Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Φ’ (Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Φ’
(Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ»)

Ο Σταύρος Κοντονής δυστυχώς για όλους μας αποτελεί τον πλέον προβεβλημένο ως επιτυχημένο Υπουργό της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα απτό πειστήριο το οποίο να μπορεί ν’ αντέξει μετά από σοβαρή εξέταση υπάρχει ένα δημοσιογραφικό σύστημα το οποίο εκθειάζει τον πρώην (υπο)Υπουργό Αθλητισμού είτε από άγνοια, είτε κατόπιν παραγγελίας προκειμένου να του «φτιάξει» την εικόνα ενός επιτυχημένου Υπουργού (ο οποίος τα έβαλε με το σύστημα που λυμαίνεται το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και νίκησε).

Επιστέγασμα της υποτιθέμενης επιτυχίας του είναι η προαγωγή του σε Υπουργό Δικαιοσύνης με «Αναπληρωτή Υπουργό» έναν διάσημο για τις υποθέσεις που χειρίστηκε δικαστικό. Όπως και να το κάνουμε είναι τεράστια επιτυχία για έναν δικηγόρο επαρχίας και στέλεχος του Κ.Κ.Ε. εσ. να προΐσταται του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο το τελειωτικό χτύπημα από δημοσιογραφικής άποψης ήταν αυτό το κείμενο του Β. Βέργη. Ο τίτλος «Κοντονής, ο εφιάλτης για το σύστημα επιστρέφει…» είναι ενδεικτικός του τι περιλαμβάνεται στο άρθρο, το οποίο είναι εν πολλοίς ένας λιβανωτός στον Κοντονή.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο Β. Βέργης έχει πέσει θύμα των καλών του προθέσεων να υπερασπίζεται όποιον φαίνεται να τα βάζει με την διαφθορά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο σημειώνω παρακάτω περιληπτικά τους λόγους για τους οποίους ο Κοντονής όχι μόνο δεν καταπολέμησε την διαφθορά, αλλά της προσέφερε τις καλύτερες δυνατές για την περίσταση υπηρεσίες. Για τον Β. Βέργη και όποιον άλλο θεωρεί ότι ο Σταύρος Κοντονής έχει παράξει έργο είναι όσα ακολουθούν.

Ο γνήσιος Αριστερός έχει γαλουχηθεί με την ιδέα ότι ποτέ το σύστημα δεν πρόκειται να τον αφήσει να πάρει την εξουσία με ειρηνικά μέσα (εκλογές). Συνεπώς ο μόνος τρόπος για να έρθει στα πράγματα είναι η «Επανάσταση». Ακόμη λοιπόν και αν καταφέρει να έρθει στην Κυβέρνηση με εκλογές (όπως καλή ώρα τώρα) θα πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους «Επαναστατική» σφραγίδα, είτε στα λόγια είτε στο φέρσιμο. Ο Κοντονής πέτυχε μόνο το ένα από τα δύο. Στα λόγια φάνηκε επαναστάτης αλλά στο φέρσιμο όχι, αφού φορούσε γραβάτα.

Ο γνήσιος Αριστερός επιθυμεί (όπως ο φανατικός Χριστιανός) να υπομείνει ότι και ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν) και να υπογράψει το δικό του «Μπρέστ-Λιτόφσκ». Δηλαδή να κάνει την δική του υποχώρηση προκειμένου να ισχυροποιήσει την εξουσία του. Υποχώρηση τ’ αποτελέσματα της οποίας στην πορεία θα μπορέσει ν’ αντιστρέψει. Είχαμε γράψει εγκαίρως (βλέπε εδώ) ότι ο Κοντονής αποδεχόμενος να διαπραγματευτεί με UEFA & FIFA για διατάξεις όπως οι τακτικοί δικαστές, άνοιγε την ίδια στιγμή την κεκρόποτρα μέσω της οποίας οι δύο Διεθνείς Ομοσπονδίες θα νομοθετούσαν ακριβώς όσα αυτές ήθελαν.

Η στενή συνεργασία του (υπο)Υπουργού και των δύο Διεθνών Ομοσπονδιών κατέληξε στην προ ημερών φαρσοκωμωδία (που έχει όμως και δραματικές προεκτάσεις) της ψήφισης τροπολογίας για την νομιμοποίηση της «Επιτροπής Εξομάλυνσης». Προτού αναφέρω γιατί η τροπολογία αυτή είναι ανίσχυρη (άκυρη) αλλά ταυτόχρονα και ντροπιαστική τόσο για τη Χώρα όσο και γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι Αριστεροί, οφείλω να σχολιάσω τόσο τις χαζομάρες και τις γελοιότητες που γράφτηκαν μετά την ψήφιση της, όσο και αυτές που είπε από το βήμα της Βουλής ο πρώην (υπο)Υπουργός Αθλητισμού.

Αρχικά ο κυρ-Σταύρος δίνοντας το δικό του show επιτέθηκε σε κάποιους που ανέδειξαν την παρανομία της «Επιτροπής Εξομάλυνσης». Ωστόσο επί της ουσίας (και θα εξηγήσω σε λίγο γιατί) ο Κοντονής έλεγε μπούρδες. Προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, το οποίο ως νομικός θα έπρεπε να ξέρει πως όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε με την τροπολογία αλλά έγινε και χειρότερο.

Την προηγούμενη ο Κ. Καίσαρης είχε αναρτήσει στο www.contra.gr αυτό το κείμενο στο οποίο αναδεικνύονταν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του διορισμού της «Επιτροπής Εξομάλυνσης». Την επομένη ο Καίσαρης επανέρχεται με δεύτερο κείμενο (βλέπε εδώ) στο οποίο αναλύει κάποιες πλευρές του ζητήματος. Είναι προφανές (αλλά δεν είναι κακό ούτε λάθος) ότι ο Καίσαρης είχε την καθοδήγηση κάποιου νομικού όσον αφορά την νομική διάσταση, αλλά είναι λάθος (και μάλιστα εγκληματικό) να μην δίνεται επί της ουσίας απάντηση σ’ ότι γράφει. Όχι μόνο δεν απάντησε ο Κοντονής επί της ουσίας, αλλά προσπάθησε με περίσσιο λαϊκισμό να αποδομήσει τα γραφόμενα επειδή προφανώς τα έγραψε «άνθρωπος του Γαύρου» που στηρίζει το ως σήμερα σύστημα της Ε.Π.Ο..

Η ομιλία Κοντονή στην Βουλή ήταν για τον προσεκτικό και ενημερωμένο παρατηρητή μνημείο λαϊκισμού και αν θα έπρεπε να την χαρακτηρίσει κάποιος ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ωστόσο για να πιάσει τόπο μια τέτοια ομιλία ήταν απαραίτητο να συνοδευτεί από κείμενα του τίτλου «Κοντονή γλέντα τους».

Φτάνει όμως ως εδώ με τις βλακείες. Η τροπολογία για την νομιμοποίηση της «Επιτροπής Εξομάλυνσης» που πέρασε ο Κοντονής είναι ανίσχυρη για τους παρακάτω λόγους:

  • Παραβιάζει το άρθρο 69 του Α.Κ. με βάση το οποίο Προσωρινές Διοικήσεις διορίζουν τα δικαστήρια (Πρωτοδικείο στην περίπτωση μας).
  • Παραβιάζει το Σύνταγμα και ειδικότερα την παράγραφο 2 του άρθρου 28 γιατί δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 των Βουλευτών (180 ψήφοι). Το άρθρο αυτό προβλέπει ρητά: «2. Για να εξυπηρετηθεί σπoυδαίo εθνικό συμφέρoν και να πρoαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπoρεί να αναγνωρισθoύν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών oργανισμών αρμoδιότητες πoυ πρoβλέπoνται από τo Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμoυ πoυ κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειoψηφία των τριών πέμπτων τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών

Θυμάστε ότι ακριβώς αυτή την διάταξη επικαλούνταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ψήφιση των Μνημονίων προκειμένου να τα βγάλει αντισυνταγματικά και άρα μη εφαρμόσιμα ως τέτοια. Επίσης το γεγονός ότι στην διατύπωση της προβλέπεται πως όλο αυτό γίνεται «κατά παρέκκλιση του Νόμου και των καταστατικών της διατάξεων (της Ε.Π.Ο.)» όχι μόνο δεν διορθώνει κάτι, αλλά αποτελεί και ξεδιάντροπή παραδοχή της παρανομίας. Παρανομίας η οποία βαρύνει πολιτικά και ηθικά κάθε Βουλευτή που την ψήφισε, ο οποίος έχει ορκιστεί να τηρεί το Σύνταγμα. Βέβαια για να μην είμαι άδικος πρέπει να παραδεχτώ ότι ελάχιστοι απ’ όσους την ψήφισαν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι και «κατά παρέκκλιση» του Συντάγματος (το οποίο υπερασπίζονται). Στο κάτω-κάτω αφού δεν το έγραφε η τροπολογία που να το καταλάβουν;

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αρκεί η προσφυγή ενός συλλόγου μέλους της Ε.Π.Ο. στα πολιτικά δικαστήρια για να καταπέσει η τροπολογία αυτή και να κηρυχθεί ανίσχυρη η «Επιτροπή Εξομάλυνσης» γελοιοποιώντας ακόμη μια φορά την παρούσα Κυβέρνηση. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. δεν προβλέπει κάτι διαφορετικό από την ανάδειξη της Διοίκησης μέσω εκλογών. Εκλογών σαν αυτών που ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο διορισμός της «Επιτροπής Εξομάλυνσης» δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στον Μαρινάκη να οργανώσει την αντεπίθεση του.

Δεν ξέρω αν ο Κοντονής ενδιαφέρεται πράγματι για τη κάθαρση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Αυτό που ξέρω είναι πως αυτή τη στιγμή στο Λιμάνι πανηγυρίζουν. Και επειδή δεν γίνεται να πανηγυρίζουν και οι δύο πλευρές, καλά θα κάνει όποιος ενδιαφέρεται για την κάθαρση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο να κάτσει και να επισκοπήσει με ηρεμία από την αρχή όσα έχουν γίνει για να δεί που έγινε αρχικά το λάθος και να προσπαθήσει να το διορθώσει όσο υπάρχει ακόμη χρόνος (αν υπάρχει). Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Κ.Ε.Δ. αποδεικνύουν ότι δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα το σημαντικό. Όσοι νόμιζαν πως κάτι κατορθώθηκε όταν αποχώρησαν οι «γκρανκάσες» αποδεικνύονται πολλαπλά αφελείς, αφού μόνο η τοποθέτηση μιας Προσωρινής Διοίκησης χωρίς το παράλληλο ξήλωμα του μηχανισμού είναι μόνο για «λαϊκή κατανάλωση».

Απ’ ότι φαίνεται ο Κοντονής ήταν στην ουσία υποχείριο του συστήματος. Ενός συστήματος το οποίο ελέγχεται στην παρούσα φάση από την UEFA (δηλαδή τον υιό Θεοδωρίδη) και το οποίο έβαλε ως μπροστινό τον Κουτσοκούμνη. Έναν Κύπριο ο οποίος μιλά Ελληνικά και γι’ αυτό του είναι ευκολότερο να κάνει τις συνεννοήσεις με τους ιθαγενείς. Οι οποίοι ιθαγενείς στην πλειοψηφία τους τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Τελικά ο Κοντονής είναι ο πλέον «χρήσιμος ηλίθιος». Υπέγραψε την τροπολογία όχι σαν άλλος Λένιν, αλλά σαν Τσολάκογλου που αποδέχεται να του λένε οι απέξω (δυνάμεις κατοχής) τι και πώς να κάνει. Και όλα αυτά τα έκανε ένας Αριστερός. Ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς…

Υ.Γ.1. Ένας φίλος μου υπέδειξε (τηλεφωνικά) ότι η τροπολογία Κοντονή αποκλείεται να είναι αντισυνταγματική καθότι είναι μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όπως άλλωστε μου υπενθύμισε ο Αλέξης (Τσίπρας) είχε δηλώσει πως «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος». Περιττό να σας πω για πότε του έκλεισα το τηλέφωνο.

Υ.Γ.2. Μπορεί να πρόλαβε την ολοκλήρωση των ραψωδιών η μετάθεση δι' αναβαθμίσεως του Σταύρου Κοντονή, ωστόσο η σειρά μας θα ολοκληρωθεί με όσες εκκρεμότητες αφήνε πίσω του (και είναι πολλές).

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο',ΡΑΨΩΔΙΑ Π', ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ', ΡΑΨΩΔΙΑ Σ', ΡΑΨΩΔΙΑ Τ', ΡΑΨΩΔΙΑ Υ'

 

7 Νοέμβρη 2016
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 7732 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Φ’ (Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ»)