Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣτΕ; (ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣτΕ;
(ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»)

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες των προκαταβολικών πανηγυρισμών του Κ.Α.Τ. για «ραγδαίες θετικές εξελίξεις στο γηπεδικό». Με τον τρόπο αυτό ο Μελισσανίδης επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας το οποίο τόσο πολύ έχει ανάγκη για να δείξει ότι «κάτι κινείται στο γηπεδικό». Επιπλέον όταν οι θετικές εξελίξεις δηλαδή η υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) πάρουν σάρκα και οστά ο Κ.Α.Τ. θα μπορεί να πανηγυρίζει για την πλήρη δικαίωση του.

Εμείς σήμερα σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω, τα οποία καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας την στιγμή που ο Κατευθυνόμενος Αεκτζήδικος Τύπος θα προσπαθεί να σας πείσει ότι «σχεδόν τελειώσαμε» και πως «σε λίγο βγαίνει η Άδεια». Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Όπως γράφαμε και εδώ η Κυβέρνηση και ο Σκουρλέτης προσωπικά πολύ θα ήθελαν να δώσουν στον Μελισσανίδη την Άδεια και να πετάξουν το μπαλάκι στα δικαστήρια (ΣτΕ) στα οποία σίγουρα θα πάει η υπόθεση στη συνέχεια. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Σκουρλέτης θα υπογράψει σύντομα (εκτός και αν πέσει η Κυβέρνηση) την Μ.Π.Ε. με όλους (ή τους περισσότερους) όρους που έχει ήδη θέσει η Περιφέρεια Αττικής. Για να μην σας παραμυθιάζουν τα «γιουσουφάκια» να σας ενημερώσουμε ότι ο Σκουρλέτης (ο οποίος ως απόφοιτος Οικονομικής Σχολής είναι άσχετος με τα περιβαλλοντικά) θα υπογράψει Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) στην οποία θα τίθενται οι Περιβαλλοντικοί Όροι τους οποίους κρίνει το Υπουργείο ότι πρέπει να επιβάλει.Η εγκριτική αυτή Υπουργική Απόφαση (μετά από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών) ενδέχεται να λάβει υπόψη ή όχι τόσο την Μ.Π.Ε. όσο και τα σχόλια της Δημόσιας Διαβούλευσης και δεν αποτελεί πρόκριμα σχετικά με το ζήτημα της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος» να υποβάλει αυτή και όχι η Ερασιτεχνική την αίτηση για Οικοδομική Άδεια.
  • Η υπογραφή της Μ.Π.Ε. δεν προεξοφλεί τίποτα σε σχέση με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας.
  • Παρά τα όσα υποστηρίζονται από τον Κ.Α.Τ. σχετικά με την σημασία της απόφασης του ΣτΕ -που απέρριψε τις προσφυγές Δήμου και κατοίκων- περί «θωράκισης» της «Αγιά Σοφιάς», αν γίνει νέα προσφυγή η υπόθεση θα ξανασυζητηθεί από την αρχή.
  • Όπως πληροφορούμαστε οι «17» κάτοικοι οι οποίοι κατέθεσαν την προσφυγή στο ΣτΕ δεν θα κινηθούν εναντίον της Α.Ε.Π.Ο. περιμένοντας προφανώς τις εξελίξεις με την Οικοδομική Άδεια για να δουν τι θα κάνουν. Την ίδια στάση θα κρατήσει και ο Δήμος (τουλάχιστον πρός το παρόν). Το μόνο ερώτημα υφίσταται για την στάση των «εξεγερμένων» της «ΚΟΝΤΡΑ» οι οποίοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν ήδη έτοιμη την προσφυγή στο ΣτΕ. Το μόνο που τους λείπει είναι η ημερομηνία όπως επίσης και η εγκριτική απόφαση του Υπουργείου. Μένει να δούμε αν θα το πράξουν τελικά.

Εκτός των παραπάνω και σε σχέση με τους όρους που έχει θέσει η Περιφέρεια Αττικής, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι προϋπόθεση της έναρξης των έργων για το γήπεδο αποτελεί η προηγούμενη ολοκλήρωση των δύο υπογειοποιήσεων όπως άλλωστε αναφέρεται σε τουλάχιστον 6 σημεία της Μ.Π.Ε. (στη σελ. 105, 2 φορές στη σελ. 106, άλλες 2 φορές στη σελ. 110, αλλά και στη σελ. 120). Για να ξεκινήσουν οι υπογειοποιήσεις θα πρέπει να εγκριθούν τα σχέδια τους, να βρεθούν και να δεσμευτούν τ’ αναγκαία λεφτά, να δημοπρατηθούν και φυσικά να ξεκινήσουν τα έργα. Θυμόμαστε επίσης ότι το κόστος τους αυτή την στιγμή υπολογίζεται σε τουλάχιστον 22,5 εκ. Ευρώ (15 εκ. για την υπογειοποίηση του τμήματος Φωκών-Πατριάρχου Κωνσταντίνου και περίπου 7,5 εκ. για το τμήμα Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Επίσης και με βάση όσα αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος» τα περίφημα 20 εκ. Ευρώ της Περιφέρειας Αττικής προορίζονται για το ίδιο το γήπεδο και όχι για τις υπογειοποιήσεις όπως λανθασμένα κάποιοι νομίζουν (βλέπε εδώ). Συνεπώς αν δεν προϋπολογιστούν και δεν δεσμευτούν για αρχή τα 22,5 εκ. Ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής -που είναι ο φορέας του έργου των υπογειοποιήσεων- και δεν προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες γρήγορα, θα περάσουν πολλά ακόμη χρόνια μέχρι να δούμε μπουλντόζες στο οικόπεδο του «Ν. Γκούμας».

Ελπίζουμε σύντομα τόσο ο «Τίγρης» όσο και οι στενοί του συνεργάτες να ανοίξουν τα μάτια και τα μυαλά τους και ν’ αναθεωρήσουν τις ως τώρα επιλογές τους οι οποίες τους έχουν οδηγήσει σ’ αδιέξοδο.

 

10 Μάρτη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3259 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΤΗΝ Μ.Π.Ε. ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣτΕ; (ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»)