Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ» ΣΤΗΝ Α1 (ΚΑΙ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ» ΣΤΗΝ Α1
(ΚΑΙ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ;)

Το ντέρμπι στο Σ.Ε.Φ. την Δευτέρα το βράδυ αναμενόταν με αρκετό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς -ο κυριότερος- ήταν η συμπεριφορά των κυρίων με τα γκρι. Ειδικά, τώρα στη νέα εποχή μετά την κατάληψη της Ε.Ο.Κ. από τον εκλεκτό των Αφων Αγγελόπουλων και ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πάτρας κ. Βαγγέλη Λιόλιο. Η διαιτησία του ντέρμπι θα ήταν το απόλυτο crash test δείχνοντας αν όλα όσα είχαν συμβεί μέχρι τώρα (βλέπε εδώ) ήταν απλά τα προεόρτια μιας κατακόκκινης παράγκας στην Α1. Τελικά, όσοι περίμεναν ένα «διαιτητικό χειρουργείο» δεν απογοητεύτηκαν με όσα είδαν την Δευτέρα το βράδυ δίνοντας στους νικητές το δικαίωμα να γράψουν τέτοιου είδους κείμενα (βλέπε εδώ).

Ο τρόπος με τον οποίο κρινόμαστε είναι (ή θα έπρεπε να είναι) ο ίδιος με αυτόν με τον οποίο κρίνουμε τους άλλους. Με αυτό το κριτήριο η επίκληση των 28 βολών που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι έναντι 13 των φιλοξενουμένων θα έπρεπε να είναι αρκετή απόδειξη. Τουλάχιστον οι Αφοι Αγγελόπουλοι τις βολές έκαναν στο παρελθόν «σημαία». Όμως, η στατιστική είναι ένας από τους τρόπους να λες ψέματα (ή τουλάχιστον να παραποιείς την αλήθεια).

Η διαχείριση της εντός έδρας ήττας τω Γαύρων στο πρώτο ντέρμπι (και μάλιστα εντός έδρας) μετά την επάνοδο τους είχε ιδιαίτερη σημασία. Ακόμη περισσότερο γιατί δεν σφύριζαν ξένοι διαιτητές όπως ζητούσαν όταν αυτοκτόνησαν αλλά Έλληνες υπό νέο καθεστώς. Ένας τρόπος είναι να μείνεις στην «στατιστική ανάλυση» (βλέπε εδώ). Ένας άλλος -ο πιο ενδιαφέρων- είναι αυτός του οπαδού-ρεπόρτερ όπως ο Γ. Νοικοκύρης (βλέπε εδώ).

Ο Νοικοκύρης έπρεπε από τη μια ν’ ανορθώσει το ηθικό των Γαύρων με παραμυθίες του τύπου ότι θα έχουν και άλλες ευκαιρίες (τώρα που έχουν καλύτερη ομάδα) και πως οι παίκτες και ο Μπαρτζώκας δεν θα «κολλάνε» συνεχώς. Ο οποίος Μπαρτζώκας είναι για τον Γιώργο ο μόνος υπεύθυνος για την ήττα αφού στο τελευταίο 10λεπτο δεν φάνηκε να κάνει κάτι για ν’ αλλάξει την κατάσταση (ούτε τάιμ-άουτ δεν πήρε). Εκεί, όμως, που ο Νοικοκύρης «δίνει ρέστα» είναι σ’ όσα γράφει για την διαιτησία και τον Βασιλακόπουλο. Όσα γράφει αποτελούν την εξήγηση της νέας εντός έδρας ήττας της ομάδας του.

Γιατί δεν φτάνει να είσαι καλύτερος, πρέπει να έχεις και «ψυχή». Την οποία οι Γαύροι ΔΕΝ είχαν. Η χειρονομία του Παπαπέτρου μετά από επιτυχημένο τρίποντο στο α’ ημίχρονο προς τους Γαύρους να φωνάξουν δυνατότερα γιατί «δεν τους άκουγε» είναι ενδεικτική της ψυχολογίας των δύο ομάδων. Πως, όμως, να έχουν οι «κόκκινοι» ψυχολογία όταν έχουν μάθει ν’ αποδίδουν τις ήττες τους στην σε βάρος τους διαιτησία; Πως να έχουν τη «σωστή» ψυχολογία όταν βλέπουν πως παρά το γεγονός ότι παίρνουν τα σφυρίγματα (που δεν παίρνουν οι «πράσινοι») οι αντίπαλοι τους δεν τα παρατούν;

Πόσο πόνεσε αυτή η ήττα φαίνεται από τις ηλιθιότητες που γράφτηκαν για την επιλογή του Π.Α.Ο. να παίξει άμυνα ζώνης. Η απόδοση της ήττας στην άμυνα του αντιπάλου και άρα την δική σου δυσκολία να την διασπάσεις είναι σαν να διαμαρτύρονται οι Γερμανοί για την «Γραμμή Μεταξά».

Μετά και το ντέρμπι της Δευτέρας στο Φάληρο είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι έχει σχηματιστεί και λειτουργεί πλήρως μια «κόκκινη παράγκα». Το ζήτημα είναι η θέση της «Βασίλισσας» όσο ακόμη είναι καιρός. Η οποία «Βασίλισσα» παραμένει σιωπηλή και απαθής. Πιθανόν αυτή να είναι μια επιλογή ανάγκης εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής θέσης στη οποία βρίσκεται (ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει αύριο) και της ανάγκης να μην «ανοίγει μέτωπα» (όπως ο Βολταίρος που όταν στο νεκροκρέβατο του ιερέας τον παρότρυνε ν’ αποκηρύξει τον Σατανά του απάντησε πως «Αγαπητέ μου, δεν είναι η ώρα τώρα να κάνω εχθρούς.»).

Σε κάθε περίπτωση η σιωπή της «Βασίλισσας» για τα όσα ήδη συμβαίνουν (και υποτίθεται ότι δεν θα συνέβαιναν πλέον) δεν θα την βοηθήσει σε τίποτα. Εκτός και αν ο Ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. αρέσκεται σε κατά περίπτωση ανακοινώσεις διαμαρτυρίας αφού οι γκρι θα έχουν κάνει την δουλειά για την οποία έχουν επιλεγεί.

24 Νοέμβρη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 44 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ» ΣΤΗΝ Α1 (ΚΑΙ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ;)