Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ’ (ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ’
(ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ)

Οι «μεγάλοι» άνδρες κάνουν και «μεγάλες» δηλώσεις. Έτσι και με τον Κοντονή τα έργα και τους λόγους του οποίου καταγράφουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας. Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή (βλέπε εδώ) ήταν βάλσαμο στις καρδιές των πολιτών (και ψηφοφόρων) που ποθούν την Δικαιοσύνη και την Ισονομία, που προσδοκούν (εκτός από την Ανάσταση) την πάταξη της Διαφθοράς. Θα ήταν βάλσαμο και για τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν δεν υπήρχε η κοροϊδία σχετικά με τον Αθλητικό Νόμο (θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε προσεχώς).

Από κάθε συνέντευξη επιλέγεται η πιο πιασάρικη ατάκα για τίτλος. Έτσι από αυτή την συνέντευξη επιλέχθηκε σαν τίτλος η φράση: «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν», μπορούσε, όμως (και ίσως έπρεπε) να επιλεχτεί και η φράση: 

«Η κυβέρνηση θα φροντίζει να τηρούνται οι νόμοι.»

Από δημοσιογραφική άποψη, η πρώτη ειδικά, είναι μια πολύ ωραία ατάκα. Πομπώδης και βαρυσήμαντη. Μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα ή τίποτα (αναλόγως των κατοπινών πράξεων αυτού που την λέει). Είναι φράση για προεκλογική εξέδρα. Είναι φράση για να ξεσηκώσει τα πλήθη (οπαδικά ή κομματικά) σε πανηγυρισμούς.

Ωστόσο όταν χρησιμοποιείται φορτώνει με άγχος αυτόν που την εκστομίζει. Άγχος σαν αυτό του άλτη στο ύψος ή το επί κοντώ όταν ξεκινά τις προσπάθειες του από μεγάλο ύψος. Άγχος μη τυχόν και περάσει κάτω από τον πήχη και τελικά ακυρωθεί (δεν πάρει ούτε κατάταξη).

Στην περίπτωση του Κοντονή το άγχος έχει την μορφή της διάψευσης. Μη τυχόν και βρεθεί έστω και μια περίπτωση (υπόθεση) που να προκύπτει ότι ο (υπο)Υπουργός «χαρίστηκε» (κάλυψε) σε κάποιον. Τότε όσα με κόπο, υπομονή και επιμονή για καιρό έχτιζε θα καταπέσουν σαν πύργος με τραπουλόχαρτα.

Παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς απ’ όσους θέλουν να «χτίσουν» το προφίλ του «ασυμβίβαστου» όλοι μας γνωρίζουμε ότι στη ντουλάπα καθενός μας κρύβεται τουλάχιστον ένας «σκελετός», η ανάδειξη του οποίου θα «τραυμάτιζε» την δημόσια εικόνα μας. Δεδομένου ότι για να καταγράφουμε και κρίνουμε τα έργα του Σταύρου Κοντονή πρέπει να διαθέτουμε καλύτερη πληροφόρηση από τον «μέσο πολίτη» (ο οποίος είναι φανταστικό πλάσμα) είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω σχετικά με το αν υπάρχουν «σκελετοί» στην ντουλάπα του Σταύρου Κοντονή.

Επειδή όμως ο ίδιος στην συνέντευξη του είπε όσα είπε, προφανώς χωρίς να τον πιέσει ή να τον απειλήσει κανείς, είπαμε να περιμένουμε μη τυχόν και αποδείξει εμπράκτως ότι «Δεν χαρίζεται σε κανέναν». Το κακό για τον (υπο)Υπουργό είναι ότι επειδή άφησε τον χρόνο να περάσει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Απ’ ότι μάθαμε η Ε.Ε.Α. το επόμενο διάστημα πρόκειται ν’ ασχοληθεί με ένα ακανθώδες και καυτό για την Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη ζήτημα. Ένα ζήτημα το οποίο αν και ήταν από πολύ καιρό γνωστό στον Κοντονή, ο (υπο)Υπουργός δεν αξίωσε να καταπιαστεί μαζί του.

Καταλαβαίνετε πως θα φανεί προς τα έξω αν η Ε.Ε.Α. ξεκαθαρίσει υπόθεση με την οποία αρνείται να καταπιαστεί ο (υπο)Υπουργός Αθλητισμού. Για εμάς όμως η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία και να και δεν του δίνουμε πολλές πιθανότητες, ωστόσο ενδόμυχα ελπίζουμε μη τυχόν και κάνει τελικά το καθήκον του. Στο κάτω-κάτω όπως διακήρυξε και μέσω της συνέντευξης του «Δεν χαρίζεται σε κανέναν». Θα τολμήσει να το αποδείξει.

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο'ΡΑΨΩΔΙΑ Π'

 

11 Οκτώβρη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 2869 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ’ (ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ)