Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΥΣ Η Α.Ε.Κ. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΥΣ Η Α.Ε.Κ. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ
(ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ)

Στο κλείσιμο του 2015 είχαμε ανεβάσει αυτό το κείμενο σχετικά με το μέλλον του Αδάμ Τζανετόπουλου στην Α.Ε.Κ. Τότε σημειώναμε:

«Ο Τζανετόπουλος -σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες- το καλοκαίρι θα συνεχίσει την καριέρα του σ’ άλλη ομάδα, πιθανότατα στο εξωτερικό...»

Στη συνέχεια δίναμε και το παρασκήνιο όπως προέκυπτε από τις συζητήσεις μεταξύ των μανατζαραίων. Από το παρασκήνιο αυτό προέκυπτε σαφώς ότι ο Τζανετόπουλος θ’ αποχωρούσε από την Α.Ε.Κ. και μέσω μιας σύντομης στάσης στο εξωτερικό θα κατέληγε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη για να προπονείται στο προπονητικό κέντρο μεγάλης ομάδας που βρίσκεται στην ειδυλιακή αυτή περιοχή.

Ωστόσο οι τελευαταίες εξελίξεις ακύρωσαν οποιονδήποτε σχετικό σχεδιασμό. Ο Αδάμ έμεινε τελικά στην Α.Ε.Κ. υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 (βλέπε εδώ). Δεν θα μπορούσαμε κατ’ αρχήν να είμαστε πιο ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη.

Λέμε κατ’ αρχήν γιατί -καθ’ όσον η παραμονή του Τζανετόπουλου στην ομάδα απέκτησε από ένα σημείο και μετά χαρακτήρα «εκδίκησης» απέναντι σ’ όσους ο Μελισσανίδης θεωρούσε ότι ραδιουργούσαν (έβαζαν λόγια στον ποδοσφαιριστή και του ξεσήκωναν τα μυαλά)- είναι προφανές ότι ο «Τίγρης» το πήρε προσωπικά και ενήργησε με τέτοιο τρόπο ώστε να τον κρατήσει ανατρέποντας τα δεδομένα και επιτυγχάνοντας μια μεγάλη επικοινωνιακή νίκη. Αυτό όμως δεν φτάνει, ή μάλλον είναι αρκετό μόνο για την ώρα. Θα πρέπει η Α.Ε.Κ. μέσω του προπονητή της να δείξει ότι τον εμπιστεύεται δίνοντας του πολλές ευκαιρίε να καθιερωθεί σε μια θέση που άλλωστε δεν είναι έτσι κι αλλιώς πλήρης.

Οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξουν αν ο Μελισσανίδης του έδωσε νέο συμβόλαιο γιατί τον πιστεύει (μαζί με τον προπονητή) για παίκτη ή μόνο και μόνο για να έχει περιθώριο ως τον Χειμώνα του 2019 (6 μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου θεωρείται ελεύθερος) να τον «μοσχοπουλήσει». Φυσικά δεν αποκλείεται να συμβούν και τα δύο. Ωστόσο θα είναι άσχημο για τον παίκτη (αλλά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα) αν ο Αδάμ δεν πάρει τις ευκαιρίες που του αξίζουν (με βάση όσα έχει δείξει ως τώρα).

Υπάρχει όμως στο ρεπορτάζ και ένα σημείο το οποίο πρέπει να σχολιαστεί και το οποίο είναι από μόνο του σημαντικό γιατί αφορά τον τρόπο (τις συνθήκες) με τον οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ υποτίθεται ότι η συνάντηση κράτησε πάνω-κάτω 5’ και έγινε μεταξύ του Μελισσανίδη και του Τζανετόπουλου (προφανώς όμως παρίσταντο και άλλοι). Το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε στα γραφεία της AEGEANαντί στα γραφεία της Π.Α.Ε. είναι μάλλον αναμενόμενο εφ’ όσον ο «Τίγρης» προτιμά να παίζει μόνο «εντός έδρας» και γι’ αυτό το αφήνουμε ασχολίαστο. Αυτό που αξίζει προσοχής είναι ότι στη συνάντηση δεν παρευρίσκετο ο μάνατζερ του Τζανετόπουλου κατ’ απαίτηση του Μελισσανίδη.

Προφανώς εκτός από τις κακές μεταξύ τους σχέσεις ο Μελισσανίδης να θεωρούσε ότι η παρουσία του μάνατζερ ενδεχομένως θα προκαλούσε προβλήματα (ή/και εμπλοκή) στην συμφωνία. Στο ίδιο κείμενο που γράφαμε στις 30 Δεκέμβρη για τον Αδάμ καταθέταμε την άποψη μας και για τον ρόλο των μάνατζερ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο τρόπος λειτουργίας τους πολλές φορές προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ομάδων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί (ή και πρέπει) να τους «καταργήσουμε» μονοκοντυλιά, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που είναι (πραγματικά) χρήσιμοι στους πελάτες τους. Ειδικά όταν οι πελάτες τους είναι μικροί σε ηλικία και δεν έχουν είτε τις γνώσεις είτε τις εμπειρίες (ή και τα δυό) για να σταθούν σωστά σε μια διαπραγμάτευση (να προασπίσουν τα συμφέροντα τους).

Ο Τζανετόπουλος κλείνει τα 21 στις 10 Φλεβάρη. Στην πράξη και με βάση όπως μεγαλώνουν τα παιδιά μετά τον Β’ Π.Π. περισσότερο θεωρείται έφηβος παρά άντρας. Έτσι η έκφραση που υπογραμμίζουμε στο παρακάτω κείμενο μας ξένισε λίγο.  

«Στη συζήτηση των δύο ανδρών δεν πήρε μέρος ο μάνατζέρ του, Βασίλης Τσιάρτας, μετά από επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι σχέσεις του δεν είναι καλές και για το λόγο αυτό η συζήτηση έγινε μεταξύ των δύο ανδρών.»

Από την άλλη πάλι καλά που είναι και πάνω από 18 και θεωρητικά τουλάχιστον (και πάντως σύμφωνα με τον νομοθέτη) είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τον εαυτό του χωρίς να κηδεμονεύεται γιατί τότε ενδεχομένως θα υπήρχε ζήτημα. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε όταν θέλουμε κάτι πολύ και αναλαμβάνουμε προσωπικά την διεκπεραίωση του ενδέχεται να γίνουμε φορτικοί (πιεστικοί), κάτι που τελικά μπορεί να έχει τ’ αντίθετα αποτελέσματα. Εμείς ως «παρατηρητές» ελπίζουμε η συνεννόηση μεταξύ των «δύο ανδρών» να ήταν τέτοια που να μην αφήνει χώρο σε παρεξηγήσεις και παρερμηνείες από καμιά πλευρά. Επίσης ελπίζουμε Ο «Τίγρης» ν’ άφησε τον Τζανετόπουλο (ή τον δικηγόρο του) να διαβάσει το συμβόλαιο πριν το υπογράψει και να μην του είπε:

«Τι θες να το διαβάσεις; Το έχω διαβάσει εγώ και αυτό φτάνει.»

όπως είπε στα μέλη της Ερασιτεχνικής πέρισυ τέτοιον καιρό πάνω-κάτω.

Κλείνοντας ευχόμαστε στον Αδάμ να μείνει στην ομάδα μας για πολλά χρόνια χαρίζοντας μας πολλές και μεγάλες χαρές και φυσικά τίτλους.    

 

09 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3844 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΥΣ Η Α.Ε.Κ. ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ)