Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 19)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ
(ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ)

Μια από τις «πληγές» για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες υποτίθεται ότι είναι η γραφειοκρατία. Με τον όρο αυτό εννοούμε το πλήθος των δικαιολογητικών που απαιτούνται για να γίνει μια δουλειά.ωστόσο μερικές φορές η γραφειοκρατία (την ύπαρξη της οποίας ουδείς αμφισβητεί) χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για όποιον βαριέται να την αντιμετωπίσει. Η λύση είναι απλή. Δεδομένου ότι ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει ότι θα υποστεί την γραφειοκρατική διαδικασία πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος για τα δικαιολγητικά που θα του ζητηθούν. Αν μάλιστα έχει και λόγους να θέλει να τελειώνει γρήγορα θα πρέπει να τα ‘χει όλα στην εντέλεια. Συνήθως οι εταιρείες δεν τα πάνε καλά με την γραφειοκρατία και πηγαινοέρχονται συχνά από υπηρεσία σε υπηρεσία για μια βεβαίωση μιας και όλο και κάτι λείπει. Έτσι δουλειές οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν διεκπεραιωθεί άμεσα τραβάνε σε μάκρος.

Στον κανόνα αυτόν εμπίπτει (δυστυχώς) και η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Από το «ρεπορτάζ του Υπουργείου Ανάπτυξης» προκύπτουν τα εξής:

  • Ο τυπικός(;) έλεγχος της διαδικασίας σύστασης της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. (για τον οποίο έχουμε γράψει και παλαιότερα) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αν και έχει χρεωθεί σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Υπουργείου. Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ευθύνες ανήκουν στο Υπουργείο το οποίο για τους δικούς του λόγους αδυνατεί να διεκπεραιώσει άμεσα την υπόθεση.
  • Δεν έχει δημοσιευτεί στο Γ.Ε.ΜΗ. η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της το οποίο χρονολογείται από τα τέλη Νοεμβρίου 2014 το οποίο σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε η Γ.Σ. των μετόχων της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. να έχει εκλέξει εντός 4μηνου από την σύσταση της. Ο λόγος της μη δημοσίευσης είναι ότι η Ε.Ε.Α. δεν έχει δώσει ακόμη την άδεια αφού εκκρεμεί η αποστολή σ’ αυτήν των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκριση της μετοχικής σύθεσης της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ε.Ε.Α. από τις 15 Ιούλη 2015 έχει στείλει σχετικό έγγραφο στην ΝΕΑ Κ.Α.Ε., ενώ από τη ημερομηνία αυτή και μετά δεν υπάρχει άλλη αλληλογραφία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παρεπιπτόντως αν και δεν αφορά άμεσα την ΝΕΑ Κ.Α.Ε. η εκκαθάριση της παλαιάς Κ.Α.Ε. δεν έχει προχωρήσει ούτε χιλιοστό από την στιγμή που δημοσιευόταν στο Γ.Ε.ΜΗ. το έγγραφο με το οποίο ετίθετο αυτόματα σε λύση και εκκαθάριση (βλέπε εδώ). Θυμίζουμε ότι ο Α. Αλεξίου διαβεβαίωνε ότι η νεα Κ.Α.Ε. θα είχε ακριβώς τον ίδιο τίτλο με την προηγούμενη (που θα εκκαθαρίζετο) και δεν θα χρειαζόταν η προσθήκη του επίθετου «ΝΕΑ», αφου η διαδικασία μετά και από αυτό το έγγραφο ήταν «τυπική». Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα διθυραμβικά δημοσιεύματα «ΩΡΑΣ» και ΑΕΚ365.

Τέλος με χαρά σας αποκαλύπτουμε ότι λύσαμε την απορία που είχαμε και την οποία είχαμε εκφράσει σε προηγούμενο σημείωμα μας (βλέπε εδώ). Είμαστε λοιπόν σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Α. Αλεξίου είναι εκτός από Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και την δεσμεύει έναντι τρίτων. Το γεγονός ότι ο Α. Αλεξίου έχει αυτόν τον ουσιαστικό ρόλο στην ΝΕΑ Κ.Α.Ε δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Ίσα-ίσα έχει μεγάλη σημασία γιατί κατέχει ταυτόχρονα τόσο την θέση του Προέδρου του (εξαφανισμένου) Δ.Σ. της «Μάνας Α.Ε.Κ.» όσο και αυτή του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. προκαλώντας για τον λόγο αυτό «σύγκρουση συμφερόντων» (από όποια πλευρά και όπως να το ερμηνεύσει κανείς). Τώρα αν προκύπτει και άλλο ζήτημα όπως ασυμβίβαστο μεταξύ της άσκησης του δικηγορικού επαγέλματος ταυτόχρονα με την άσκηση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου αυτό προσωπικά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Για να μην μπερδευτεί κανείς σημειώνουμε πως δεν αλλάζει τίποτα το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί στο Γ.Ε.ΜΗ. η σύνθεση του Δ.Σ. της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. εξαιτίας της μη έγκρισης της μετοχικής της σύνθεσης.

Κλείνοντας εκφράζουμε την ελπίδα οι όποιες καθυστερήσεις -που κατά την γνώμη μας υπάρχουν- στην διεκπεραίωση των παραπάνω εκκρεμοτήτων να οφείλεται πράγματι στο «τέρας της γραφειοκρατίας» και να μην χρησιμοποιείται αυτό ως άλλοθι.

 

Υ.Γ. Ενδέχεται την στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχουν υπάρξει ήδη εξελίξεις. Για παράδειγμα να έχει στείλει η ΝΕΑ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. όλα τας τοιχεία που της έχει ζητήσει η Ε.Ε.Α. και η τελευταία να έχει δώσει την έγκριση της στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να δημοσιεύσει αυτό την ανακοίνωση του Δ.Σ. στο Γ.Ε.ΜΗ. Σε κάθε περίπτωση το παρόν κείμενο είναι απόλυτα ακριβές σήμερα 2 Σεπτέμβρη 2015 και σκοπό έχει την ενημέρωση σας. Πάντως αυτό που έχει αξία να κρατήσουμε είναι πως 9 μήνες μετά την εκλογή του «κανονικού» Δ.Σ. της ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. η ανακοίνωση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί στο Γ.Ε.ΜΗ. Ποιος και τι ευθύνες έχει γι’ αυτό ας το βρούν μεταξύ τους.

 

7 Σεπτέμβρη 2015
παρατηρτητήριο.

Διαβάστηκε 3395 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 19)