το ίδιο δεν υπάρχει λόγος να μην δημοσιοποιείται); Δεν την βγάζετε και αυτή να δούμε τι λέει;

Σχετικά με το τι διαβάζουν και τι καταλαβαίνουν οι εξεγερμένοι μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Προφανώς μεθυσμένοι από το 5 στα 5 της ομαδάρας τους και μετά τον καταποντισμό της ΛΑ.Ε. σκέφτηκαν να μας πικάρουν (τρομάρα τους). Μας κατηγορούν για «αισιόδοξους» αντλώντας από τον τίτλο μας για την επανεμφάνιση νέων (εποχικών) αισιόδοξων δημοσιευμάτων για το γήπεδο (πριν από την παράταση της διαβούλευσης). Εμείς οι «παρατηρητές» δεν είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι. Είμαστε πραγματιστές. Ωστόσο για το ζήτημα του γηπέδου υπάρχουν πολλοί λόγοι να αισιοδοξούμε (με την απαραίτητη προϋπόθεση κάποιοι που έχουν το τιμόνι στα χέρια τους να βάλουν μυαλό και ν’ απομακρύνουν αυτούς που μπλοκάρουν σκόπιμα το έργο). Σ’ αυτά όμως θα επανέλθουμε πολύ σύντομα για να διαφωτίσουμε τον κόσμο της Α.Ε.Κ. (και όχι μόνο).

Τέλος η προειδοποίηση μας της προηγούμενης βδομάδας για «θυελλώδεις ανέμους» είχε να κάνει πρώτα και κύρια με την αύξηση των κρουσμάτων σχετικά με «προειδοποιήσεις» που απευθύνονται τελευταία σε κάποιους που «δεν κάθονται καλά». Ωστόσο θα μπορούσε ν’ αφορά και την Κ.Α.Ε. (αν και όταν γράφτηκε το κείμενο δεν ήταν αυτή η πρόθεση) για την οποία αύριο θα διαβάσετε μια συνταρακτική αποκάλυψη. Θα μπορούσε όμως ν’ αφορά και το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας στον οποίο κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες υπόμνημα σχετικά με τις θέσεις που διατύπωσε ο Δήμος για το γήπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος ανέθεσε σε ομάδα ειδικών να διαμορφώσουν τις θέσεις του για τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει το γήπεδο και όχι να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους πάνω στο σχέδιο της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Ένα τέτοιο κείμενο θα είχε νόημα μόνο αν προηγούνταν οποιουδήποτε σχεδίου κατασκευής ή αν αποτελούσε το προοίμιο (εισαγωγή) των παρατηρήσεων του δήμου πάνω στο σχέδιο της Α.Ε.Κ.

Η πρόκληση που απευθύνουμε στους «εξεγερμένους» είναι (αν βέβαια την αποδεχτούν) να δημοσιεύσουν όλο και χωρίς περικοπές το υπόμνημα που κατατέθηκε και προκάλεσε αναστάτωση σε κάποιους. Εκτός και αν δημοσιεύετε μόνο ότι σας βολεύει. Αν δεν αποδεχτείτε την πρόκληση θα το δημοσιοποιήσουμε εμείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντί επιλόγου επιλέγουμε ν’ απευθυνθούμε στο κέντρο διοίκησης της «ενιαίας Α.Ε.Κ.». Κύριοι, δυστυχώς συνεχίζετε να μας επιβεβαιώνετε. Όπως σας έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν ο τρόπος τόσο της επικοινωνιακής διαχείρισης του έργου όσο και ο τρόπος χειρισμού των ΑΕΚτζήδων που ψάχνουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους και δεν τις παίρνουν είναι πλήρως αποτυχημένος. Εν πολλοίς αυτή η διπλή αποτυχία σε συνδυασμό και με κάποιες άλλες παραμέτρους (που δεν είναι της ώρας) έχουν φτάσει την ανέγερση του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. σε αδιέξοδο, η άρση του οποίου απαιτεί ουσιαστική αλλαγή πολιτικής.      

 

Υ.Γ. Με τέτοιες άκρες που έχετε εκεί στην «ΚΟΝΤΡΑ» μέσα στην κρατική μηχανή είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχετε ξεκινήσει την επανάσταση. Θα επιτυγχάνατε σίγουρα. Εκτός και αν οι «συνθήκες δεν είναι ακόμα επαναστατικές» ή αν είστε πράκτορες (με ή χωρίς εισαγωγικά). Διαλέξτε και πάρτε. Απορούμε ωστόσο γιατί κάνατε τόσο να το βγάλετε. Εκτός και αν το ζήτημα ήταν η επιλογή του σωστού χρονισμού (timing).

 

28 Σεπτέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 10189 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ (ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ)