Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Π’ (ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Π’
(ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;)

Αν πιστέψουμε στις δημοσκοπήσεις (gallop από τ’ όνομα του Αμερικανού που τα ανέπτυξε) η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ολοένα και μεγαλώνει ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θέλει να «ξεφορτωθεί» την Κυβέρνηση (γι’ αυτό και ζητά πρόωρες εκλογές. Η Κυβέρνηση Τσίπρα στο μόνο που μπορεί να υπολογίζει είναι ότι όσο οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πάνε στην Ν.Δ. του Κυριάκου τόσο μπορεί να υπολογίζει ότι κάποιοι θα γυρίσουν στη «στρούγκα».

Μια «στρούγκα» η οποία χωρά όλους όσους είναι πρόθυμοι να βρουν πολιτική στέγη. Εκτός από τις τελετές στις οποίες ο Αλέξης κόβει κορδέλες εγκαινίων, το μόνο «προνομιακό» πεδίο αντιπαράθεσης για την Κυβέρνηση είναι η «διαπλοκή» και η «διαφάνεια». Ένα πεδίο στο οποίο η Κυβέρνηση μπορεί να πάει τη συζήτηση από τους (μέχρι τώρα) καναλάρχες ως την «παράγκα» στο ποδόσφαιρο. Μια «παράγκα» με την οποία υποτίθεται πως η σημερινή Κυβέρνηση (φυσικά μέσω του αρμόδιου Υπουργού της) έχει έρθει σε σύγκρουση.

Στις δημοσκοπήσεις, που λέτε, εκτός από την πρόθεση ψήφου και τα ερωτήματα με τα οποία μετρώνται τα «ποιοτικά στοιχεία» ρωτώνται οι συμμετέχοντες για την γνώμη που έχουν για «δημόσια πρόσωπα». Σύμφωνα με όσα ακούγονται πολύ ψηλά στις θετικές γνώμες βρίσκεται ο «δικός» μας Σταύρος Κοντονής.

Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί όσοι ρωτήθηκαν έχουν θετική γνώμη τόσο για την στάση του (δηλώσεις) όσο και για το έργο του ως (υπο)Υπουργού Αθλητισμού. Σίγουρα οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν έχουν στενή σχέση με τον χώρο του Αθλητισμού και πιθανόν οι περισσότεροι να έχουν σχηματίσει γνώμη μόνο από τις αναφορές των δελτίων ειδήσεων στον Σταύρο Κοντονή. Αυτό όμως δεν λέει και πολλά πράγματα όταν πρόκειται για δημοφιλία. Στο κάτω-κάτω οι Αμερικάνοι (αυτοί που ανύψωσαν τα γκάλοπ σε επιστήμη) δεν είναι αυτοί που λένε πως δεν έχει σημασία τι λέγεται και τι γράφεται για σένα, αρκεί τ’ όνομα να προφέρεται και να γράφεται σωστά.  

Από την άποψη αυτή ο Κοντονής είναι ένα (ίσως το μοναδικό πλέον) από τα «δυνατά χαρτιά» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το οποίο θα σπεύσει ο Αλέξης να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί (αρκεί να προλάβει). Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που συνήθως γίνεται είναι η χρησιμοποίηση του προσώπου με την μεγάλη δημοφιλία σε νέα θέση. Έτσι του δίνεται η ευκαιρία ν’ αποδείξει και στη νέα θέση τις ικανότητες του.

Φυσικά η νέα θέση θα πρέπει να είναι αν όχι περισσότερο τουλάχιστον το ίδιο προβεβλημένη (κάποιοι λένε «σημαντική») με την προηγούμενη. Αλλιώς δεν θα πρόκειται για «αναβάθμιση», αλλά για «υποβάθμιση». Ακούγονται εσχάτως αρκετά σενάρια ανασχηματισμού της Κυβέρνησης. Στα σενάρια αυτά προεξοφλείται η μετακίνηση του Σταύρου Κοντονή από το (υπο)Υπουργείο Αθλητισμού σε πιο «σημαντικό» Υπουργείο. Αυτό για το οποίο ακούγεται τ’ όνομα του είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σίγουρα μια τέτοια τοποθέτηση πρέπει να θεωρείται αναβάθμιση για έναν δικηγόρο της επαρχίας, ο οποίος έχει μια μέση επαγγελματική εμπειρία ως δικηγόρος και δεν έχει αξιωθεί κάποιας πανεπιστημιακής θέσης. Από την άλλη τι να την κάνεις την πανεπιστημιακή θέση αν έχεις τέτοια δημοφιλία όπως ο κυρ-Σταύρος. Στο κάτω-κάτω τόσοι καθηγητές της Νομικής ανέλαβαν στο παρελθόν ως Υπουργοί Δικαιοσύνης αλλά η κατάσταση (για τον πολίτη τουλάχιστον) δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ωστόσο όσες ανακοινώσεις και να έχει εκδώσει, όσες δηλώσεις και να έχει κάνει για τους τακτικούς δικαστές στην Ε.Π.Ο. και την «πραξικοπηματική» αντικατάσταση τους δεν απέκτησε παραπάνω κύρος στον χώρο της Δικαιοσύνης. Αν δε συνυπολογίσουμε και την επαγγελματική συνεργασία και «φιλία» του με τον Αλέξη (τον Κούγια) τότε πιθανόν να ξεκινά με χειρότερες προϋποθέσεις στο νέο του πόστο (αν τελικά του ανατεθεί) απ’ ότι όταν αναλάμβανε το (υπο)Υπουργείο Αθλητισμού.

Βέβαια δεν είναι όλα «μαύρα και άραχλα» για τον Σταύρο Κοντονή. Υπάρχουν και κάποιες παράμετροι που αν συνυπολογιστούν αφήνουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας ότι ο Σταύρος Κοντονής έχει πιθανότητες να τα καταφέρει και σε άλλο πόστο. Αν υπολογίσουμε πόσος χρόνος του χρειάστηκε για να παραδώσει τον νέο «Αθλητικό Νόμο» και αν δεν αλλάξει συνήθειες, μπορούμε να εικάσουμε ότι δεν θα προλάβει να παραδώσει εγκαίρως το επόμενο σημαντικό νομοθέτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ή όποιου άλλου αναλάβει). «Σύμμαχο» στην προσπάθεια του αυτή θα έχει -απ’ ότι φαίνεται- και την ρευστή πολιτική κατάσταση, η οποία όσο παραμένει τέτοια δημιουργεί ολοένα αυξανόμενες αμφιβολίες για τον χρόνο που έχει η Κυβέρνηση στην διάθεση της. από μια άποψη αυτό δεν είναι διόλου κακό.

Αν τελικά έρθουν έτσι τα πράγματα θα μπορεί να ισχυριστεί ότι ήθελε μεν, δεν πρόλαβε δε και τότε κανείς δεν θα μπορεί να του πει τίποτα. Ίσα-ίσα θα «φτιάξει» ακόμη περισσότερο τ’ όνομα του αρκεί να επιπλεύσει του εκλογικού ναυαγίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκλεγόμενος Βουλευτής. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο'

 

 

4 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5918 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Π’ (ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;)