Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ (ΙΣΤΟΡΙΑ Ν. 4)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ
(ΙΣΤΟΡΙΑ Ν. 4)

(Σημείωση: Η φωτογραφική σύνθεση συνδυάζει τη σημερινή επέτειο με τ' αποτελέσματα του έργου της απερχόμενης -εντός ολίγου- ανυπόστατης Διοίκησης. Για να μην ψάχνετε, τα ερείπια είναι από την καστροπολιτεία του Μυστρά η οποία αποτελούσε το καταφύγιο των Παλαιολόγων).

Σήμερα είναι η επέτειος της μεγαλύτερης και πιο εμφατικής επιτυχίας Ερασιτεχνικού τμήματος της Ερασιτεχνικής. Μιας επιτυχίας που μόνο η συμμετοχή στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ τις παραμονές της μετάβασης στο Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο μπορεί να συγκριθεί μ' αυτή. Η σημερινή επέτειος μας βρίσκει μ' ένα πλήρες διαλυμένο Σωματείο το οποίο έχει την ατυχία να έχει μια σκοπίμως ανίκανη Διοίκηση, η οποία εκτελώντας εντολές το μικραίνει σκόπιμα.

Αυτή η διοίκηση (την ανακύκλωση της οποίας σε λίγο καιρό θα κληθούμε να νομιμοποιήσουμε μέσω των εκλογών) έχει και τους «Ηρακληδείς» (προστάτες) που της αξίζουν, οι οποίοι χρησιμοποιώντας την λίγη αναγνωρισιμότητα που εξασφάλισαν μέσω της Α.Ε.Κ. προσπαθούν με αρθρογραφία της πλάκας άλλοτε να φοβίσουν και άλλοτε να φανατίσουν συμβάλλοντας και αυτοί στο μίκραιμα του Σωματείου μας. Μόνον έτσι αφού συντελέσουν και αυτοί στην ολοκληρωτική καταστροφή μπορούν να νοιώσουν ότι είναι κάποιοι (έχουν ανάστημα).  

Αν και η σημερινή «Ιστορία από το Αρχείο» αρχειοθετήθηκε πολύ πρόσφατα ωστόσο αφορά καταστάσεις παληές και γι’ αυτό παγιωμένες. Έτσι θεωρήσαμε πως και λόγω επικαιρότητας έπρεπε να προηγηθεί άλλων «Ιστοριών από το Αρχείο». Ωστόσο θα μπορούσε να καταμετρηθεί και ως «Αποκάλυψη» αφού αποκαλύπτουμε τις σκέψεις (που θα ήθελαν να βγουν αληθινές) των διοικούντων (όσων έχουν απομείνει) της Ερασιτεχνικής. Είναι στο χέρι σας (στην κρίση σας) ν’ αποφασίσετε αν οι σκέψεις αυτές ήταν απλά υπερβολικές ή αν αποτελούν ενδείξεις της ανοησίας των διοικούντων το Σωματείο. Σε κάθε περίπτωση όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν τιμούν κανέναν μας (ούτε τους διοικούντες και τον «Τίγρη», ούτε και εμάς τους οπαδούς).

Κάποτε κάποιοι διακωμωδούσαν (κορόιδευαν) αυτούς που έλεγαν «λίγα από πολλούς» αναφερόμενοι στην χρηματοδότηση της πρώην (θνήσκουσας τότε) Π.Α.Ε. Κάποιοι αναφέρονταν υποτιμητικά ή αντιμετώπιζαν ως γραφικούς και τρελούς όσους το υποστήριζαν αυτό (μεταξύ άλλων ήταν και ο Μιχάλης Τροχανάς). Θεωρούσαν ότι η λύση ήταν να μπεί ένας λεφτάς να «σώσει» την Α.Ε.Κ. εννοώντας τον Μελισσανίδη.

Λίγο καιρό μετά ανέλαβαν την αποστολή να «πουλήσουν» στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» την «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.» η οποία προοριζόταν για μελαμέτοχος της νέας Π.Α.Ε. Η Ε.Φ.ΑΕΚ διαφημιζόταν από τον Κ.Α.Τ. ως μια μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (τελικά είναι Σωματείο) στην οποία θα συμμετείχαν οι ΑΕΚτζήδες μέσω μιας συνδρομής (η οποία θα είχε διαβαθμίσεις όπως και στην προκάτοχο της τους SUPPORTERS). Για να μην συνδεθεί όμως με το αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος εγχείρημα των Κασνακίδη, Παππά & Σία έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τους αναγνώστες τους ότι στην Ε.Φ.ΑΕΚ θα συμμετείχαν και λεφτάδες ΑΕΚτζήδες (τα «βαριά πορτοφόλια» όπως χαρακτηριστικά έγραφαν). Τελικά και αυτό αποδείχτηκε μπαρούφα και μάλιστα πρώτου μεγέθους αφού όπως αποδείξαμε πρόσφατα η Ε.Φ.ΑΕΚ έχει γίνει μεγαλομέτοχος μόνο με τα λεφτά των διαρκείας (τα οποία ετσιθελικά της δώσανε) των περιόδων 2014-2015 & 2015-2016. Κανείς άλλος δεν έχει ξηλωθεί μέχρι τώρα για την Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ).

Και στη μια και την άλλη περίπτωση (δηλαδή τόσο στην χρηματοδότηση της πρώην Π.Α.Ε. όσο και στην Ε.Φ.ΑΕΚ) η λογική είναι ακριβώς η ίδια: «λίγα από πολλούς». Το μόνο που διαφοροποιεί τις δύο περιπτώσεις είναι ότι η πρώτη δεν τύγχανε της επιδοκιμασίας του Μελισσανίδη που ετοιμαζόταν να πάρει «καθαρή» από χρέη (αλλά όχι και από αμαρτίες) την Π.Α.Ε., ενώ η δεύτερη περίπτωση αποτελούσε μέρος του σχεδιασμού του (αφού ήταν ήδη μέσα στην Π.Α.Ε.).

Ταυτόχρονα με την επιστροφή του «ασώτου» (Μελισσανίδη) ο οποίος είχε αφήσει στα χέρια του Τροχανά την ομάδα-εταιρεία, μια δεύτερη ομάδα κρούσης έμπαινε στην Ερασιτεχνική με αποστολή να την απογειώσει αγωνιστικά, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ότι κάθε επιθυμία/θέληση του «Αρχηγού» θα εκτελούνταν πάραυτα και χωρίς αντιρρήσεις. Μέσα στην ομάδα που ανέλαβε την Ερασιτεχνική μετείχαν κάποιοι οι οποίοι είχαν διαφημιστεί ως έχοντες μεγάλη οικονομική επιφάνεια την οποία θα χρησιμοποιούσαν για το μεγαλείο του συλλόγου. Γνωρίζουμε τώρα πως (για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσας) τίποτα απ’ όλα αυτά δεν επιβεβαιώθηκε.

Ακόμη όμως και εκείνη την περίοδο (Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2013) που ακόμη τα σύννεφα (από τα οποία ξέσπασε ο μετέπειτα Κατακλυσμός) δεν είχαν σκιάσει τον αίθριο ουρανό μας, συνέχιζε να χρησιμοποιείται ένας παραδοσιακός τρόπος οικονομικής ενίσχυσης. Τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης (το αντίστοιχο των κουπονιών των κομμάτων για τα σωματεία) όπως επίσης και η πώληση «καρτών οικονομικής ενίσχυσης» (τις οποίες κάποιοι σκόπιμα είχαν από καιρό αναβαθμίσει σε «διαρκείας» των τμημάτων) συνέχιζαν να είναι στην ημερήσια διάταξη. Βέβαια ο τρόπος διάθεσης τους ενίσχυε τις «πονηρές» σκέψεις περί οικονομικής αδιαφάνειας και τον φόβο ότι τα λεφτά πήγαιναν στις τσέπες κάποιων, ειδικά όταν θυμηθούμε ότι είτε δεν κόβονταν αποδείξεις είσπραξης είτε αυτές που κόβονταν ήταν της πλάκας.

Η συλλογή χρημάτων (των οποίων η διαδρομή δύσκολα εντοπίζεται) μ’ αυτό τον τρόπο σκόπευε στο θυμικό (συναίσθημα) των οπαδών με τον ίδιο τρόπο που η εικόνα μιας ξεδοντιάρας γριάς 90 ετών να πουλά χαρτομάντηλα στον δρόμο κάνει κάποιους ν’ αγοράσουν από ντροπή ένα πακέτο. Αυτός που πουλά «κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης» γνωρίζει ότι στα μάτια των πιθανών αγοραστών είναι σαν επαίτης (ζητιάνος). Πρέπει να είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τον ενδεχόμενο οίκτο ή/και την ειρωνεία και τον χλευασμό των περαστικών. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπολογίζει στην φήμη του οργανισμού που εκπροσωπεί και για λογαριασμό του οποίου ζητά λεφτά. Έτσι για παράδειγμα ο Ερυθρός Σταυρός πουλά ευκολότερα «κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης» σε σχέση με το Κ.Κ.Ε., το οποίο πουλά περισσότερα κουπόνια από την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. και πάει λέγοντας.

Στον Γαύρο επειδή δεν θέλουν ν’ αφήσουν την χρηματοδότηση του ερασιτέχνη στην τύχη επιβάλλουν σε όσους θέλουν να δούν την ποδοσφαιρική ομάδα μια σειρά από «χαράτσια» τα οποία πάνε κατευθείαν στον σωματείο (τουλάχιστον έτσι λένε). Στην Α.Ε.Κ. όμως που σεβόμαστε την ελεύθερη βούληση του ατόμου δεν επιβάλουμε τέτοιους καταναγκασμούς. Το πολύ-πολύ να βγάλουμε μια ανακοίνωση όπως στα ντέρμπι με Γαύρο και Π.Α.Ο. ότι θα πωλούνται κουπόνια για να έχουν κάνει τα κουμάντα τους (να έχουν ψιλά μαζί τους) όσοι πάνε να δούν την ομάδα. Ωστόσο πρέπει να μην το παρακάνουμε στο ύφος της ανακοίνωσης γιατί αλλιώς όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας απαντήσει «και γιατί δεν της δίνετε εσείς (η Π.Α.Ε.) καμιά δωρεά και ζητάτε από εμάς να ξηλωθούμε;».

Όλα τα παραπάνω τα θεωρήσαμε αναγκαία προκειμένου να μπει στο σωστό πλαίσιο η αποκάλυψη που ακολουθεί. Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας αποκαλύψουμε σήμερα ότι αυτοί που είναι ακόμη και τώρα (ενώ θα έπρεπε να έχουν ξεκουμπιστεί από καιρό) στο τιμόνι της Ερασιτεχνικής έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα (πιθανόν οι Θεοί να τους έστειλαν την Άτη που θολώνει την κρίση πριν τους παραδώσει στη Νέμεση και αυτή στην Τίση που τους καταστρέφει για παραδειγματισμό) όπως άλλωστε και κάθε «υβριστής».

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι έβγαλαν «κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης» στο ντέρμπι με τον Π.Α.Ο. υπολογίζοντας (ελπίζοντας) να εισπράξουν 20-30.000 Ευρώ!!!          

Από αυτό μας το κείμενο (και ειδικά από τις 2 προβοκατόρικες ερωτήσεις στο τέλος του) ενημερωθήκατε ότι τελικά οι εισπράξεις ήταν 1.700 και όχι τα 20-30.000 Ευρώ που υπολόγιζαν (βλέπε τις ερωτήσεις στο τέλος). Ο κύριος λόγος που γράφτηκε το παρόν κείμενο ήταν για ν’ αναδείξουμε τον πυρήνα της σκέψης αυτών που κάνουν κουμάντο στο Σωματείο. Σκέφτηκαν και αυτοί (απλοϊκά όπως αποδείχτηκε) ότι 1 Ευρώ κατ’ άτομο για την Ερασιτεχνική δεν θα ήταν μεγάλη θυσία για όσους πήγαιναν στο γήπεδο. Πόνταραν και αυτοί (όπως οι άλλοι που τους χλεύαζαν κάποτε) στο «λίγα από πολλούς». Δεδομένου ότι η πλειοψηφία όσων πάνε στο πέταλο δεν θα έδινε (γιατί δεν περισσεύει) ούτε αυτό το 1 Ευρώ, κάποιοι θα έδιναν και γι’ αυτούς. Ενδεχομένως στις «κυριλέ» θύρες όπως η 29 οι εισπράξεις να ήταν πολύ μεγαλύτερες καθότι εκεί πάνε οι «ματσωμένοι» (αλήθεια στην θύρα 29 πούλαγαν «κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης» και αν «ΝΑΙ» πόσα εισπράχτηκαν;).                  

