Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ω’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ – Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ω’
(ΚΟΝΤΟΝΗΣ – Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ)

Θεωρήθηκε (απ’ όσους είχαν λόγο να τον αποθεώνουν) ως ο πλέον επιτυχημένος Υπουργός της Κυβέρνησης. Η επιτυχία του ήταν τέτοια ώστε ο Πρωθυπουργός τον τίμησε προβιβάζοντας τον σε Υπουργό (από Υφυπουργό) μεταθέτοντας τον στο Δικαιοσύνης (προφανώς για να έχει και εκεί την ίδια επιτυχία). Όπως είδαμε σε προηγούμενα κείμενα ο Σταύρος Κοντονής είχε συντάξει κανά-δυό νομοθετήματα με τα οποία υποτίθεται ότι έβαζε σε τάξη τα του Αθλητισμού, ενώ εκκρεμούσε η σύνταξη του νέου «Αθλητικού Νόμου».

Ωστόσο δεν μπόρεσε (ηθελημένα;) να ολοκληρώσει το έργο του ως (υπο)Υπουργός Αθλητισμού αφού μόλις και πρόλαβε να δώσει σε Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τον νέο «Αθλητικό Νόμο». Ένα Σχέδιο Νόμου το οποίο πάει ολοταχώς για απόσυρση όπως φαίνεται γιατί είναι πολύ «Αριστερό» για τα γούστα των UEFA & FIFA. Και επειδή όπως γνωρίζουμε καλά (πλέον) ο Τσίπρας δίνει μεγάλη σημασία στο να μην προκαλούμε τους ξένους με όσα ψηφίζουμε, ανέθεσε σ’ ένα «κομματόσκυλο» (σ’ αντίθεση με τον Σταύρο) να φέρει έναν νέο «Αθλητικό Νόμο» που δεν θα «προκαλεί» τους απέξω.

Όποιος όμως νομίζει ότι ο Κοντονής με την μετάθεση του στο Δικαιοσύνης γλύτωσε από την Ε.Π.Ο. και όσα αφορούν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο πλανάται. Ίσα-ίσα που θα πρέπει τώρα ως Υπουργός Δικαιοσύνης (για όσο παραμείνει η Κυβέρνηση του) να διαχειριστεί από άλλο πόστο τις ίδιες υποθέσεις. Για τον λόγο αυτόν κάποιοι απ’ όσους τον αποθέωναν (γιατί άραγε;) υποστηρίζουν ότι η νέα του θέση του δόθηκε σκόπιμα για να «τελειώσει τη δουλειά».

Οι μέχρι σήμερα υποστηρικτές του (γιατί κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο) πάνε και ένα βήμα παραπέρα. Έχοντας θεωρήσει την θητεία του στον χώρο του Αθλητισμού επιτυχημένη, «απαιτούν» να ξεκαθαρίσει γιατί υπάρχουν τόσες και τόσο ενδιαφέρουσες συνομιλίες που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία του «Κοριόπολις 1» που εκδικάζεται αυτή την περίοδο καθώς και να καταλογίσει τις ευθύνες γι’ αυτό. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση στην οποία θα πρέπει να δώσει κάποια από την προσοχή του ως Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά είναι η μόνη με ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε τις νέες παραπομπές στις οποίες εκτός απροόπτου θα περιλαμβάνεται και ο Μαρινάκης.

Δεν ξέρω αν θα δικαιωθούν όσοι περιμένουν να παράξει έργο και στην νέα του θέση ο Σταύρος Κοντονής. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ανάληψη των καθηκόντων του συνέπεσε με την ίδρυση μιας νέας «Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων», η ίδρυση της οποίας ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις. Όπως τα βλέπω πιθανόν να κάποιοι να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τον Ζακυνθινό Βουλευτή.

Κατά τη γνώμη μου ο Σταύρος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο και στη νέα του θέση. Το πολύ-πολύ να επαναλάβει τις ίδιες γενικόλογες αρλούμπες που αράδιαζε και ως «Αριστερός» (υπο)Υπουργός Αθλητισμού. Πάντως σε προσωπικό επίπεδο θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια μου στον «Δον Κιχώτη» του Ελληνικού Αθλητισμού που δεν δίστασε ν’ αναμετρηθεί με όποιον ανεμόμυλο έβρισκε μπροστά του.

Δεν είναι δα και λίγο να σου αποκαθηλώνουν το Σχέδιο Νόμου το οποίο προοριζόταν ν’ αντικαταστήσει τον «γερασμένο» Ν. 2725/1999 (αν και δεν αποκλείεται οι αλλαγές να περιοριστούν μόνο σε μικρό τμήμα του και να επανέλθει αναλλοίωτο στο μεγαλύτερο μέρος του). Επιπλέον η θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τόσες εκκρεμείς υποθέσεις που τραβάνε μεγάλη δημοσιότητα κάθε άλλο παρά προαγωγή μου κάνει. Είναι σαν να σε πετά κάποιος στον λάκκο των λεόντων. Κάτι που δεν βοηθά την πολιτική σου καριέρα εκτός και αν για κάποιους είσαι «καμένο χαρτί». Μπορεί βέβαια να έχεις κάνει εχθρούς ή να έχεις εκνευρίσει τους υψηλά ιστάμενους και αυτοί να σ’ εκδικούνται προσφέροντας σου μια θέση που και δεν μπορείς ν’ αρνηθείς αλλά και που στη σημερινή συγκυρία ελάχιστοι θα επιθυμούσαν να έχουν.

Φτάνοντας στο τέλος της εξιστόρησης των λόγων και των έργων του Σταύρου Κοντονή θέλω σε προσωπικό επίπεδο να του ευχηθώ «καλή τύχη» από δω και πέρα, ελπίζοντας πως δεν θα είμαστε αναγκασμένοι για πολύ καιρό ακόμα να τον υποστούμε είτε ως Υπουργό, είτε ως Βουλευτή. Όσο το σκέφτομαι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ν’ αποκαθηλώσεις ένα τόσο υπερεκτιμημένο στέλεχος όσο ο Σταύρος Κοντονής από το να τον αναβαθμίσεις στέλνοντας τον κάπου που δεν θα είναι τόσο πολύ στο επίκεντρο της δημοσιότητας, παρά μόνον όταν του επιτίθενται για όσα ΔΕΝ κάνει. Δεν ξέρω αν προσωπικά θα του στοιχίσει που κατά πάσα πιθανότητα δεν θ’ αφήσει πίσω του κάποιο σημαντικό νόμο που να έχει τ’ όνομα του. Ακόμη όμως και να πικραθεί ελπίζω ο πόνος του να μετριαστεί από τα τόσα αποθεωτικά και υμνητικά πρωτοσέλιδα που θα ‘χει κρατήσει και όταν και αυτά δεν θα είναι αρκετά μπορεί να θυμάται με νοσταλγία την εκτίμηση των συντρόφων του που τον ανάδειξαν 14ο στην ψηφοφορία για την Κ.Ε.

Αντίο Σταύρο Κοντονή και ο Μεγαλοδύναμος ας σε κρατήσει από δω και πέρα μακρυά μας.

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει ότι με την ίδρυση νέας «Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων» εισάγονται ήθη και έθιμα που είχαν επικρατήσει στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της προηγούμενες δεκαετίες. Οι άνω των 40 θυμόνται ότι υπήρχαν κάποτε 2 Γ.Σ.Ε.Ε. οι οποίες λειτουργούσαν παράλληλα. Μη παραξενευτείτε αν κάποιοι επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο και στα Σώματα Ασφαλείας.

 

ΡΑΨΩΔΙΑ Α', ΡΑΨΩΔΙΑ Β', ΡΑΨΩΔΙΑ Γ', ΡΑΨΩΔΙΑ Δ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ε', ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ', ΡΑΨΩΔΙΑ Η', ΡΑΨΩΔΙΑ Θ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ι', ΡΑΨΩΔΙΑ Κ', ΡΑΨΩΔΙΑ Λ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Μ' , ΡΑΨΩΔΙΑ Ν', ΡΑΨΩΔΙΑ Ξ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ο'ΡΑΨΩΔΙΑ Π', ΡΑΨΩΔΙΑ Ρ', ΡΑΨΩΔΙΑ Σ', ΡΑΨΩΔΙΑ Τ', ΡΑΨΩΔΙΑ Υ', ΡΑΨΩΔΙΑ Φ', ΡΑΨΩΔΙΑ Χ', ΡΑΨΩΔΙΑ Ψ'

 

6 Δεκέμβρη 2016
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3041 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΚΟΝΤΟΝΙΑΔΑ – ΡΑΨΩΔΙΑ Ω’ (ΚΟΝΤΟΝΗΣ – Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ)