Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ; (ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ, ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ;
(ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ, ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;)

Το κείμενο που ακολουθεί είναι σχετικά με την πιθανολογούμενη εκλογή νέας Διοίκησης στο Σωματείο. Γίνεται αναφορά τόσο στα πρόσωπα που έχουν κώλυμμα και δεν μπορούν να επανεκλεγούν (ακόμα και να το επιθυμούσαν) αλλά και στα χαρκτηριστικά τα οποία θα έπρεπε να έχει η νέα Διοίκηση προκειμένου να μπορέσει ν' ανορθώσει το Σωματείο. Ωστόσο οφείλουμε χάρην της επικαιρότητας να κάνουμε και μια μικρή αναφορά σε κάποια «τυπικά» όμως τόσο ουσιαστικά στη περίπτωση μας ζητήματα.

Πρέπει να γνωρίζετε πως δεδομένου ότι στο Δ.Σ. δεν υπάρχει πλήρης σύνθεση (αφού τα εναπομείναντα μέλη είναι κάτω από 15) κάθε απόφαση του είναι ανυπόστατη όπως άλλωστε προκύπτει και από αυτή την απόφαση του Αρείου Πάγου. Στο θέμα αυτό έχει κάνει ρεπορτάζ το AEK24HOURS (βλέπε εδώ). Αυτό σημαίνει ότι το παρόν Δ.Σ. δεν μπορεί να συγκαλέσει νομότυπα καμία Γ.Σ., πόσο μάλλον να προκηρύξει εκλογές. Στην περίπτωση δε που παρ’ ελπίδα ο Αλεξίου προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πρέπει να θεωρούνται σίγουρα τ’ ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία μετά από απλή διαπιστωτική απόφαση του δικαστηρίου θ’ ακυρωθεί η όλη διαδικασία. Συνεπώς αν όντως επιθυμεί το παρόν σύστημα εξουσίας να γίνουν όλα σωστά πρέπει να ζητήσουν με αίτηση τους στο Πρωτοδικείο τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Σε επίπεδο τακτικής δεν θα έπρεπε ν’ αποκλείσουμε την περίπτωση όχι μόνο να μην αντιμετωπιστεί εχθρικά από το παρόν σύστημα εξουσίας (το αντίθετο μάλιστα) η κατάθεση αίτησης διορισμού προσωρινής διοίκησης από «ΑΕΚτζήδες χωρίς εξαρτήσεις» όπως ακούγεται εσχάτως. Ίσα-ίσα που μια τέτοια κίνηση ενώ από τη μια ανοίγει την διαδικασία ανάδειξης νέας Διοίκησης από την άλλη δεν αποκλείει κανέναν που θα ήθελε να παρέμβει και να προτείνει την δική του Διοίκηση. Έτσι κι αλλιώς δεδομένων των συνθηκών (απαξίωση των τμημάτων, υποβιβασμός για το Σκάκι και κατρακύλα για «αγωνιστικούς λόγους» του Χάντμπολ) δεν θεωρείται καθόλου πιθανή η επανάληψη περιστατικών όπως αυτά του Καλοκαιριού του 2013 όταν εμποδίστηκε με κάθε τρόπο η κατάθεση υποψηφιοτήτων στις τότε εκλογές. Ο «λαός της Α.Ε.Κ.» σήμερα είναι κατά την γνώμη μας περισσότερο ώριμος και συνειδητοποιημένος από τότε.

Καθώς ζεσταίνει σιγά-σιγά ο καιρός αρχίζει ν’ αναγεννάται η Φύσις όλη. Μαζί με την Μάνα Φύση, κάτι φαίνεται να σαλεύει και στην «Μάνα Α.Ε.Κ.». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (βλέπε εδώ), επίκειται Γ.Σ. μέσα στο Μάρτη, η οποία όχι μόνο θα επικυρώσει την ίδρυση των 10 νέων τμημάτων (που δεν κοστίζουν τίποτα στην Ερασιτεχνική), αλλά και που προφανώς θα εγκρίνει τους Οικονομικούς και Διοικητικούς(;) Απολογισμούς των ετών 2013, 2014 & 2015. Αν τώρα προκηρυχθούν εκλογές για νέο Δ.Σ. αυτό θα το μάθουμε, όταν βγει η πρόσκληση.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να λειτουργήσει με κάποιο τρόπο το Σωματείο. Θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι καταχωρήσεις στα βιβλία του, να έχει βγει Ισολογισμός, για κάθε χρονιά, ο οποίος να συνοδεύεται από τον Ταμειακό Απολογισμό, να έχει βγάλει το πόρισμα της η Εξελεγκτική Επιτροπή και όλα αυτά να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα (λέγε με ιστοσελίδα της Ερασιτεχνικής) για να έχουν προλάβει να λάβουν γνώση τα μέλη του Σωματείου. Πιθανότατα όλα τα παραπάνω να γίνουν (αν γίνουν) κάτω από την πίεση του χρόνου (τσάτρα πάτρα) κάτι που βολεύει την παρούσα διοίκηση, η οποία επιθυμεί να δώσει όσο γίνεται λιγότερες εξηγήσεις, για όσα έχουν συμβεί, από το Καλοκαίρι του 2013, ως σήμερα.

Ανεξάρτητα όμως με τα παραπάνω (τα οποία δεν είναι καθόλου επουσιώδη) υπάρχουν δυο ζητήματα τα οποία πρέπει να ξανατεθούν ενώπιον μας:

  • Το πρώτο έχει σχέση με το ποιοί έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Δ.Σ. του Σωματείου.
  • Το δεύτερο έχει σχέση με το ίδιο το Δ.Σ. και την λειτουργία του καθώς και το αν θα εκλεγεί ή θα (δι)οριστεί. 

Για το πρώτο έχουμε να σημειώσουμε ότι όπως ορίζει το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999 όσοι είναι μέλη Δ.Σ. ή μέτοχοι Α.Α.Ε. απαγορεύεται να μετέχουν στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής. Στην περίπτωση μας αυτοί είναι:

  • Ασλανίδης Ευάγγελος Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Α.Ε.
  • Αλεξίου Αλέξης (Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος) Δ.Σ. Κ.Α.Ε.
  • Αγγελόπουλος Μάκης μέτοχος σε Π.Α.Ε.-Κ.Α.Ε.
  • Μπέρκοβιτς Γεώργιος Μέλος Δ.Σ. Κ.Α.Ε.

Οι παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά καθώς ήταν μέλη τόσο τακτικά όσο και      αναπληρωματικά του Δ.Σ. που εκλέχτηκε στις εκλογές του Καλοκαιριού 2013. Φυσικά η απαγόρευση του άρθρου 3 ισχύει και γι’ αυτούς που αυτή την στιγμή (και εφ’ όσον δεν παραιτηθούν) είναι μέλη Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. & της Π.Α.Ε. Επίσης είναι αυτονόητο ότι οι μέτοχοι των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. δεν έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στο Δ.Σ. του Σωματείου τουλάχιστον για 3 χρόνια από την ίδρυση τους (αφού για 3 χρόνια δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σύμφωνα με τον Ν. 2725/1999).

Βέβαια, υπάρχει και ένας ακόμη λόγος (ηθικής τάξης), για τον οποίο οι 14, από τους 15 συμβούλους της Ερασιτεχνικής (εξαιρείται ο Νίκος Γεωργαντζόγλου, καθόσον ήταν στην «αντιπολίτευση»), δεν θα έπρεπε να μετέχουν στη νέα της Διοίκηση (όποτε αυτή εκλεγεί), δεδομένου, ότι ευθύνονται, ηθελημένα ή αθέλητα, για τη σημερινή εικόνα πλήρους απαξίωσης (μαύρο χάλι) της Ερασιτεχνικής.

Ερχόμενοι τώρα στο δεύτερο ζήτημα στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται ο ρόλος του Δ.Σ. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται με την λειτουργία του Δ.Σ. άρα και με την ποιότητα της δουλειάς του.

Γνωρίζουμε πως το Δ.Σ. που εκλέχτηκε το Καλοκαίρι του 2013 αν δεν ήταν της επιλογής του Μελισσανίδη ήταν ωστόσο της απόλυτης έγκρισης του. Καταβλήθηκαν άλλωστε (επιτυχείς τελικά) προσπάθειες έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι μη εγκεκριμένες υποψηφιότητες. Συνεπώς το υφιστάμενο(;) Δ.Σ. είναι ένα Δ.Σ. της

Στην παρούσα κατάσταση -και όπως έχουν τα πράγματα στην Ερασιτεχνική- δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να εκλεγεί (μέσω της εκλογικής διαδικασίας) ή να (δι)οριστεί από το Πρωτοδικείο μια Διοίκηση, που δεν θα είναι «κανονική». Δηλαδή:

  • Μια Διοίκηση της οποίας η εξουσία θα είναι δοτή και όχι απόλυτη.
  • Μια Διοίκηση η οποία δεν θα μπορεί να ελέγξει διαχειριστικά το παρελθόν και να στραφεί εναντίον όσων ζημίωσαν (με πρόθεση ή όχι) το Σωματείο ασκώντας πλήρως τα δικαιώματα της.
  • Μια Διοίκηση η οποία θα είναι ουσιαστική υπόλογη έναντι των μελών του Σωματείου τόσο για όσα θα κάνει όσο και για όσα θα έπρεπε να κάνει (και δεν έκανε).

Αν κάποιοι -που πονάνε την ερασιτεχνική και θλίβονται από την παρούσα εικόνα της- έχουν στο μυαλό τους να «βάλουν πλάτη» για να βγει αυτή, από τη σημερινή της θέση και συμφωνήσουν να μετάσχουν σ’ ένα Δ.Σ. τύπου «Επιτροπής Σωτηρίας», δηλαδή, σ’ ένα μη «κανονικό» Δ.Σ., περιορισμένης κυριαρχίας, να γνωρίζουν πως έτσι γίνονται μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης. Το μόνο που θα κάνουν θα είναι να προσφέρουν τ’ όνομα τους βορά στο άπληστο θηρίο που δημιούργησε το πρόβλημα και έχει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Θα έχουν την τύχη του Ανδρέα Ανατολιωτάκη όταν αφού πρώτα χάρισε στην Ερασιτεχνική, όσα αυτή του χρωστούσε, κατέληξε να θεωρείται παρίας (μέχρι να ξαναποκτήσει εσχάτως κάποια αξία) από αυτούς που τον είχαν συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο το 2013. Όσοι σκέφτονται να μπουν στη Διοίκηση πρέπει να σκεφτούν σοβαρά, αν επιθυμούν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους και το καλό τους όνομα όχι μόνο όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και όσα θα γίνουν από δω και πέρα.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε, ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ένα «κανονικό» Δ.Σ. -ελεύθερο να δράσει όπως νομίζει εξασκώντας όλα του τα δικαιώματα και το οποίο θ’ αναλάβει τόσο να εκκαθαρίσει το παρελθόν όσο και να οδηγήσει το Σωματείο στην επόμενη μέρα- είναι αυτό να διοριστεί από το Πρωτοδικείο, έτσι ώστε να μην χρωστά την εξουσία του σε κανέναν.

 

26 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 3828 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ.: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ; (ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ, ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;)