Αν ίσχυαν οι υπολογισμοί τους και δεδομένων των εισιτηρίων του παιχνιδιού θα έπρεπε να εισπράξουν 20.930 Ευρώ (οι τζαμπατζήδες προφανώς δεν «υποχρεούνταν» ν’ αγοράσουν κουπόνια). Έπεσαν έξω μόνο κατά 19.230 Ευρώ. Δεδομένου όμως ότι δεν ήταν και βέβαιο από πριν ότι θα εισπράξουν αυτό το ποσό δεν έχασαν και πολλά, παρά μόνο απογοητεύτηκαν από την ανταπόκριση του κόσμου.

Προφανώς θεωρούσαν ότι με βάση το θεάρεστο έργο που έχουν επιτελέσει στο Σωματείο ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» θα έτρεχε να τους συνδράμει οικονομικά για να το ολοκληρώσουν. Ακόμη όμως και από την οπτική των «στριμμένων» που τους κατηγορούν ότι έχουν καταστρέψει το Σωματείο να το δει κανείς θα έπρεπε λόγω της «ψυχοποινάς» του κόσμου να εισπράξουν παραπάνω. Τελικά ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο.  

Το κακό είναι ότι δυστυχώς ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» (έτσι όπως τα έχουν κάνει) παραμένει ασυγκίνητος στο δράμα της Ερασιτεχνικής, αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο μικρή (μόλις 8% των εισιτηρίων) ανταπόκριση του. Κατάφεραν (όχι μόνο αυτοί αλλά και οι προκάτοχοι τους) να οδηγήσουν είτε στην εξαθλίωση είτε στην εξαφάνιση τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ώστε να μην ενδιαφέρεται πια ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» (ούτε καν οι οργανωμένοι) για την τύχη της. Άλλωστε προτεραιότητα μας είναι το γήπεδο. Μέχρι τότε η γριά μπορεί να περιμένει. Στο κάτω-κάτω οι ηλικιωμένοι δεν πεθαίνουν ούτε εξαιτίας της έλλειψης τροφής, ούτε όμως και από το πολύ φαΐ.  

 

Υ.Γ.1. Με βάση τις εισπράξεις κάθε αγορασμένο εισιτήριο συνεισέφερε στο Ταμείο της Ερασιτεχνικής κατά 8 λεπτά του Ευρώ (0,08 Ευρώ). Κρίμα που δεν μαζεύαμε λεφτά για την Ερασιτεχνική όπως ο Ο.Π.Α.Π. στον Κλασικό Μαραθώνιο έτσι ώστε στο τέλος η Π.Α.Ε. θα ήταν «υποχρεωμένη» (από την καλή της την καρδία) να διπλασιάσει το ποσό (Αγγελική τα υπογλώσσια του «Αρχηγού».).

Υ.Γ.2. Επειδή ενδέχεται κάποιοι να έχουν απορία με τις αντιδράσεις των διοικούντων την Ερασιτεχνική να τους πούμε ότι δεν ρωτήσαμε καν να τις μάθουμε γιατί κατά την γνώμη μας δεν έχουν σημασία. Από την στιγμή που οι Θεοί τους θεώρησαν «υβριστές» και τους έστειλαν την Άτη που θολώνει την κρίση και η οποία τους οδηγεί σε χειρότερες ύβρεις. Αν και είμαστε σίγουροι ότι ως νομικοί και πιο εξοικειωμένοι με την Αρχαία Παράδοση τα ξέρουν καλύτερα τους υπενθυμίζουμε ότι μετά την Άτη έρχεται η Νέμεσις (οργή, εκδίκηση) και μετά απ’ αυτή η Τίσις (τιμωρία, καταστροφή). Σε κάθε περίπτωση η πορεία τους προς την καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένη και μη αναστρέψιμη.  

 

04 Απρίλη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 2910 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ (ΙΣΤΟΡΙΑ Ν. 4)