Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ SPORT-FM - Α' ΜΕΡΟΣ (ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ SPORT-FM - Α' ΜΕΡΟΣ
(ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ)

Δημοσιεύουμε σε δύο μέρη την ανάλυση των όσων δήλωσε στην πρωταπριλιάτικη συνέντευξη του ο project manager της «Αγιά Σοφιάς» Δ. Ανδριόπουλος. Το Β’ Μέρος θα δημοσιευτεί αύριο, ενώ ετοιμάζονται και οι παρατηρήσεις μας για το κείμενο της Α.Ε.Π.Ο. για να είστε πλήρως ενήμεροι. Την ανάλυση επιμελήθηκε ο watcher_007.

Ο ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ αυτοδιαψεύδεται: «Οικοδομική άδεια, τον Ιούνιο», αλλά : «Τα τελευταία δύο χρόνια, όποτε έκανα πρόβλεψη χρονοδιαγράμματος, έπεσα έξω. – Α’ Μέρος
(Τι είπε ο Ανδριόπουλος και τι συμπληρώνουμε εμείς)

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager (sic) γηπέδου, μίλησε στο ραδιόφωνο του SPORT-FM, για την απόφαση του Σκουρλέτη (ΑΕΠΟ), αλλά είπε ΜΟΝΟ αυτά που τον συμφέρουν. Όσα ΔΕΝ είπε και πρέπει να μάθετε, σας τα …γράφουμε εμείς, για να μην πετάτε στον …ουρανό! 

  • «Τα τελευταία δύο χρόνια, όποτε έκανα πρόβλεψη χρονοδιαγράμματος, έπεσα έξω.»

Κυνική ομολογία, αλλά πάλι ψέμματα λες, «κύριε» Δημητράκη μας! ! Τώρα, το κατάλαβες ή «μόνο» τώρα λες αλήθεια; Έστω και αργά, τρία χρόνια, μετά και όχι δύο, όπως θες να δικαιολογείσαι.

  • «Το περιβάλλον, που ζούμε όλοι μας, είναι ασταθές, μιλώντας, γενικότερα, την αστάθεια της χώρας…..».

Πότε κατάλαβες την αστάθεια της χώρας, «κύριε» Δημητράκη μας; Η αστάθεια της χώρας ήταν και το 2013, όταν «αυτοπροτάθηκες» στον Μελισσανίδη, για σίγουρος «υπερ-κατασκευαστής». Τώρα, τρία χρόνια μετά, κατάλαβες, ότι η αστάθεια της χώρας είναι εμπόδιο; Και γιατί συνεχίζεις το «θεάρεστο» έργο σου, μετά και τα «εγκληματικά» λάθη σου, αφού η αστάθεια συνεχίζεται; Επειδή είσαι πεισματάρης και «μόνο» ή για την αμοιβή του 1.750.000 ευρώ, που προσδοκάς να εισπράξεις;

  • «Κατ’ αρχάς, δεν έχουμε ακόμη διαβάσει την ΜΠΕ, για να σας πω, με ασφάλεια, τι ακριβώς έχει γραφτεί. Το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε τι ακριβώς λέει. Αυτό δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό...…. Τις επόμενες 60 με 90 μέρες, γιατί έχουμε και τις διακοπές του Πάσχα, πιστεύουμε, πως θα έχουμε τελειώσει.»

1) Το ότι είσαι «άσχετος» το ξέραμε και το έχουμε γράψει δεκάδες φορές! Αλλά, όταν λες, ότι πρέπει να διαβάσεις τη ΜΠΕ, μας επιβεβαιώνεις, απόλυτα, ότι ΔΕΝ ξέρεις τη «δουλειά» σου. Δηλαδή, ΔΕΝ ξέρεις, ότι ο Σκουρλέτης θα «Αποφασίσει τους Περιβαλλοντικούς Όρους» κατασκευής του έργου, όπως και έγινε, με την δημοσίευση της ονομαζόμενης ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων). Και, βέβαια, υπάρχει το λογικότατο ερώτημα: Ο Μελισσανίδης, τι σου βρίσκει και εμπιστεύεται, ακόμη, έναν «άσχετο»;

