ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ
(ΚΑΚΙΑ Η UEFA ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤO KNOW-HOW)
Οι κινητήριες δυνάμεις του κόσμου είναι η πλεονεξία (απληστία), η φιλοδοξία (αν και η φιλοδοξία «πάει πακέτο» με την πλεονεξία) και ο Έρωτας. Αφαιρώντας τον Έρωτα μας έχουμε το υπόβαθρο της σύγκρουσης της UEFA με τις «μεγάλες ομάδες» της «Γηραιάς Ηπείρου». Μιας σύγκρουσης που οδήγησε στην ίδρυση της Α22, η οποία από εταιρική-οικονομική σκοπιά δεν πάει καλά (βλέπε εδώ). Μπορεί οι ομάδες να δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο της Ε.Ε. το οποίο αποφάνθηκε πως UEFA και FIFA παραβιάζουν το Ενωσιακό Δίκαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Α22 μπορεί να διοργανώσει μια το ίδιο επιτυχημένη διοργάνωση. Όχι, τουλάχιστον χωρίς τη συμμετοχή των Αγγλικών ομάδων οι οποίες δεν δείχνουν διατεθειμένες να συμμετάσχουν.
Έτσι, μια-μια οι ομάδες που ίδρυσαν την Α22 «ανακρούουν πρύμνα». Η Γιουβέντους αρχικά και στη εσχάτως η Μπαρτσελόνα. Μόνο που το παρουσιάζουν με εύσχημο τρόπο. για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα δηλώνει ικανοποιημένη με τον νέο τρόπο διεξαγωγής και τ’ αυξημένα έσοδα (βλέπε εδώ). Πλέον τυπικά απομένει μόνον η Ρεάλ. Για λόγους γοήτρου η Α22 δεν μπορεί να διαλυθεί χωρίς να δώσει μια ακόμη (την τελευταία) μάχη.
Στην τελευταία (μέχρι την επόμενη) ανακοίνωση της στις 09 Οκτώβρη η Α22 (νυν UNIFY LEAGUE) μας ενημέρωνε ότι διαπραγματεύεται με την UEFA έναν νέο τρόπο διοργάνωσης του CL. Προτείνεται η δημιουργία 2 ομίλων των 18 ομάδων έκαστος απ’ όπου θα προκύπτουν οι «16» για την συνέχεια (βλέπε εδώ). Επειδή, όμως, είτε δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την UEFA (το πολύ-πολύ να έχουν καταθέσει την πρόταση), είτε η UEFA δεν βλέπει τον λόγο για αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής η UNIFY LEAGUE έριξε και μια «τζούφια» απειλή. Απειλή του τύπου:
«Αν η UEFA αρνηθεί για δικούς της λόγους, δεν μπορούμε να αγνοούμε επ’ άπειρον τις νομικές αποφάσεις.»
εκτοξεύεται μόνο ως προπέτασμα καπνού για να καλύψει την υποχώρηση. Γιατί, χωρίς ομάδες διατεθειμένες ν’ αφήσουν τις διοργανώσεις της UEFA (που όπως και να το κάνουμε έχει την τεχνογνωσία ή know-how που λένε και στο Νησί) η UNIFY LEAGUE (πρώην Α22) θ’ απομείνει μόνο με την απληστία και την φιλοδοξία.
Από την άλλη την ίδια μέρα η UEFA απλά ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο CL. Οι συναντήσεις μεταξύ του Θεοδωρίδη και τον συνιδρυτή της Α22 Άνας Λαγκράρι ήταν άτυπες και έγιναν στα πλαίσια δημοσίων συναντήσεων (εκδηλώσεων;) (βλέπε εδώ).
Σε κάθε περίπτωση για το ξήλωμα της UNIFY LEAGUE έπρεπε να γίνει μια «συμφωνία κάτω από το τραπέζι» μεταξύ των UEFA και Μπαρτσελόνα. Μια συμφωνία που την παραδέχτηκε δημόσια ο Πρόεδρος της Ισπανικής ομάδας. Στην παρουσίαση του προϋπολογισμού της περιόδου 2025-2026 ο Λαπόρτα δήλωσε πως η UEFA ήθελε ν’ αποκλείσει από το CL την ομάδα του για παράβαση του FFP (βλέπε εδώ). Αυτό που υποτίθεται ότι έπεισε την UEFA και έσωσε τους Καταλανούς ήταν ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι Α.Ε. για να κάνει Α.Μ.Κ. αλλά σύλλογος.
Έτσι, αν δεν κάνουμε «πονηρές σκέψεις» καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι κανόνες δεν ισχύουν για όλους. Τώρα, πως και γιατί την «πάτησαν» στην UEFA με τις Ισπανικές ομάδες σχετικά με την εφαρμογή του FFP αυτό ίσως και να μη το μάθουμε ποτέ.
21 Οκτώβρη 2025
«πουθενάδες».