Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Ε. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 19)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Ε.
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 19)

Οι πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μας είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες και σας τις μεταφέρουμε όπως τις λάβαμε. Στο άκουσμα τους εκτός από έκπληξη και ανησυχία αισθανθήκαμε και απογοήτευση για την διάψευση των ελπίδων μας ότι οι «μαύρες μέρες» για την Κ.Α.Ε. μετά την περιπέτεια της λύσης και εκκαθάρισης της είναι παρελθόν. Όπως πάντα οι πληροφορίες είναι απόλυτα έγκυρες και καλά θα κάνουν όσοι επιθυμούν να τις «διαψεύσουν» να μην χρησιμοποιήσουν τα γνωστά τεχνάσματα (π.χ. αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), αλλά να παρουσιάσουν αδιάσειστα στοιχεία όπως υπόλοιπα λογαριασμών τα οποία θα φέρουν και την σφραγίδα της Κ.Α.Ε. Άλλωστε θα πρέπει να είναι ήδη κλεισμένα τα βιβλία της Κ.Α.Ε. και να έχει διαμορφωθεί ο Ισολογισμός της αφού η χρήση έκλεισε στις 30 Ιούνη.

Οι πληροφορίες έχουν ως εξής:

  • Το μπάτζετ της περσυνής χρονιάς ήταν περίπου 1,5 εκ. Ευρώ.
  • Τα χρέη της Κ.Α.Ε. σε παίκτες είναι περίπου τα μισά, δηλαδή 700 χιλιάδες Ευρώ.
  • Οι ξένοι παίκτες θέλουν να εξοφληθούν και για τον λόγο αυτό δεν θα διστάσουν να διεκδικήσουν τα λεφτά τους με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.
  • Ο Μαυροκεφαλίδης δεν έχει λάβει ακόμη την προκαταβολή των 100 χιλιάδων και έχει αρχίσει να το μετανιώνει.
  • Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι δέκτης των παραπόνων των παικτών και διαμήνυσε στην διοίκηση πως αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέσα στον Οκτώβρη αυτός θ’ αποχωρήσει.

Τα παραπάνω είναι η συνήθης κατάσταση των Ελληνικών «επαγγελματικών» ομάδων σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Αυτό που τροποποιεί στην περίπτωση μας την κατάσταση είναι το γεγονός ότι πρώτον μιλάμε για την Α.Ε.Κ. και δεύτερον μιλάμε για μια ομάδα που υποτίθεται ότι μέσω της μη συμμετοχής της επί 3ετία σε επαγγελματική κατηγορία «καθάρισε από τα χρέη/βαρίδια του παρελθόντος» και βρίσκεται στα χέρια οικονομικά δυνατών (υποτίθεται) επιχειρηματιών.

Μιλάμε για υποθετικά «οικονομικά δυνατούς» επιχειρηματίες γιατί πρώτον δεν έχουμε αντικειμενική εικόνα της οικονομικής τους επιφάνειας και δεύτερον δεν εμπιστευόμαστε την εικόνα που δημιουργεί ο Κ.Α.Τ. Καλά κάνει ο καθένας και έχει λεφτά (και τα διαθέτει όπως νομίζει) όμως η Κ.Α.Ε. (και κάθε Α.Ε.) μπορεί για την λειτουργία της να υπολογίζει μόνο στα λεφτά που έχει στο ταμείο της και όχι σ’ αυτά των ιδιοκτητών της. Συνεπώς όπως έχουμε ήδη γράψει αν ο Αγγελόπουλος έχει τέτοια οικονομική επιφάνεια όση έμμεσα προκύπτει από τα δημοσιεύματα και τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας καλά θα κάνει να καταθέσει στο ταμείο της Κ.Α.Ε. τ’ απαραίτητα κεφάλαια για να καλύψει πλήρως τα περσυνά χρέη και το φετινό μπάτζετ. Άλλωστε όπως γνωρίζουμε όλοι μας τα λεφτά στον χώρο του μπάσκετ δεν είναι τόσα που μια κατάκτηση Ευρωλίγκας να ρεφάρει τ’ ανοίγματα. Αυτό αποδεικνύεται από το ύψος των χρεών των Π.Α.Ο. και Γαύρου όπως προκύπτουν από τους Ισολογισμούς τους (βλέπε εδώ). Όλα τα υπόλοιπα και ειδικά όσα γράφουν οι συντάκτες της Α.Ε.Κ. δεν έχουν καμία ιδιαίτερη αξία.

Το σημερινό κείμενο δεν είναι τόσο μια αποκάλυψη όσο μια προειδοποίηση κυρίως για την διοίκηση η οποία οφείλει να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για την «ΝΕΑ» Α.Ε.Κ. αλλά γιατί λίγες ομάδες θα επιβίωναν από την εμπλοκή της FIBA στο ζήτημα αυτό. Φανταστείτε να στείλει έγγραφο η FIBA ζητώντας την εξόφληση των οφειλομένων αλλιώς… Δεδομένου ότι η Κ.Α.Ε. δεν έχει τα 700 χιλιάρικα (γιατί αν τα είχε θα τα έδινε για να εξοφλήσει τους παίκτες) είναι απίθανο να τα βρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα.

Κλείνοντας καλό είναι να σημειώσουμε πως όλες οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό του ανθρώπου ο οποίος χειρίστηκε «εν λευκώ» όλη την διαδικασία από την αρχή ως σήμερα τόσο της σύστασης της Κ.Α.Ε. όσο και της λειτουργίας της. Ο νοών νοείτω.

Παραθέτουμε σχετικά με τα οικονομικά της Κ.Α.Ε. κείμενα μας τα οποία αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον μας για το επαγγελματικό μπάσκετ είναι μόνιμο και όχι ευκαιριακό (βλέπε εδώ & εδώ).

 

29 Σεπτέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6532 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Ε. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 19)