2) Αφού ΔΕΝ ήξερες την απόφαση (ΑΕΠΟ) του Σκουρλέτη, γιατί διακινδύνευσες μία ακόμη πρόβλεψη 60-90 ημερών, για το τέλος των διαδικασιών, για την οποία πρόβλεψή σου και πάλι θα διαψευστείς, αφού κάποιοι όροι της ΑΕΠΟ καθιστούν «ανέφικτο» το τέλος των διαδικασιών, ακόμη και μέσα στο 2016!!! Μάλιστα, μου θύμισες την εξαγγελία 90 ημερών του Μελισσανίδη, στις 3 Φλεβάρη 2014, για την έκδοση του γνωστού νόμου 4277, ο οποίος ψηφίστηκε 180 μέρες μετά, στις 30 Ιούλη 2014. Φαίνεται, ότι «κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι», όπότε …«ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

  • «πρέπει, στην υπηρεσία του υπουργείου, να καταθέσουμε το φάκελο οικοδομικής άδειας, μαζί με την ΜΠΕ. Αφού καταθέσουμε το φάκελο οικοδομικής άδειας, που τον έχουμε έτοιμο, τον φάκελο θα εξετάσει η ΔΟΚΚ, που μπορεί να μας καλέσει για διορθώσεις».

Δε μου λες «Δημητράκη»! Η αίτηση-φάκελος, που κατέθεσε ο Στράτος, στις 13 Αυγούστου 2014, δεν ισχύει, σήμερα; Γιατί, τότε, πανηγυρίζατε, λες και θα κάνατε τα εγκαίνια του γηπέδου! Εσύ μπορεί να ξεχνάς, λόγω ηλικίας, αλλά εμείς, οι νεότεροι, έχουμε ακόμη το …θυμικό μας! Τι φάκελο οικοδομικής άδειας έχετε ετοιμάσει; Με «απαγορευμένους» πυλώνες; Ή με 200 εκτός γηπέδου θέσεις πάρκινγκ, που τις προτείνετε σε δημόσιους χώρους, όπως προτείνετε στη ΜΠΕ; Οι 200 αυτές θέσεις πρέπει να είναι ιδιόκτητες, κύριε «Δημητράκη» μας, σύμφωνα με το νόμο 4277 και την ΑΕΠΟ του Σκουρλέτη και, μάλιστα, μέσα στα όρια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, όπως είχε υποσχεθεί ο Μελισσανίδης, στους «συνομιλητές» του, σημερινούς ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές, Φλαμπουράρη και Πάντζα και στον πρώην βουλευτή Στρατούλη.

Και, όπως πρέπει να μάθατε, η ΑΕΠΟ εκφράζει «επιθυμία», αν οι συνολικά 380 θέσεις πάρκινγκ επαρκούν, για την εξυπηρέτηση του γηπέδου, κατά την τέλεση των αγώνων.

Συγκεκριμένα, η «ΑΕΠΟ του Σκουρλέτη» αναφέρει, στη σελίδα 23:

4.3.7.3.- Είναι επιθυμητή και η συμπληρωματική δημιουργία περαιτέρω χώρων στάθμευσης, πέραν των αναφερόμενων ως υποχρεωτικών εγκαταστάσεων στάθμευσης 180 και 200 θέσεων (εντός και εκτός του γηπέδου) σε ακτίνα ενός χλμ. από το γήπεδο, ιδιαίτερα, σε όσους εξ αυτών εξασφαλίζεται ευχερής προσπελασιμότητα, από τους κύριους οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Όμως, κύριε «Δημητράκη» μας, κατάλληλος χώρος, για δημιουργία 200 θέσεων πάρκινγκ, μέσα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ΔΕΝ υπάρχει! Εκτός και αν έχετε συμφωνήσει και έχετε προκαταβάλλει 60.000 ευρώ, για μελλοντική αγορά οικοπέδου, όπως αναφέρει το «Ενημερωτικό Δελτίο» της εταιρείας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» (σελίδες: 6-51-67-79-102-112-132), με την κτηματομεσιτική εταιρία «ΚΤΗΤΩΡ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» (www.ktitorae.gr), που έχει έδρα στην Ακτή Κονδύλη 10 του Πειραιά, για τη δημιουργία πάρκινγκ, στο εκτός σχεδίου οικόπεδο, επί της οδού Ανθέων, στην «υπό ρυμοτόμηση-πολεοδόμηση» περιοχή Προμπονά, πίσω από το βενζινάδικο της «AEGEAN OIL», απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ-Περισσού, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 129. Σ’ αυτό το χώρο, μπορείτε να φτιάξετε 200 θέσεις στάθμευσης, εκτός γηπέδου, αφού η απόστασή του είναι 650 μέτρα, από το οικόπεδο του γηπέδου, αλλά υπάρχει και ένα σοβαρό «μειονέκτημα». Ο χώρος αυτός είναι στην αρμοδιότητα-όρια του Δήμου Αθηναίων και όχι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Οπότε…..

Και, βέβαια, η «ασχετοσύνη» σου, κύριε «Δημητράκη» μας, φαίνεται και από την αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία έκδοσης οικοδομικών αδειών του Υπουργείου Π.ΕΝ (Περιβάλλοντος και Ενέργειας) ή «Υπουργείο Σκουρλέτη». Η (πρώην) ΔΟΚΚ δεν υπάρχει, κύριε «Δημητράκη» μας. Και, για να μαθαίνεις, από το Σεπτέμβρη 2014, αρμόδια υπηρεσία έκδοσης οικοδομικών αδειών είναι η Δ.Α.ΟΚ.Α. (Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων).

  • «Έχω πει πολλές φορές, πως, για ένα τόσο μεγάλο έργο, χρειάζεται η συνεργασία και η βοήθεια του Δήμου. Πρέπει ΚΑΙ η Περιφέρεια, αλλά και ο Δήμος να συνεργαστούν μαζί μας, για να γίνει σωστά και αρμονικά το έργο». 

Τα είπες ΟΛΑ, κύριε «Δημητράκη» μας! Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο να πεις! Αν η Περιφέρεια δεν αποφασίσει τη χρηματοδότηση και εκτέλεση των δύο υπογειοποιήσεων (Φωκών-Πατρ. Κωνσταντίνου και Χρ. Σμύρνης), κανείς «επενδυτής» και, πολύ περισσότερο, ο Μελισσανίδης, δεν πρόκειται να βάλει ούτε σεντ, για το χτίσιμο του γηπέδου, όσες οικοδομικές άδειες και αν πάρει! Από την Περιφέρεια Αττικής (χρηματοδότηση) και το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας (τροποίηση ρυμοτομικού σχεδίου) ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ οι δύο υπογειοποιήσεις και αυτές είναι οι «αδύναμοι κρίκοι» του γηπέδου. Ποιος «φωστήρας» σκέφτηκε τις δύο υπογειοποιήσεις και γιατί; Επειδή είχε «φίλο πρωθυπουργό» ή επειδή προσδοκούσε δάνειο, από την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία ανήκει η ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ; Εμείς δεν ξεχνάμε, κύριε «Δημητράκη» μας, ότι είχες ανακοινώσει 1.500 θέσεις πάρκινγκ, στην εκδήλωση της 6ης Νοέμβρη 2013, στη Στέγη Γραμμάτων και οι 1.500 αυτές θέσεις έγιναν 380, τρεις μήνες μετά, κατά την διαβούλευση του μετέπειτα νόμου 4277, στις 20 Φλεβάρη 2014. Τι έγινε, μέσα σε τρεις μήνες και μειώσατε, εντελώς απροσδόκητα και υπερβολικά, τις θέσεις πάρκινγκ;

Και, βέβαια, κύριε «Δημητράκη» μας, ξέρεις πολύ καλά, αλλά ντρέπεσαι ή φοβάσαι να ομολογήσεις, ότι χρειάζονται 22-23 εκατομμύρια ευρώ, για τις δύο υπογειοποιήσεις, επιπλέον των 20 ήδη «προϋπολογισμένων», τα οποία είναι ΜΟΝΟ για το χτίσιμο του γηπέδου, σύμφωνα με τη χρηματοδότηση κατασκευής του γηπέδου, όπως αναφέρει και, πάλι, το «Ενημερωτικό Δελτίο» της εταιρίας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» (σελίδα 7) και, συγκεκριμένα :

Εκτιμώμενο Κόστος Κατασκευής

Το κόστος κατασκευής αναμένεται να ανέλθει σε € 65,1 εκατ., δηλαδή σε περίπου € 2.069 ανά θέση, το οποίο αναλύεται συνοπτικά στα κάτωθι:

  • Μελέτες κατασκευής και Διοίκηση έργου: € 4,4 εκατ.
  • 1η Φάση Κατασκευής: € 25,9 εκατ.
  • 2η Φάση Κατασκευής (χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια Αττικής): € 20,2 εκατ.
  • 3η Φάση Κατασκευής: € 14,6 εκατ.

 

ΤΕΛΟΣ Α’ ΜΕΡΟΥΣ

 

05 Απρίλη 2016
watcher_007

 

 

 

 

Διαβάστηκε 3955 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ SPORT-FM - Α' ΜΕΡΟΣ (ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ)