Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Τ’ (ΟΤΑΝ ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Τ’
(ΟΤΑΝ ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ)

Η προηγούμενη ραψωδία ήταν γραμμένη από το χέρι ενός πρώην «συντρόφου» του (υπο)Υπουργού Σταύρου Κοντονή (βλέπε εδώ). Ως κείμενο γραμμένο από πρώην «συνοδοιπόρο» του Σταύρου Κοντονή διακρινόταν από έντονη πολιτική χροιά. Σήμερα δεν θ’ απομακρυνθούμε πολύ σε ύφος μιας και θα σχολιάσουμε την «επιτυχία» της Αθλητικής Ηγεσίας της Χώρας να εκλεγεί σε υψηλότερες θέσεις στην νέα Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (όπου θα μετέχει ως εκλεγμένη και η αδερφή του Αλέξη).

Στα συνέδρια οι μετέχοντες (σύνεδροι) έχουν μόνο δύο τρόπους να δείξουν την ευαρέσκεια τους (εκτίμηση) στους «συντρόφους» τους. Ο ένας είναι το χειροκρότημα και ο άλλος το «σταύρωμα» όταν έρθει η ώρα της ανάδειξης της νέας Κ.Ε. Φυσικά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα το έχουν όσα στελέχη τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Έτσι όσοι κατέχουν κυβερνητικό ή κομματικό πόστο είναι σε θέση να βελτιώσουν την εκλόγιμη θέση τους. Βέβαια η επίδοση κάθε κυβερνητικού και κομματικού στελέχους δεν οφείλεται αποκλειστικά στις επιδόσεις του. Οφείλεται κυρίως στην γνώμη (άποψη) που έχει το σώμα των συνέδρων, αλλά και στην «γραμμή» που κατεβάζει σε κάθε διαδικασία η ηγεσία.

Σε κάθε όμως περίπτωση δεν είναι λίγο να βγαίνεις 14ος σε 151 (από 104ος το 2013 σε 201 μέλη) και το alter ego σου στο (υπο)Υπουργείο 42ος (από 97ος το 2013). Είναι όπως και να το κάνεις (όπου και να το αποδώσεις) μια επιτυχία και μάλιστα όσο μεγαλύτερη η βελτίωση από την προηγούμενη φορά, τόσο μεγαλύτερη και η επιτυχία.

Βέβαια κάποιοι θεωρούν ότι στην πραγματικότητα ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό να εκλεγείς ψηλά στην Κ.Ε. οποιουδήποτε κόμματος. Δεν είναι μόνο που ως όργανο η Κ.Ε. συνεδριάζει μια στο τόσο (ειδικά όταν ο Αρχηγός θέλει να μοστραριστεί μπροστά στις κάμερες). Ούτε επειδή στα συνέδρια δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε η διάθεση να γίνει σοβαρή πολιτική/κομματική δουλειά. Είναι κυρίως επειδή όπως λειτουργούν τα πολιτικά κόμματα αυτά τα όργανα (Κ.Ε., Π.Γ. κ.α.) αποτελούν το διακοσμητικό φόντο στην αυτόνομη δράση του Αρχηγού (όποιο όνομα και αν φέρει) και υφίστανται μόνο και μόνο για να τον νομιμοποιούν όταν του είναι απαραίτητο. Άλλωστε για τα πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιου επιπέδου νομιμοποίηση.

Τέλος πιστεύουμε ότι αξίζει να γραφτούν και δυό πράγματα για τα συνέδρια ως θεσμό. Μέχρι και τις αρχές του ’90 (άντε και μέχρι το 1996 οπότε εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Σημίτης) τα συνέδρια μπορούσαν να παράξουν και ανεπιθύμητες/ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μπορούσαν, δηλαδή, τα πράγματα να ξεφύγουν από τις επιθυμίες της ηγετικής ομάδας που τα συγκαλούσε. Βεβαίως πάντα γινόταν προσπάθεια να ελεγχθεί τόσο ο αριθμός όσο και η προέλευση των συνέδρων προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος δυσάρεστων εξελίξεων.

Στην πορεία τα συνέδρια απώλεσαν αυτή τους την γοητεία, μεταβαλλόμενα σήμερα σε εκδηλώσεις ομαδικής παράκρουσης/αποχαύνωσης των συμμετεχόντων. Οι οποίοι συμμετέχοντες από την στιγμή της εκλογής τους ως συνέδρων είναι σαν να βρίσκονται κυριολεκτικά «στον κόσμο τους». Εμφανίζουν όλοι (σε διαφορετικό βαθμό) τα ίδια συμπτώματα: (χαζο)χαμογελούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ανακαλύπτουν ότι μόνον αυτοί βρίσκονται «στον σωστό δρόμο» την ίδια στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι τους ζηλεύουν και τους σαμποτάρουν. Τέλος χειροκροτούν μανιωδώς κάθε σημαντική αποστροφή του λόγου του Αρχηγού, ο οποίος εμφανίζεται δύο φορές (μια στο άνοιγμα και μια στο κλείσιμο του συνεδρίου). Άσε που το βήμα του συνεδρίου έχει μεταβληθεί σε πασαρέλα για τα προβεβλημένα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία τις περισσότερες φορές συναγωνίζονται τον Αρχηγό σε αναφορές για υπονομευτές και προειδοποιήσεις προς όσους τολμούν εσωκομματικά να διαφωνούν έχοντας δική τους άποψη.      

Άρα αν το καλοσκεφτείς η εκλογή της Αθλητικής Ηγεσίας της Χώρας στην 14η & την 42η θέση των μελών της νέας Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί να μην είναι και ιδιαίτερα σημαντική, τουλάχιστον έξω από τα στενά όρια του κόμματος. Από την άλλη η ζωή (και ειδικά η πολιτική) είναι τόσο μικρή, οπότε χαρείτε την «σύντροφοι» την επιτυχία σας. Όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί την επόμενη φορά που θα συμμετέχετε σε συνέδριο ενδέχεται να είναι το ιδρυτικό συνέδριο κάποιου άλλου κόμματος και τότε το κοντέρ θα έχει μηδενίσει και η σημερινή σας «επιτυχία» ενδεχομένως να μη σημαίνει τίποτα.

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο',ΡΑΨΩΔΙΑ Π', ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ', ΡΑΨΩΔΙΑ Σ'

 

25 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2775 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Τ’ (ΟΤΑΝ ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ)